TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Kinetic vs Orient Otomatik Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier Kinetic vs Orient Otomatik Seçim Önerisi

Mesaj ozankar » 20 Oca 2015, 12:50

Geçenlerde deri kayış, safir cam ve otomatik bir saat almaya karar verdim,
model olarak şöyle birşey:
Resim

sonrasında böyle bir saatin düşündüğümden çok daha pahalı olduğunu gördüm :) Dün Seiko kineticin tam anlamıyla otomatik olmadığınıda öğrenince iyice kafam karıştı. Bu noktada hemen sorayım, Orient Otomatikler, tamamen mekanik otomatik mi?

Şimdi ise seiko kinetic alayım mı yoksa otomatik mi alayım kararsızlık içersindeyim, aslında hali hazırda bütçeminde çok üzerindeyim (600 TL :) )

Bu fiyatlara orient bulunur mu? Alayımmı yoksa, yine pilli bir model cihaz alıp otomatik hevesini erteleyim mi karar veremedim.
Başlık biraz karışık oldu ancak yardımlarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
ozankar

Re: Seiko Premier Kinetic vs Orient Otomatik Seçim Önerisi

Mesaj mosef » 20 Oca 2015, 14:18

belirttiğiniz bütçeyle orient saat almanız mümkün. ne tarz bir saat istiyorsunuz? dress mi yoksa daha spor mu?
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj ozankar » 20 Oca 2015, 14:56

mosef yazdı:belirttiğiniz bütçeyle orient saat almanız mümkün. ne tarz bir saat istiyorsunuz? dress mi yoksa daha spor mu?

Sanıyorum dresse giriyor ilk mesajdaki seikoya benzer birşey istiyorum. Ankara'da bir abim Orient bakabileceğim bir yer tavsiye etti ancak internette nereyi tavsiye edersiniz?
Kullanıcı avatarı
ozankar

Mesaj mosef » 20 Oca 2015, 16:14

aslansaat'ten bakabilirsiniz bildiğim kadarıyla orient türkiye distribütörü. ayrıca kendi sitesinde aslansaat garantili satan bayilerin de listesi var. internetten dahi alacak olsanız, almadan önce saati bir elinize alıp inceleyin, bileğinizde görün derim.
yukarıdaki seikoya çok benzemese de beyaz kadran ve deri kayış tercihinize uyacak bir kaç tane model aşağıdaki linkte var. buradaki üstadlar eminim benden daha iyi tavsiyeler de verecektir.

http://aslansaat.com.tr/U1093,36,orient ... orient.htm
http://aslansaat.com.tr/U1317,36,orient ... orient.htm
http://aslansaat.com.tr/U603,36,orient- ... orient.htm
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj AKadir » 21 Oca 2015, 13:28

Seiko Premier Kinetic ile Orient Otomatik bir saati hiç karşılaştırmayın bence. Mekanizmaları çok farklı.
Resimdeki saat Seiko Premier Kinetic ve perpetual takvim özelliği var. Pili var ve bu pil kolunuzun hareketi ve saatin otomatik mekanizması ile şarj oluyor.
Saatte herhangi bir arıza yoksa aynen quartz saatler gibi yanılma payı pek yok. 2100 yılına kadar artık yıllarda dahi takvim kendini ayarlıyor. Saati kullanmadığında takvim haricinde saat duruyor. İlk titreşimde saatin kendini ayarlama özelliği var. Pilin yatmış bir saat değil ise yedi yıl ömrü var"mış". Pil bittiğinde saatin kendisimi yoksa perpetual takvimimi duracak çözemedim. :?
Ben bu saati tekrar alacak olsam dikkat edeceğim şey mekanizma. Resimdeki 7D56 kalibre. Birde 7D48 olanları var. 56 olanlar zannederim daha iyi. 56 mekanizmaların görselliği de daha iyi. 56 lar 100 - 200 TL. daha yüksek fiyatlı.
Ben 7D48 olanını almıştım. Seiko'nun hatalı ürettiği bir saate denk gelmiştim. Saate "iki tane iki" "iki tane dört" vardı. :D Ciddiyim. Fotosunu isterseniz öm geçebilirim. Komikti. Arkadaşlarla epey neşelendik. Başka bir saat ile değiştirdiler. Kurtuldum.
Mako Bulue XL bir Orient'i hala kullanıyorum. Kullanıyorum derken çoğunlukla oğlum, çalabilirsem ben. Sahibi çok bir saat. Dayanıyor. Hiçbir aksaması yok. Ama ileride ne olur derseniz bilemem.
Eğer aynı ücreti ödeyeceksem otomatik bir Orient (veya pilsiz, otomatik bir seiko, hatta bir swiss ) alırdım, saatin içinde de pil olduğu düşüncem olmazdı. Arada bir atomik saat karşısına geçip merasim ile ayarlamanın da zevkine varma imkanım olurdu
Benim kullanıcı olarak fikrim bu. Ama üstadlar farklı bir şey derse esas odur.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj eraslani » 21 Oca 2015, 13:45

seiko premier modelleri oldukça kaliteli saatler..benzer bir modelini uzun süre kullanmıştım..
Orient olarak uygun fiyatlı satılan modelleri denemeden almayın derim..kalite hissi olarak premier den çok uzaklar..Orient star bakılmalı bence..
bu konu döner dolaşır tissot visodate yada le locle modellerine bağlanır gibi geliyor bana :lol:
ama seiko premier kasa kalitesi olarak onlardanda üstte ..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj AKadir » 21 Oca 2015, 14:35

Sayın eraslani'ye uymanızda fayda var. Akıllı tavsiye.
Fotosu olan 7D56 kalibrenin fiyatına hiçbir ekleme yapmadan visodate veya le locle otomatik modellerini, 200-300 TL. eklerseniz le locle'nin otomatik chronometre modellerini alabilirsiniz.
Bir ay öncesine kadar Le Locle otomatik petit seconde (ufak saniyeli) kullanmıştım çok memnundum.
Le locle otomatik chronometre modelini şu anda kullanıyorum ve gaaayet memnunum. :champ:
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj ozankar » 24 Oca 2015, 04:40

Teşekkür ederim herkese araştırmaya devam ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
ozankar

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners