TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Wainer 12428-F Quartz Chronograph Saat Danışma

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Wainer 12428-F Quartz Chronograph Saat Danışma

Mesaj zgnclskn » 14 Oca 2015, 01:57

Modern60 yazdı:RONDA 5030D makine var içerisinde. Oldukça iyi bir makine ama İsviçre imalatı ise...çünkü bu makine uzak doğuda da imal ve montaj yapılmaktadır. İsviçre imalatı 13 taş, uzak doğu 6 taşlıdır. Kısacası orijinali çok iyidir ve 4 yıl pil ömrü var hem de hep krono çalışsa bile.

13 ile 6 arasındaki bu farkı öğrenmek iyi oldu, teşekkürler. Açıkçası bu yakınlarda ilgilendiğim bazı saatlerde 13 mü 6 mı kullanıldığına dair bilgiye ben de ulaşmaya çalıştım ama henüz sonuç elde edemedim, en temizi distrübütörlerine ya da doğrudan firmaya yazarak bilgi almak olacak sanırım. Mesela CB nin genel iddiasına göre özellikle saatlerinin çalışır aksamında falan tamamen İsviçre malzeme kullanıyorlarmış ve uzakdoğu üretime de kökten karşılar(en azından beyanları hep bu yönde) yani bu durumda 13 jewellı olması lazım, yine bir diğer iddiaları olan diğer İsviçrelere göre daha uygun fiyat stratejisine ise mesela kordonları İsviçre harici temin ederek ulaştıklarına dair birşeyler okumuştum yabancı kaynaklardaki yorumlarda. Detaylı bilgi edinince paylaşacağım. CB ye yoğunlaşmış gibi oldum ama madem forumda pek bilgi yok, ileriki zaman ziyaretçilerine de bir faydası dokunur belki diye düşündüğüm için tamamen :) Tabi bu başlık bu amaca uygun mu ondan şüphe ettim şimdi yazarken. Bari CB diye kısaltmak yerine Claude Bernard olarak not edeyim de aramalarda çıksın. Eğer bir tane edinirsem sınırlı bilgimle elimden geldiğince inceleme yapmaya da çalışacağım zaten.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 14 Oca 2015, 02:25

Son mesajımda bahsettiğim konu ile ilgili net bilgiye ulaştım, İngilizce kaynakları çok iyi taramamıştım, biraz daha baktım ve bilgi hemen şuracıktaymış zaten :) Rondanın sitesinde versiyonlarla ilgili "swiss made 13 jewel" ve "swiss parts 6 jewel" diye iki tanımla ifade edilmiş durum. Claude Bernard'ın daha önceki mesajlarda linkini verdiğim modeli forum ya da blog benzeri yabancı bağlantılarda "swiss made", "swiss made movement", "swiss quartz movement" gibi ifadelerle tanıtılmakta, yani 13 jewellı versiyon kullanılmış gözüküyor. Zaten firmanın öz beyanları da böyle olmasını gerektiriyordu. Kendi adıma içim rahatladı zira bu saate baya ısındım ve yakında hayırlısıyla forumun ilk Claude Bernard kutu açılışını yapacağız gibi duruyor. İsviçre alıyorum diye swiss partlar kullanılmış bile olsa nerede bir araya getirildiği meçhul bir saat edinmeyi ise istemem açıkçası. Otomatik mekanizmalar apayrı bir derya elbet, fakat quartz mekanizmalarda da kaliteye dair detaylara önem verilmesi konusunda zihnimi açtığınız içinse hepinize teşekkürü bir borç bilirim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj batamer » 14 Oca 2015, 09:48

kısıtlı bilgim ışığında;
aynı saat için "swiss made" ve "swiss made movement" tanımı yapılmamalı..

"swiss made" için saatin parçalarının tamamı veya çok yüksek bir oranı İsviçre üretimi olması ve saatın imalatının İsviçre'de yapılması gerekiyor.

"swiss made movement" ise mekanizmanın İsviçre'de üretildiği ancak saatın İsviçre dışında üretildiği anlamına geliyor...
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj emirhan2023 » 14 Oca 2015, 11:06

Nerden anlayaniliriz peki 13 veya 6 taş mı degilmi . Saatçiler isviçrede üretilmiş diyor. Piyadadaki wainer' lar için. Güvenebilir miyiz? Eğer isviçre ise dediğiniz gibi 13 taş ise bu saat alınır ozaman. Forumda karşı çıkanlar bunların isviçre yapımları olduğunu bilmiyorlar diyebiliriz ozaman. Çünkü eleştiriler uzak Doğu yapım olmasından gelmiş.
Kullanıcı avatarı
emirhan2023

Mesaj zgnclskn » 14 Oca 2015, 12:48

Ben en sonunda Claude Bernard ile mailleşmeyi tercih ettim. Jewel sayısının quartz mekanizmalarda otomatiklere nazaran daha az etkiye sahip olduğunu fakat kullandıkları quartzın 13 jewellı olduğu bilgisini aldım. Yani mekanizmalarda has swiss kullandıklarını teyit etmiş olduk. Sanıyorum, eğer istekliyseniz Wainer için de en sağlıklı bilgi bu şekilde elde edilebilir.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners