Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Bu iki model arasından seçimim Orisin resmi yüklenen kayışlı Aquis baz modelinin biraz sıradan ve renksiz durması sebebi ile Alpina Extreme Diver olurdu. Ayrıca fiyatları arasında fark var diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim. Bu iki saat modeli ile bir dönem TSF Edition yapmayı düşünmüştük, gerçi hala düşünülebilir ancak o dönemde fiyatlarında yarı yarıya fark oluyordu. Bu da Alpina'yı fiyat / performans olarak öne çıkarıyordu. Alpina'nın olumsuz yönü takvim penceresi ancak çok iyi olmasa da beni pek rahatsız etmedi. Bence kasa / boynuz, bezel, kadran ve kayış olarak Oris'in bu kayışlı baz modelinden iyi duruyor. Fiyat olarak ta Oris'ten daha uygun olması ile öne çıkabilir diyebiliriz. Marka değerleri ve bilinirlikleri global olarak yakın ancak Oris diver konusunda daha tecrübeli bir marka ve Alpina'ya göre ülkemizde daha bilinir. Üretim kalitesi ve mekanizma olarak fark yaratacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Ancak Oris modellerinde daha güzel Aquis versiyonları var onlar seçim içine girerse Oris tercih ederdim. Mesela yeni PVD Aquis veya biraz kadranda renk olan bir Aquis versiyonu tercih edilebilir. Tabi o modellerden bazıları fiyat olarak yükselebilir bu durumda daha üst markalara yönelmek mantıklı olur. Yukarıda fotoğafları yüklenmiş modeller için konuşursak Alpina optiği ve fiyatı ile Oris ise Türkiye'de daha bilinir olması sebebi ile elden çıkartma durumunda kolaylık olarak öne çıkabilir. Optik beğeni ise kişisel tercihe kalmış bir durum. Ek olarak almadan önce kolda deneyip rahatlığına ve nasıl durduklarına bakılmasını tavsiye ederim.