TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gerçek Bal Arıyorum

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Gerçek Bal Arıyorum

Mesaj Bond » 11 Oca 2015, 20:48

Serkan ben sana Amerikan markalı bal alayım işine yararsa. %100 Pure Honey No Artificials vs diyor ama bilemem tabii. Evde var 2-3 ayrı marka oldukça güzel fakat anlaşılması mümkün değil diye biliyorum gerçek mi değil mi diye. Gıda kontrolü açısından daha güvenli olabilir. Bugün alacaktım ama arayamadım seni. Hafta içi alırım istersen ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 11 Oca 2015, 22:08

Memojan, Siirt merkezde bile bulamadık. Hatta bir satıcı boşuna aramayın bulamazsınız dedi :) Pervari'ye gitmek biraz sıkıntılı belki ileride... Teşekkürler, dediğiniz bölgelere baktırmaya çalışırım :thumbup:

Bond başkan bu hafta içi haberleşelim, teşekkür ederim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Erdem35 » 11 Oca 2015, 23:57

madem konu biraz dallanıp budaklanmış, bende farklı bir daldan katkıda bulunayım :)

https://www.youtube.com/watch?v=tJie5ZzSsV4
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Ozgur » 12 Oca 2015, 09:46

Al Shifa
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj tarkani » 12 Oca 2015, 12:17

Balı, yöresel bakkallardan alıyorum.

Parayı kaliteye mi, yoksa mağazanın tasarımına mı veriyorum emin değilim. Yine de Ankara Havalimanında "Tadında Anadolu" veya İzmir'de "Tereci Gıda" tercih ettiğim yerler. Buralarda karakovan ve pervari ballarından bulunabiliyor.

Datça'dan da bal getirenler oluyor ama ne şartlarda üretilip, paketleniyor emin olamıyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Archimed » 12 Oca 2015, 14:22

Serxx; sen gerçek bal bulmakta zorlanıyorsan bizim halimiz harap :)

Maalesef ülkemizde son yıllarda birçok üreticiye karşı güvensizlik içindeyim. Bal konusuna gelince; büyükşehirdeki bal mağazaları genelde sahtekarlık yapıyorlar. Televizyonda 5 kilo balı 100 TL'ye satan kişilerin Kadıköy Kızıltoprak'taki mağazalarında kilosu 80-100 TL civarında sattıkları Pervari balına da haliyle güvenmek zor.

Ben Atatürk Orman Çiftliği balı kullanıyorum; piyasada satılan ballar arasında en güveniliri o gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj mrbars » 12 Oca 2015, 22:29

tarkani yazdı:Balı, yöresel bakkallardan alıyorum.

Parayı kaliteye mi, yoksa mağazanın tasarımına mı veriyorum emin değilim. Yine de Ankara Havalimanında "Tadında Anadolu" veya İzmir'de "Tereci Gıda" tercih ettiğim yerler. Buralarda karakovan ve pervari ballarından bulunabiliyor.

Datça'dan da bal getirenler oluyor ama ne şartlarda üretilip, paketleniyor emin olamıyorum.

Datça'nın soğan kadar büyük sarımsaklarını saymazsak, 2 ürünü var. Bal ve badem. Yörede bolca yabani kekik olduğundan, çiçek balında bile hafif kekik karışık bir bal tadı vardır. Primitif düzeyde de olsa organik sayılır. Fahri Datçalı olarak, yine de Balparmak dememin sebepleri var tabi.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj SeRxx » 13 Oca 2015, 00:30

Archimed, maalesef bulamadık :?

Mrbars, bu sahte bal mevzuları baş gösterince Balparmak dahil tüm ambalajlı ballara karşı bir önyargı oluştu bende. Balparmak hakkında bilgi alabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners