TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Omega Automatic Tamir Bilgi ve Öneri

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Vintage Omega Automatic Tamir Bilgi ve Öneri

Mesaj theoden23 » 05 Eyl 2013, 17:08

Ben teşekkür ederim bize nostaji yaşattınız ben o buna benzeyen ve satılışını bizzat gördüğüm dediğim , maneviyata önem vermeyen , dedem ölünce kol saatini benimle birlikte satmaya gittiğimiz dayımın 45 yıl önce şimdinin parasıyla 2500 tl ' ye sattığı ( Ama kısa bir süre sonra kendi paramla aldığım ) saati hatırlattı . Herneyse saatiniz elde sökülüp benzinle revizyolanırsa belki arada bir 1 veyahut 2 saniye kadar aksama yapabilir ama bu çok önemli değil çünkü siz bundan 20 30 yıl öncesine kadar tcdd ' nin verdiği serkisof marka ( aslı snjeider ' dir ) üstüne zinnetli olan (emekli oluncada sözde emekli ikramiyesi adında verilen ) cep saatini görev başındaymış gibi trenin kalkışına göre zırt pırt saniyesine bakacak değilsiniz neyse baş ağırtmaya hacet yok . Tamirden geçerse bu aksama iner ama !!!Kesinlikle Tamir Ettirin !!! , ha eğer 150 tl vermem ne gerek var derseniz veya çok fazla derseniz , benim çoğu alım satımda kullandığım genelliklede başarıya ulaştığım ara ara sorup sonunda ikna etme metodudunu kullanabilirsiniz . Bu arada babanız size saatin kaç yıllık olduğunu söyledi veya siz kaç yıllık olduğunu bilyorsunuz onuda yazarsanız iyi olur , Bana kalsa bu saati özel günlerde ( bayram ve benzeri günlerde ) takarım çünkü bu artık emekliliğe ayrılmak üzere olan yani kolunuzdayken başına kötü kazalar gelirse kolay kolay iflah olmuyacak veya orjinalliği bozulabilecek nadide ve nostajik bir saat , tabi nasıl isterseniz öyle yapın neyse benim tavsiyeme gelince bu saati evde vitrin tarzı bir dolabınız varsa orda sergi tarzında koyabilirsiniz veya kaldırmalısınız . Başka sorunuz varsa yardımcı olmak için bekliyorum . :thumbup:
Kullanıcı avatarı
theoden23

Mesaj tarkani » 05 Eyl 2013, 20:23

Mekanik bir saatin bakımı, özellikle uzun süredir yapılmıyorsa ucuz olmuyor. Saat güzel bir saat, manevi değeri de var. Kullanacaksanız para kısmını göz ardı edip işini iyi yaptığından emin olduğunuz bir ustaya teslim edin.

Aynı saatin çelik versiyonu bende var. Tamir ettirip bakımını yaptırdım. Kahverengi kayışla kullanıyorum. İki gündür kolumda, çok da memnunum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Bedestenli » 04 Eki 2013, 14:01

merhaba.
Foruma yeni üye oldum.
2 tane otomatik saat var 2 side ileri gidiyor.Sözde tamir ettirdim.Saat tamircisiyim diye geçinen tamirci müsveddesi sözde tamir etti.
1. 2010 da aldığım seıko5 7s268 otomatik saat.
2. 1992 de aldığım cıtızen modelini okuyamadım..

İstanbul Anadolu yakasında saat tamirini yapacak,tamirci tavsiyenizi rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Bedestenli

Mesaj Triton » 17 Eki 2013, 22:31

Burada bir ikilem var. Hem az para vereyim hem kusursuz sonuç alayım demek çözümü zor bir denklemdir.

Fahiş fiyatlarda tamir/bakıma karşıyım ama bazıları alışveriş merkezlerinde açtıkları tamir standlerinde 130 Tl ye varan fiyatlarla pil takıyor sıradan saatlere 300 TL bakım parası istiyorlar. Saatin değerine göre ücret alanlar var. Yani bu iş biraz tutturduğuna göre...

Bengi saat gereğince açıklamış. Ayrıca böyle bir saatte birkaç sn ile uğraşmak fantazi oluyor. Benim işim değil ama forumda Cengiz usta (bengi saat) gibi bu işi bilen doğru insanlar var. Kendisiyle temas kurun. Yardımcı olacaktır.

Bu saatin uygun biçimde bakımını yaptırım ve saklayın. Siz de olması dahi bir kazançtır....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 18 Eki 2013, 10:36

bengisaat yazdı:Elde benzinle ve kısmen sökülerek yapılacaksa çok pahalı ancak yıkama makinasıyla revizyon yapacaksa hassas ayar makinasında ayar yapılacak2 yıldan önce yaptığınız işlemden kaynaklanan sorun çıkarsa ücretsiz yapma garantisi verecek şekilde yapacaksa o zamanda bu fiyat bedava hiç düşünmeden yaptırın...

+1
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Hasan24 » 18 Eki 2013, 17:06

Saati satmayı düşünürseniz değerlendirebilirim... SAYGILARIMLA...
Kullanıcı avatarı
Hasan24

Mesaj censa » 12 Kas 2014, 09:14

Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim, bir arkadaşımın elindeki yaklaşık 80-100 yıllık vintage omega saatini ( altın) satmak istiyor ama satış yapabileceği kimseyi bilmiyor, İstanbul da bu tip saatleri alabilen, gösterebileceği bir yer var mı? yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
censa

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners