TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

6000 USD Bütçeli Yarı Spor Siyah Kadranlı Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 6000 USD Bütçeli Yarı Spor Siyah Kadranlı Saat Önerisi

Mesaj cagatay10 » 05 Oca 2015, 17:13

Striking Tenth ve Zenith Pilot benim de favorilerim. Onlarin disinda ise belki bunlara da goz atabilirsiniz;

http://www.chrono24.com.tr/ulyssenardin/dual-time-42-mm--id1936937.htm
http://www.chrono24.com.tr/ulyssenardin/maxi-marine-chronometer--id1729385.htm
http://www.chrono24.com.tr/zenith/captain-chronograph--id2501906.htm
http://www.erigisaat.com/?page=ikinciel&markaid=12&urunid=1295

Ayrica ikinci elde belki Franck Muller veya IWC Portuguese modelleri de denk gelebilir istenen fiyat araliginda.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj onatozer » 05 Oca 2015, 18:12

Bence aranan kan kesinlikle Panerai :super:
Büyük bir Panerai hayranı degilim, son fiyat Politikaları ve kur artışları ile de fiyat performans acısından markayı basarili bulmuyorum ancak bu istenilen özelliklerde macera aramaya gerek yok diye dusunuyorum. Butik markalar için fiyat biraz düşük kalıyor, 10k ve üstüne çıkmak gerekiyor. Bu durumda Panerai kesinlikle Güvenli liman.

PAM 512 yi denedim ve hayran kaldım, neredeyse dress watch olabilecek incelikte, Piaget tabanlı p999 kodlu harika mekanizma, 60 saat guc rezervi, 1940 kasanın lug Avantajı, incelik, sadelik, sportiflik, hepsi bu saatte. Resim

Diger bir alternatif PAM292 olabilir. Composite kasa rengi sportif görüntü sergilerken guzel birkac Kayış da bu görünümü destekler diye dusunuyorum. Kasa Çapı buyuk olsa da ince luglar ve kasa rengi sayesinde kolda o kadar da iri durmuyor. :thumbup:

JLC severdas olarak adını anmadan geçemeyeceğim bir model var, Master Compressor memovox. Alarm özelliğini şahsen cok seviyorum, boyut olarak da aranılan ölçülerde :thumbup:

Bütçeyi asar ancak temiz ikinci el Breguet Marine de değişik bir alternatif olabilir.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Bg17 » 05 Oca 2015, 20:08

Bond, her zamanki gib tesekkurler.. daha once ulysee nardin maxi marine kullandim, aslinda cok begendigim bir saatdi, fakat yine fazla kalin geldi kullanamadim. Chopard da IWC gibi cok uzagimda olan markalar, bir turlu isinamiyorum.

Oneriler arasinda arastirirken bir saat gozume carpti ki, inanilmaz, Zenith Elite Heritage Ultrathin. Saat mukemmel, ve fiyati inanilmaz, ikinci elde 2000 USD nin altina alinabiliyor. Daha cok yeni ultrathin jaeger almasam kesin kolumdaydi, yine de dusunmekteyim.

Bu markayi oneren Serxx, Tolgi, Miriel cok tesekkur ederim.

Resim

Rolex explorer 2 hakikaten tam istedigim gibi ama rolex olmasin diyordum. Degerlendirmeye girecek sanirim, sabit bezel, ince kasa ve GMT beni biraz kalbimden vurdu.

Tudor, Bell&Ross, Omega, Bvlgari dusunmuyorum su asamada.

AFL :champ: cok tesekkur ederim. Hakikaten tam zevkime uygun cok guzel bir saat. Hemen arastirdim, yakin zamanda satilik bulamadim, ama nasilsa bulunur. Glashutte ile ilgili tek endisem, sanki Lange istemiste alamamis imaji. Aslinda boyle bur durum olmadigini biliyorum ama nedense kafamda boyle bir imaj var.

Cagatay oneriler icin tesekkurler.

Bu arada benim aklima bir saat takildi, uygun fiyata da buldum, ama kalinlik tutmuyor.

Saat Jaeger LeCoultre Amvox Alarm. Fiyat olarak cok iyi. Tabii kesin kes son sahibi oluyorsun o ayri.

Resim

2. Secenek te Onat in gaziyla Pam512. Pam 292 yi dusundum ama 45mm kesinlikle bana gore degil.

Bakalim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj SeRxx » 05 Oca 2015, 22:16

Önerileri görsellerle destekleyelim ;)

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onatozer » 05 Oca 2015, 22:31

Serxx , :champ: bu yeni speedmasterlari ben de cok beğeniyorum ama fiyatları Kafamı kurcalıyor :evil:

Bg17, JLC cok guzel tercih :champ: komplikasyonlu olması cok buyuk Artı ama hazırda JLC varken birtane PAM daha mi iyi olur sanki?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 05 Oca 2015, 23:03

Abi IWC sevmiyorsun ama bence bunlar hiç fena saatler değil :arrow:

Resim

Tüm kriterleride karşılıyor.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Tgm » 06 Oca 2015, 00:08

Glashütte Sixties Chronograph veya PAM512 diyorum :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj onboardx » 06 Oca 2015, 18:27

Kullanıcı avatarı
onboardx

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners