TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre Saati Nede Olsa! Grovana Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İsviçre Saati Nede Olsa! Grovana Bilgi

Mesaj tachyon » 12 Ara 2014, 23:20

Kimseye göstermene gerek yok. İçin rahat olsun koskoca Grovana böyle bir enayilik yaparmı? Büyük ihtimalle mekanizma inhouse olduğu için saatçiler tanıyamamıştır. Bu bir kuraldır saat Orjinal ve Üzerinde Swiss Made yazıyorsa o saatin mekanizması da Swiss'tir.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj mustf9 » 12 Ara 2014, 23:43

Tachyon teşekkürler bana da öyle geliyor.
Hozburun ve Raven teşekkürler bakıcam.
Kullanıcı avatarı
mustf9

Mesaj Modern60 » 27 Ara 2014, 18:20

Orient'i nereden aldınız? Dışarıdaki interbet satıcılarında kopyaları bije var. Onlarda ancak çin makine olur. Orient makinalarını Japonya'da üretir. Ama şunu bilin ki eğer siz bir hata yapmamışsanız japon bir maki,na yüzyıllarca hizmet eder. İsviçre de öyle.Mekanikler bakım yapıldıktan sonra yola devam derler. Grovana uzun süredir uzak doğu makinalar kullanmaktadır. Muhtemelen de Miyota çıkacaktır. O da iyidir. Ama ben olsam Orient'imi bakıma sokardım. Bengisaat dostumuza müracaat edin yada Orient Türkiye Aslan Saat'e.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj mustf9 » 27 Ara 2014, 22:04

Bence grovana orientten daha dakik saat, sapması çok daha az. Orjinal isviçre mekanizmaya sahip olduğuna eminim...
Kullanıcı avatarı
mustf9

Mesaj gandalfs80 » 28 Ara 2014, 00:06

Hocam miyota olabilir arkadas onemli seyler yazmis.
Kullanıcı avatarı
gandalfs80

Mesaj mustf9 » 28 Ara 2014, 03:00

Anlamadım ki, bir önceki arkadaşta " swis made " yazan saate swis dışında mekanizmayı takamaz... diye yazmıştı.

Hangisi doğru hangisi yanlış şaşırdım kaldım. Ama bana da grovana gibi markanın saatin ana vatanına mekanizma ithal etmesi mantıklı gelmedi. Tachyonun yaklaşımı daha akla yatkın gibi.

Orientime gelince, bursa bayisinden aldım orjinaldir... söylediğine göre " ayar yaptırdığım usta iğnesini yanlışlıkla kırmış. " saat tamirde alıcam zaten de tereddütlerim var, şimdi 100-150 lira vermek değil de saat eskisi gibi olmaz gibime geliyor. Bir de bunlar otomatik saatin en ucuzları camı filan çiziliyor tamirle uğraşmak konusunda tereddütlüyüm.
Kullanıcı avatarı
mustf9

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2014, 22:17

GROVANA, RODANIA, İtalyan LOKMAN ve benzeri bir çok marka artık quartz swiss made ama otomatik ve elle kuramılarda uzak doğu makinalar kullanıyorlar ve Swiss Made ibaresi de yok...çünkü Swiss Made yazan mekanik saatler hem ETA nın muvman teslim etmemesinden hem de muvmanların pahalı kalmasından çok azaldılar. Mesela hala inatla kendini koruyan ROAMER da bile otomatik swiss made yazan makine MİYOTA nın 8000 seirisi isviçre toplama uzak doğu muvmanı. Fiyatı makul...ama eta 2824-2 ile yapılmış modelleri de var fiyatlar iki misli pahalı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2014, 22:18

Kimi markalar da ETA'dan muvman almak yerine muadil olan SELLITA muvmanları tercih etmekteler fakat o saatler de neredeyse ETA lılar kadar pahalı....
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners