TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sub / Sea-Dweller / GMT-Master II Karars覺zl覺k ve Tavsiye

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Sub / Sea-Dweller / GMT-Master II Karars覺zl覺k ve Tavsiye

Mesaj Frk » 04 Oca 2015, 23:51

Say覺n 羹yeler hepinize merhaba,
2 hafta i癟erisinde kendime bir saat almay覺 planl覺yorum. Ama 2 ayd覺r karars覺zl覺ktan okumad覺覺m yaz覺 kalmad覺. Almak istediim saat rolex gmt master 2, sea dweller 4000, submariner date 羹癟l羹s羹nden biri. Asl覺nda gmt master 2 blnr 羹zerinde bir karara varm覺t覺m fakat d羹z 116710 ln modeli ile aras覺ndaki fiyat fark覺n覺 g繹r羹nce sadece 癟ift renk i癟in mi bu fiyat verilir mi d羹羹ncesi beni ele ge癟irdi. Sizin g繹r羹lerinize ihtiyac覺m var. imdiden okuyan ve yorum yapan arkadalara minnetlerimi sunuyorum .

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Frk

Kay覺t: 21 Eyl 2014, 15:21

Re: Sub / Sea-Dweller / GMT-Master II Karars覺zl覺k ve Tavsiye

Mesaj Cct » 05 Oca 2015, 00:15

En kolay ve en zor 繹neri konusu olmu heralde.

Hepsi g羹zel :thumbup: Ben Submariner'覺 tercih etmitim, tarihsiz se癟eneinin olmas覺 da etkili olmutu.

Sea-Dweller'覺 hi癟 doru d羹zg羹n inceleyemedim o y羹zden modeli iyi bilenler yorum yaps覺n derim :roll:

GMT'ler aras覺nda kesinlikle Batman'i tercih ederim :thumbup:

Bu arada GMT ve Sub benzer g繹r羹nsede asl覺nda detaylarda 癟ok farkl覺 saatler. Genele d繹kecek olursam cilalanm覺 orta baklalar覺 ve bezeli nedeniyle GMT daha dress bir saat, Submariner ise tam tersi 繹zellikleriyle daha spor duruyor.

imdiden hay覺rl覺 olsun :champ:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj Bora71 » 05 Oca 2015, 00:21

merhaba
繹ncelikle kolay gelsin diyim iiniz zor :)
ge癟en ay blnr alm覺 biri olarak kesinlikle diyebilim ki blnr fiyat fark覺 kesinlikle deer.
sea dweler 44mm ve daha kal覺n, bilekte 癟ok rahat durmayabilir, bence sub ile blnr aras覺nda se癟im yapmal覺s覺n覺z, tkler..
Kullan覺c覺 avatar覺
Bora71

Ya: 53
Kay覺t: 20 Ara 2012, 14:49

Mesaj Ahbob » 05 Oca 2015, 00:24

襤nce 癟izgilerle ayr覺lan 羹癟 model i癟inde eer 繹zelliklerini saymazsak bence ne ile birlikte kullanaca覺n覺z 繹ncelikli kriter olacakt覺r. Eer 繹ncelik tak覺mla, daha formal olarak kullanmaksa GMT, spor bir saat isteniyorsa Sea-Dweller, her ortama uysun deniyorsa Submariner tercihi daha sal覺kl覺 olur diye d羹羹n羹yorum. 癟 model aras覺nda ben kalsam zannediyorum tercihim No-Date Submariner olurdu.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahbob

Ya: 31
Kay覺t: 26 Eyl 2010, 20:06

Mesaj Frk » 05 Oca 2015, 00:37

Say覺n Cct, Bora71, Ahbob yorumlar覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹rler. Genel olarak spor giyiniyorum. Formal olarak y覺l i癟esinde 3, 4'羹 ge癟mez oda toplant覺da mecbur olduu i癟in :D.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frk

Kay覺t: 21 Eyl 2014, 15:21

Mesaj manil » 05 Oca 2015, 00:40

Konu tamda benlik. :) yak覺n zamanda ayn覺s覺 benim i癟in de ge癟erli olmutu. Karar覺m (burada olmamas覺na ramen) no-date sub y繹n羹nde. Nedenleri

-date modeli ile arada k羹surat覺yla yakla覺k 2.000 TL fiyat fark覺 var.
-Estetik a癟覺dan kiklop mercei bazen g繹ze ho geliyor bazen ise kadran覺n b羹t羹nl羹羹n羹 bozuyor gibi (ben de 繹yle oldu en az覺ndan)
-GMT'leri de ben 癟ok az s羹re 繹nceye kadar bezeli farkl覺 olan sub bilirdim, CCT'nin dedii gibi alakas覺 yokmu. Orada bezel g繹z羹me kalabal覺k g繹z羹kt羹. Saat zaten dikkat 癟ekiyor, bir de rakamlar b羹y羹k olunca biraz fazla geldi bana.
-Son olarak polished bezel biraz resm簾 ortam i癟in uygun gibi dursa da brushed bezelin tam aksi gibi olduunu da d羹羹nm羹yorum. yani +1/-1 olay覺 yok bence. Brushed'da her ortama gider bence, 羹stelik polishes bilezik 癟izii daha 癟ok belli eder sanki. Uzun vadeli d羹羹nmek laz覺m.
-Son olarak toparlarsam, saatlerin hepsi istisnas覺z muhteem saatler. Bu durumda, saati alacak kiinin maddi ve estetik kayg覺lar覺 son karar覺 etkiler. Bu a癟覺dan bak覺nca, no-date sub'覺n F/P a癟覺s覺ndan dierlerinden bi t覺k 繹nde olduunu s繹yleyebilirim.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj Bg17 » 05 Oca 2015, 02:12

Sahsen sea dweller i ilk ciktiginda incelemistim, hafif hormonlu sub gibi gelmisti. Cok hosuma gitmemisti. Geriye sub vs gmt kaliyor ki tam zevk meselesi.

Gmt de sub da sahibi oldum kullanma sansina eristim.

Kendi dusuncelerim. Eger daha fazla gomlek ceket giyiyorsani, ve yurtdisi seyahatiniz varsa gmt, daha spor giyiniyorsaniz, sub. Gmt deki renk farki keyfe keder, ileride ek odenen fiyati cikaracagini dusunmuyorum. Ama gmt bence biraz yayvan kaliyor tek siyah. O nedenle gmt tercih edersem batman i ederim. Cyclops bence kadranin butunlugunu bozuyor o nedenle sub no date nedeniyle daha onde. Ayni zamanda polished bilezik cok dikkat cekiyor ve cabuk ciziliyor. Ama daha hos durdugunu soyleyebilirim.

Su an bir tercih yapsam yine sub nondate derim. Ama herhangi bir ozellik yada siralamadan degil, tamamen kisisel zevk nedeniyle.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj Jazz » 05 Oca 2015, 10:51

Sorulan modellerden ikisine(sea dweller ve gmt master) sahip biri olarak izlenimlerimi paylaay覺m.

Gmt nin daha iyi bir dresswatch olduu dorudur ama spor kullan覺m i癟in de olduk癟a iyi bir modeldir. Sea dweller ile kar覺lat覺racak olursak daha zarif(daha ince kasa ve cilal覺 b繹l羹mler) bir g繹r羹n羹m羹 var. Kullan覺m覺 癟ok rahat. Cilal覺 b繹l羹mlerin daha kolay 癟izildii dorudur ama 癟ok derin olmad覺覺 s羹rece parlakl覺k sebebiyle 癟izikleri g繹rm羹yorsunuz. Cyclops al覺t覺ktan sonra benim g繹z羹m羹 hi癟 rahats覺z etmedi, hatta houma bile gitmeye balad覺 diyebilirim. Kulland覺k癟a daha 癟ok sevdiim bir model.

Sea dweller ise 癟ok daha spor, daha sert g繹r羹n羹l羹 bir saat. Kasa daha kal覺n olmas覺na kar覺n en az覺ndan benim a癟覺mdan rahatl覺kta bir sorun yok. Bilekleriniz 癟ok ince deilse sizin i癟in de olaca覺n覺 sanm覺yorum. Spor dediime bakmay覺n. Haftan覺n 5 g羹n羹 tak覺m elbise giyen biri olarak ben daha 癟ok tak覺mla giyiyorum ve hi癟 s覺r覺tm覺yor.

Submariner 覺n eski kasas覺n覺 kulland覺覺m i癟in yeni kasa hakk覺nda bir ey demeyeyim ama gmt master ile farkl覺 olduunu sanm覺yorum rahatl覺覺n覺n.

Fiyat sorun deilse bence hepsi muhteem saatler ve hangisini beendiyseniz onu al覺n derim. F/P olarak bakarsak bence de sub nodate en mant覺kl覺 se癟im olur.
Kullan覺c覺 avatar覺
Jazz

Ya: 50
Kay覺t: 07 Au 2010, 15:35

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners