TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

Mesaj kilimanjaro » 29 Ara 2014, 09:40

Modern60 yazd覺:Kilimanjero, ben ROLEX'in 羹st羹nl羹羹nden bahsetmiyorum....癟羹nk羹 eer ROLEX 羹st羹nse Steinhart 'la da k覺yaslanabilir d羹zeye gelir. Dikkat: ben bir efsaneyle s覺radan markan覺n kar覺lat覺r覺lmas覺n覺n hi癟 bir mant覺覺n覺n olmad覺覺ndan bahsediyorum. Mesela TISSOT, ARISTO, MARCELLO C., ZENTON ya da bunlara benzer markalarla kar覺lat覺r覺lsa nispeten mant覺kl覺 olurdu. Ama ROLEX i Steinhart la kar覺lat覺rmak, elmayla portakal覺 kar覺lat覺rmak kadar abes...yani 羹st羹n deil ROLEX..bir 羹stad bir as覺l...bir kopya edilen...daha nas覺l anlatabilirim bilemedim...

stad sizi anl覺yorum.Saatler ve mekanizmalar覺 hatta tarih癟eleri hakk覺nda derin bilgilere sahipsiniz ... eyvallah.Saat se癟imi konusunda 繹rnek bir konu olmu buras覺.Balang覺癟 seviyesinde olan benim gibi bir 癟ok arkada var burada.Bu taraf覺ndan bakarsan覺z siz de beni anlayabilirsiniz diye d羹羹n羹yorum.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj evsen81 » 29 Ara 2014, 19:46

gandalfs80 yazd覺:
evsen81 yazd覺:
Orhanbalu yazd覺:Her iki saati de kullanm覺 biri olarak, kesinlikle rolex ile steinheart覺 kar覺lat覺rmay覺n derim. Yukar覺larda bir arkada覺n dediine tamamen kat覺l覺yorum. Steinheart kullan覺ma bal覺 olmakla beraber 8 ay gibi bir zamanda b羹t羹n zerafetini yitiriyor. Ama癟 sadece zaman覺 bilmekse 100 tl ye bile zaman覺 g繹steren uzun 繹m羹rl羹 saat al覺nabilir. Bence Rolex tamamen zaman覺 g繹stermenin d覺覺nda bir aksesuar diyebilirim. Tart覺mas覺z kendini kan覺tlam覺 hatta ikinci el fiyat覺 bile sigara fiyat覺 gibi standartlam覺 bir saattir. Adet mi kalite mi ? Kesinlikle kalite !!! 10 y覺l 繹nce sifir覺na verdiniz paran覺z覺 10 y覺l sonra bile pazlas覺 ile alabiliyorsan覺z. Kar覺lat覺r覺lma yap覺lmas覺 bile yanl覺 olur.

Bu bilgi 癟ok faydal覺 oldu.8 ay kaliteli bir saatin y覺pranmas覺 i癟in 癟ok k覺sa bir s羹re.Ge癟en sene ald覺覺m seiko saatlerim, 5-6 senedir kulland覺覺m casio saatim halen 癟ok iyi kond羹syonda.Steinhart'ta mekanizma iyi olsa da malzeme kalitesi biraz d羹羹k o zaman.

Hocam bakin yukarda ben de yazdim. Ankara next level avm de yakin arkadaslarimdan, benim kadar saatleri seven tutkusu olan bir dostumla kendimizden gecerek saat konusuyoruz, biliyorsunuz bu is bir tutku, sevmeyen, kendini kaptirmayan bilemez. Yanimizda bizler gibi saat tutkusu olan bir bey bize kulak misafiri olmus, kendisi tanismak istedigini soyledi, seve seve konustuk, cok centilmen, bilgili saat kulturu olan bir beyfendi, haliyle uc saat delisi birlesirse ne konusur, veya konu nereye gelir, ROLEX e gelir.

Beyfendi bize kolundaki steinhart i gosterdi, bakin suba cikmazsaniz bu var dedi. Saatin tasarimi guzel, yani sub takilamayacak bir guvenliksiz gezide takilabilir ama bizi uzen 6 aylik saatin darma duman gozukmesiydi. Benim 316l celiginden iki yil boyunca her yere giydigim Tag Heuer Grand Date Aquaracer im, bu alti aylik saatin yaninda bakimdan yeni cikmis gibi durur.

Tabi beyfendiye boyle diyemedik, ama arkadasim pek iyi durmuyor dedi, bunun uzerine de o beyde ben de zaten su sira bir ROLEX GMT dusunuyorum, kafamin icinde bir ROLEX var dedi.

Steinhart dusunen arkadaslar, biraz daha kasip bir tag e yonelsinler derim, otomatik olmasi sart degil, 2 yillik tagimin resimlerini bir ara paylasirim, dagilma yok aksine tatli bir yillanma var, sonucta her yere ROLEX takilmiyor kabul ediyorum ama alternatifi de 6 ayda darma duman olan bir saat olmamali.

Cevap i癟in teekk羹rler.Tag benim de houma giden bir marka.zellikle Aquaracer modelleri.Daha 繹zg羹n tasar覺mlar覺 var :champ:
Fotoraflar覺 tabi de g繹rmek isteriz :thumbup:
Ya olduun gibi g繹r羹n ya da g繹r羹nd羹羹n gibi ol.
Kullan覺c覺 avatar覺
evsen81

Ya: 43
Kay覺t: 25 Nis 2014, 19:29

Mesaj Modern60 » 30 Ara 2014, 00:21

sevgili kilimanjaro ben yap覺lan deerlendirmeleri beenmedim...yani Steinhart almay覺n demiyorum ki...ama ROLEX le k覺yaslamay覺n diyorum. ROLEX baka bir kulvar覺n markas覺..Steinhart 癟ok iyi ve fiyat kalite performans覺 ortan覺n 羹zerinde olabilir. Alabilir ve zevkle de takabilirsiniz...ama kendinizi ROLEX le k覺yaslay覺p teselli etmeye 癟al覺may覺n demek istiyorum 癟羹nk羹 bu ancak h羹sran olur. Her ne marka takmak istiyor ve al覺yorsan覺z da g羹le g羹le en g羹zel g羹nlerle kullanman覺z覺 dilerim. Mesela SEIKO, ORIENT markalr覺 da en az STEINHART kadar iyiler bunu da g繹z ard覺 etmeyin. Hatta ben a癟覺k s繹ylemek gerekirse Alman ve Japon saatlerinin en az 襤svi癟re kadar hatta daha bile iyi olabildiklerini biliyorum. Mesela ORIENT M-FORCE lar, mesela SEIKO Monster veya Stargate yada Sumo serileri hatta ORIENT Saturation diver yada SEIKO Marine Master lar yani Prospex serileri. Maksat iyi bir saat almaksa Japon ve Almanlar覺 yabana atmay覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj kilimanjaro » 30 Ara 2014, 00:30

Modern60 yazd覺:sevgili kilimanjaro ben yap覺lan deerlendirmeleri beenmedim...yani Steinhart almay覺n demiyorum ki...ama ROLEX le k覺yaslamay覺n diyorum. ROLEX baka bir kulvar覺n markas覺..Steinhart 癟ok iyi ve fiyat kalite performans覺 ortan覺n 羹zerinde olabilir. Alabilir ve zevkle de takabilirsiniz...ama kendinizi ROLEX le k覺yaslay覺p teselli etmeye 癟al覺may覺n demek istiyorum 癟羹nk羹 bu ancak h羹sran olur. Her ne marka takmak istiyor ve al覺yorsan覺z da g羹le g羹le en g羹zel g羹nlerle kullanman覺z覺 dilerim. Mesela SEIKO, ORIENT markalr覺 da en az STEINHART kadar iyiler bunu da g繹z ard覺 etmeyin. Hatta ben a癟覺k s繹ylemek gerekirse Alman ve Japon saatlerinin en az 襤svi癟re kadar hatta daha bile iyi olabildiklerini biliyorum. Mesela ORIENT M-FORCE lar, mesela SEIKO Monster veya Stargate yada Sumo serileri hatta ORIENT Saturation diver yada SEIKO Marine Master lar yani Prospex serileri. Maksat iyi bir saat almaksa Japon ve Almanlar覺 yabana atmay覺n.

sevgiler + 1 :thumbup:
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj Modern60 » 30 Ara 2014, 00:36

:thumbup: benden de +1 hatta daha 癟ok....
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj raven » 30 Ara 2014, 02:09

Modern60 :thumbup:
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj mehmetalpcan » 30 Ara 2014, 03:08

rolex alan kullan覺c覺lar 癟ok k覺sa s羹rede elden 癟覺kartmak istiyorlar oris dede b繹yle.kiisel fikrim kola tak覺ld覺ktan sonra paray覺 etmeyecei fikrinin olumas覺d覺r.
i癟ki b羹t羹n k繹t羹l羹klerin anas覺d覺r Hz Muhammed SAV.
Kullan覺c覺 avatar覺
mehmetalpcan

Ya: 56
Kay覺t: 05 Mar 2010, 22:38

Mesaj Bg17 » 30 Ara 2014, 03:34

mehmetalpcan yazd覺:rolex alan kullan覺c覺lar 癟ok k覺sa s羹rede elden 癟覺kartmak istiyorlar oris dede b繹yle.kiisel fikrim kola tak覺ld覺ktan sonra paray覺 etmeyecei fikrinin olumas覺d覺r.

Dogru oldugunu dusunmedigim bir genelleme. Bir kac rolex sahibi oldum, hicbirinin de parasini haketmedigini dusunmuyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 102 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners