TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Mesaj onatozer » 26 Kas 2014, 23:33

aleamoukht, cct,Miriel; AP tabii ki hem duygulara hem mant覺a en uygun karar ancak fiyat覺 dolay覺s覺 ile bir t羹rl羹 g繹z羹m kapal覺 tercih edemiyorum.:(

apesen, Tolgi06; markan覺n deerinin her ge癟en g羹n artt覺覺n覺, deerlendiini g繹zlemliyorum, balon deil salam ad覺mlarla ilerliyor. 襤癟ilik ve mekanizma konusunda da 癟ok ileride olduu aikar. Ancak kolumda denemeden ne denli sal覺kl覺 karar olur bilmiyorum, kolda bile denemenin zor olduu bir saatin "fazla" butiklii de g繹z羹m羹 korkutmuyor deil :?

Bg17, ince-ceket ile kullan覺lacak bir saat kesinlikle ihtiyac覺m olan ey, Cartier Santos ve Blancpain FF u anda vazge癟ilmezlerim ancak ikisi de 癟ok kal覺n-spor saatler. Bir yandan halihaz覺rdakilerden feragat edip Jumboyu tek saat gibi kullanmak cazip gelse de 癟eitlilik de beni 癟ok cezbediyor. Rolex Datejust ya da JLC Ultrathin gibi klasik modeller denedim ancak arad覺覺m saate g繹re a覺r覺 klasik tasar覺mlard覺. :roll:

BarisFB, uzun bir mesaj bekliyordum zaten :lol: :champ:
zellikle "anlayan anlar" maddesine kesinlikle kat覺l覺yorum, ancak bu FP Journe i癟in de ge癟erli diye d羹羹n羹yorum. Bileklik ile kullanma fikri zaten ilk g羹nden beri akl覺mda, keza 癟ok fazla kullan覺yorum. :thumbup: Marka olarak da JLC'e garip bir sempatim var, fiyat a癟覺s覺ndan bakt覺覺mda da s繹z konusu hangi modeli olursa olsun fiyat etiketinin tam kar覺l覺覺n覺 verdiini hissettiren bir marka. Ne yaz覺k ki AP modelleri i癟in bunu y羹zde y羹z s繹yleyemiyorum. :? :roll:
Journe s繹z konusu olunca asl覺nda bir tane ikinci el var. Ancak denemeden karar vermek, denemek i癟in kilometrelerce yol tepmek ne kadar akla yatk覺n kendi i癟imde tart覺m覺yor deilim :D Fazla saat sirk羹lasyonu olan birisi i癟in almak Blancpain'de olduu gibi yine bir risk. Ancak deinmeden edemeyeceim bir nokta da u ki, ben bu markan覺n her ge癟en y覺l deerini koruyaca覺n覺 hatta artarak gidecei kanaatindeyim. Bir anda patlama yapmasa da sessiz ve derinden horoloji d羹nyas覺nda yerini salamlat覺rd覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. :thumbup: Jumbo i癟in de d羹羹ncem u ekilde; b羹t癟e ay覺rabildiim an zaten alaca覺m覺 bildiim bir saat. u anda akla da mant覺a da en uygunu olmas覺na ramen keseye en uymayan覺 :roll: :lol:

Deerli yorumlar i癟in tekrar teekk羹rler :champ: :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Cct » 26 Kas 2014, 23:51

Onat'覺n etkileyici Whatsapp konumas覺ndan sonra bende FP Journe diyorum :champ: Hatta t羹m saatleri sat覺p sadece FP Journe toplayacak kadar etkilendim diyebilirim :D

aka bir yana "verilen paran覺n kar覺l覺覺n覺 alma" durumu g繹z繹n羹ne al覺nd覺覺nda zaten pop羹ler 癟ou markan覺n 羹zeri rahatl覺kla 癟izilebilir. JLC bu konuda ger癟ekten k覺ymetli bir marka :thumbup:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj ermansire » 26 Kas 2014, 23:53

S覺ras覺yla FPJ - AP - JLC
instagram.com/ermansire
Kullan覺c覺 avatar覺
ermansire

Kay覺t: 05 Ara 2012, 14:47

Mesaj onatozer » 27 Kas 2014, 00:14

Cct yazd覺:Onat'覺n etkileyici Whatsapp konumas覺ndan sonra bende FP Journe diyorum :champ: Hatta t羹m saatleri sat覺p sadece FP Journe toplayacak kadar etkilendim diyebilirim :D

aka bir yana "verilen paran覺n kar覺l覺覺n覺 alma" durumu g繹z繹n羹ne al覺nd覺覺nda zaten pop羹ler 癟ou markan覺n 羹zeri rahatl覺kla 癟izilebilir. JLC bu konuda ger癟ekten k覺ymetli bir marka :thumbup:

襤tina ile beyin y覺kan覺r. :twisted:

Gerek BarisFB'nin detayl覺 Reverso reklam覺, gerekse de JLC nin ula覺labilirlii benim de akl覺m覺 癟eliyor. Ancak saat al覺m覺 konusuda fazla duygusal ve spontane olduumdan kendim bile sonucun ne olaca覺n覺 kestiremiyorum. :roll: :D
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Mesaj archer75 » 27 Kas 2014, 00:51

Bu Reverso g羹zelmi. Ben daha 繹nce farkl覺 bir modeli denemitim, houma gitmemiti imdi 癟ektiim resme bakt覺m 羹zerimde ti繹rt varm覺. BarisFB'in resimleri g繹r羹nce g繹mlek ile tekrar deneme karar覺 ald覺m, 癟ok ho durmu.
Say覺n Onat, benim s覺ralamam JLC-FPJ-AP olurdu. Ama unuda s繹ylemek gerekir harika 羹癟 model aras覺nda kalm覺s覺n覺z, se癟imler i癟in tebrikler.
Kullan覺c覺 avatar覺
archer75

Kay覺t: 14 Mar 2013, 06:40

Mesaj Aleksey » 27 Kas 2014, 00:57

Ula覺labilirlik, Fiyat/Performans ve koleksiyonun tamam覺n覺 d羹羹nerek favori JLC, rarity d羹羹n羹l羹rse FPJourne. u durumda AP fiyat覺yla kaybediyor bu roundu. 2cents. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Aleksey

Kay覺t: 22 May 2014, 14:51

Mesaj onatozer » 27 Kas 2014, 01:35

Archer75, 1931 modelleri g繹mlek ile harika olduu kadar asl覺nda ti繹rt ile de uyumlu olabiliyor. Kadran yap覺s覺 癟ok sade ve saat genel olarak 癟ok ince olduu i癟in saat deil kal覺n bir bileklik takm覺 gibi g繹r羹n羹p hissettiriyor. Bazen harika se癟imler zor kararlar douruyor :roll: :champ:

Aleksey, Journe'un enderlik konusu hem avantaj hem dezavantaj asl覺nda. Beni as覺l etkileyen optik g羹zellii, mekanizma ve detay i癟ilii. AP ile FPJ k覺yaslamas覺nda fiyat AP i癟in 癟ok b羹y羹k bir dezavantaj. 羹nk羹 FP Journe horolojik bak覺mdan tarih癟esi hari癟 Breguet, Patek Philippe gibi devlerin liginde g繹z羹k羹yor. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Mesaj Bg17 » 27 Kas 2014, 01:43

Evet, ince kaliteli bir dress watch araniyor...
Burda da araniyor baya bi suredir ;) sen benden hizli davranirsin muhtemelen.

Simdi ben reverso derim ama biraz genc olabilirsin.

Fpj desen cok guzel duruyo da

Resim

Bana bunu andirdi, 40 model jaeger bu arada...

Jumbo desen mukemmel ama o paraya deger desem dun almistim. 15300 un uretimden kalkmasi bile suphe uyandiriyo, fiyatin premium ligi ile ilgili. Gerci o fiyata cikinca en iyi alternatif, lafim yok.

Yani bilemedim. Bilemedigim icinde jlc diyorum. :champ:

Journe degerlensr bile tr da elden cikarman baya zor. Oole super bir tarihi de yok markanin. Butik marka icin tercihim H Moser olurdu.

Saat markalarinin public imajina gore karar vermek yanlis. Jaeger tr da bilinmiyo, ama markanin bi reklam kampanyasina bakar. Cok takilmamak lazim, Onemli olan alanin nasil hissettigi.

Bir de bp gibi bi risk almisken bi risk daha alma derim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners