TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Momentus TM250S-02KS ve Seiko SNAF51P Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Momentus TM250S-02KS ve Seiko SNAF51P Seçim Önerisi

Mesaj bengisaat » 07 Oca 2015, 00:40

Momentus TM 250 serisi oldukça klas bir makina kullanıyor.Makinalarını baz alırsak Seikodan daha kullanışlı ve sağlam bir makinaya sahip.
Seikoya göre çarklarının ve makinanın çoğu parçasını çelik olması oldukça önemli bir artı.

Ancak markadan değil de saatin tasarımı üzerine konuşursak
Bu tür tasarımlarda Momentus Diğerlerine göre daha sağlam ürünler üretse de günlük devamlı kullanım için uygun değildir.

Sık görülen sorunlar öncelikle kayış takılan bölümün kasadan ayrılması ve zorlanarak kurma kolunun kırılması sonucu tepenin düşmesidir.
Dediğim gibi bu yazdıklarım Momentus için değil Diğer markalarında buna benzer tüm modelleri için geçerli.
Momentus yada Seiko sizin tercihiniz olacak ancak benim önerim tm 250 veya benzeri bir saat alacaksanız günlük kullanım için başka bir saat daha almanızı öneririm.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kral1840 » 12 Oca 2015, 14:03

bengisaat yazdı:Momentus TM 250 serisi oldukça klas bir makina kullanıyor.Makinalarını baz alırsak Seikodan daha kullanışlı ve sağlam bir makinaya sahip.
Seikoya göre çarklarının ve makinanın çoğu parçasını çelik olması oldukça önemli bir artı.

Bu tür tasarımlarda Momentus Diğerlerine göre daha sağlam ürünler üretse de günlük devamlı kullanım için uygun değildir.

Sık görülen sorunlar öncelikle kayış takılan bölümün kasadan ayrılması ve zorlanarak kurma kolunun kırılması sonucu tepenin düşmesidir.
Dediğim gibi bu yazdıklarım Momentus için değil Diğer markalarında buna benzer tüm modelleri için geçerli.
Momentus yada Seiko sizin tercihiniz olacak ancak benim önerim tm 250 veya benzeri bir saat alacaksanız günlük kullanım için başka bir saat daha almanızı öneririm.

görüşleriniz için teşekkür ediyorum.
bende momentusun kordon bağlantı yerinin kırılabileceği kanısındayım ve sizde diğer arkadaşlar gibi onaylamışsınız bu durumu
saati hergün sabahtan akşama kadar kullanacağım için seiko dan yana karar kıldım.
pazartesi fotoğraflarını ekleyeceğim.
Kullanıcı avatarı
kral1840

Mesaj loutrec » 13 Oca 2015, 04:27

kral1840 yazdı:
bengisaat yazdı:Momentus TM 250 serisi oldukça klas bir makina kullanıyor.Makinalarını baz alırsak Seikodan daha kullanışlı ve sağlam bir makinaya sahip.

görüşleriniz için teşekkür ediyorum.
bende momentusun kordon bağlantı yerinin kırılabileceği kanısındayım ve sizde diğer arkadaşlar gibi onaylamışsınız bu durumu
saati hergün sabahtan akşama kadar kullanacağım için seiko dan yana karar kıldım.
pazartesi fotoğraflarını ekleyeceğim.

Hayırlı olsun, Söylemeden geçemeyeceğim; Bu iki model renk olarak benzese de çok farklı tarzda saatler. Momentus daha klasik, Seiko daha spor. Seiko'yu takım elbiseyle kullanırsanız sırıtabilir. Aynı şekilde Momentus'u, spor kıyafet giydiğinizde kullanırsanız sırıtır. Aralarındaki benzerlik sadece renk malesef.
Kullanıcı avatarı
loutrec

Mesaj zgnclskn » 13 Oca 2015, 04:48

Saatler gerçekten baya farklı karakterdeler ama bence Momentus'un gündelikte sırıtacağı garantiyken Seiko'nun takımla da uyum yakalama olasılığı daha yüksek sanki. Kontrolleri de bir miktar ufak olsa daha da sıkıntısız uyum sağlayabilirmiş gibi geldi.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj kral1840 » 14 Oca 2015, 14:13

zgnclskn yazdı:Saatler gerçekten baya farklı karakterdeler ama bence Momentus'un gündelikte sırıtacağı garantiyken Seiko'nun takımla da uyum yakalama olasılığı daha yüksek sanki. Kontrolleri de bir miktar ufak olsa daha da sıkıntısız uyum sağlayabilirmiş gibi geldi.

loutrec yazdı:

teşekkürler.
ben takım yılda 3-5 sefer düğünde falan giyiyorum.
çelik kordonlu saatimi 10 yıldır herşeyle kullanıyorum.
bu ikinci ve uzun yıllar hergün kullanacağım saat olacak
o yüzden
momentusun o kordon bağlantı yerlerinin kırılabileceği ve biraz kaba oluşundan dolayı eledim.
seiko yu alacağım.
liste fiyatı 842 tl fakat nette indirim le çoğu sitede 500-550 civarında.bunun içinde her zaman alışveriş yaptığım beğenmezsem iade edebildiğim büyük siteler de de fiyatlar bu civarda uygun.
ankara da saatçilerle de görüştüm o civarda almayı planlıyorum.
eskiden beri alışveriş yaptığım saatçime ayırttım saati bi kaç güne gidip alacağım.
nedense alırken fiyat belli olur dediler.
alırken görecez son fiyatı :D
Kullanıcı avatarı
kral1840

Mesaj kral1840 » 19 Oca 2015, 11:13

merhaba arkadaşlar
saatimi aldım kullanmaya başladım.
yorumlarıyla bana fikir herkese teşekkürler.
seiko snaf51p aldım.
fotoğraf yüklemeyi beceremedim :D
Kullanıcı avatarı
kral1840

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners