TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Patek Philippe / Audemars Piguet / Lange&S繹hne Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Philippe / Audemars Piguet / Lange&S繹hne Karars覺zl覺覺

Mesaj BarisFB » 31 Eki 2014, 13:31

Merhaba arkadalar

Bal覺k biraz uursuz sound etti fark覺nday覺m ama uzun zamand覺r kafam覺 kurcal覺yan bir soruda foruma dan覺覺y覺m dedim. :lol: :lol: Cctnin AP / Panerai / JLC Karars覺zl覺覺 bal覺覺na yap覺lan yorumlar iyice ka覺nt覺y覺 artt覺rd覺, ge癟en g羹n AL&Slere bakmam da iin i癟inden 癟覺k覺lmaz bir noktaya getirdi. :?

Daha 繹nceden de paylat覺覺m 羹zere mevcut koleksiyon bu:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Sorunsal覺m覺z覺 繹zetlemek i癟in ahs覺ma m羹nhas覺r psikopatl覺klar覺m覺 繹zetlemek gerekir :D
- u anda koleksiyonumda kendi 癟ap覺mda grail watch kategorisinde Patek olduu i癟in ister istemez her 繹nemli toplant覺 / okazyon / hafta sonu falan onu takmak istiyorum
- Renk uyumu konusunda bir psikopatl覺覺m var妃esela lacivert tak覺m elbiseyle ya da spor lacivert / kahverengi tonlar覺nda k覺yafetlerle siyah kay覺l覺 / siyah kadranl覺 saat takam覺yorum. rnein kahverengi ayakkab覺 ve kemerle siyah kay覺l覺 veya kadranl覺 bir saat sevmiyorum (evet, manyak m覺s覺n olmlar覺 duydum) :lol: :lol:
- Bu sebepte 繹t羹r羹 Patek genelde gri / siyah tak覺m elbiselerin ve/veya yine ayn覺 tonlarda spor k覺yafetlerin 繹zel saati iken, dier kombinasyonlarla Offshoreu ya da kahverengi kay覺la Reversoyu kullan覺yorum. Yani Pateke complementary olacak 2. bir 繹zel saat aray覺覺 var
- Koleksiyonda 癟elik bilezik eksii hafiften var 繹zellikle hamam gibi s覺cak olan yaz aylar覺nda s覺k覺nt覺 olsa da asla ve asla saatle denize / havuza gitmediim i癟in 癟ok 癟ok ciddi bir problem deil ama olsa iyi olur :thumbup:
- elik bilezikli / lacivert kadranl覺 bir saat dertlere derman olabilir gibi g繹z羹kse de biliyorum ki mesela AP Jumbo alsam, yine Pateki takmak isteyeceim. Biraz evde hafta sonu i癟in Ferrari dururken yar覺m g繹n羹lle g羹nl羹k arabaya binme sendromu diyebiliriz.
- Offshoreu satmay覺 d羹羹nm羹yorum 癟羹nk羹 spor giyime 癟ok uyuyor. Satarsam anca AP Jumbo + 1 saat i癟in olabilir. Ama o +1 saat de yukarda bahsettiim 繹zellikleri tatmin etmesi gerekecei i癟in bu seferde spor saat eksii olacak ve b羹t癟e sap覺tacak :lol:

Tabii bir de b羹t癟e k覺stas覺 var bu operasyon i癟in yakla覺k $20,000l覺k bir b羹t癟e ay覺rd覺m.

AP Jumboyu 癟ok d羹羹nd羹m. 2 s覺k覺nt覺s覺 var
1) Dediim gibi lig olarak 5726n覺n bir alt覺 gibi sonu癟ta ve kendimi biliyorum alsam Patekden ziyade OffShore ile d繹n羹羹ml羹 kullan覺l覺cak
2) Maallah benim kollar kaptan maara adam覺ndan hallice olduu i癟in bu kadar ince saatlerin 癟ok 覺k durmad覺覺 kanaatindeyim. Yani k羹癟羹k saat seviyorum ama biraz daha kal覺n olmas覺 laz覺m sanki (misal Datograph)Bak覺n覺z resimler

Resim
Resim

Dier opsiyonlar ikinci el Lange 1 olabilir. ok beeniyorum ama al覺rsam rose gold olmas覺 laz覺m 癟羹nk羹 yine ahsi bir psikopatl覺覺m beyaz alt覺n覺 sevsem de 癟elikle ayn覺 g繹r羹nen ve daha yumuak / dikkat isteyen bir metale s覺rf alt覺n diye para vermek bana uymuyor.

Ya da ikinci el 1815 chronograph bekleyiini devam ettirebilirim, ya da 15305 gibi skeleton bir AP ile marjinallik s覺n覺rlar覺n覺 zorlayabilirim. 襤kinci el almaya da baya niyetliyim. PP'yi bi tek almam san覺r覺m 癟羹nk羹 fiyatlar覺 癟ok d羹m羹yor ama nas覺l arabada hep ikinci el al覺p paran覺n alabilecei en iyi arabaya binme taraftar覺ysam burada da ayn覺 mant覺a ge癟tim ufak ufak.

Son nokta ise PP / AP / ALS d覺覺nda bir saat istemiyorum 癟羹nk羹 tatmin etmeyecek. Ka覺nt覺y覺 almak i癟in yar覺m g繹n羹lle yap覺lan al覺mlar genelde k覺sa s羹reli yama oluyor bende tam i癟ime sinmiyorsa alm覺y覺m diyorum. Mevcut saatlerden ise sadece Reversoyu teoride verebilirim ama onu da 癟ok istemiyorum. Ya da akl覺ma acayip yatan bir 癟繹z羹m olursa Offshoreda gidebilir ama yerine yine bir AP gelmesi laz覺m o zamanda. FM ve Rolex kesinlikle kal覺yor manevi sebeplerden, 5726'da hala en beendiim nautilus o y羹zden g羹c羹m yettiince satmam

Evet biraz sayko bir profil 癟izdim ama akl覺ma gelmeyen bir kombinasyon / trade belki vard覺r diye foruma dan覺mak istedim. Sonu癟ta saat manya覺n覺n halinden anca biz anlar覺z :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Re: Patek Philippe / Audemars Piguet / Lange&S繹hne Karars覺zl

Mesaj MertYe » 31 Eki 2014, 14:14

Ben senin yerinde olsam bu koleksiyonun i癟ine bir AL&S al覺r覺m. Tabiki ben kendime g繹re d羹羹n羹yorum baya beendiim bir marka. AL&S dememin bir sebebi de a癟覺k癟as覺 zaten koleksiyonda Patek ve AP mevcut. Yeni AP al覺rsan PP den dolay覺 pek kullanmayaca覺n覺 kendin s繹ylemisin kald覺 ki nedense ben 癟elik bilezikli Ap leri pek beenemiyorum kau癟uk kordonlar覺 veya derileri g繹z羹me daha ho g繹r羹n羹yor. Buna ek olarak koleksiyonundaki AP bence m羹kemmel bir saat. Geriye PP ve AL&S kal覺yor. Benim kiisel g繹r羹羹m Patek in yan覺na bi AL&S gidecektir fakat onda da 繹yle bir sorun olabilir AL&S ler genel olarak dress watch tarz覺 saatler benim g繹r羹羹m ve alindeki Franck M羹ller'e iyi k繹t羹 biraz benzeyecektir diye d羹羹n羹yorum tabi se癟ecein modele de bal覺. B繹yle bir durumda da PP biraz daha 繹ne ge癟iyor. AL&S de direk rose gold lange 1 diyorsan onu al ge癟 bence Rose gold koleksiyona yak覺覺r. Biliyorum biraz kafa kar覺t覺r覺c覺 oldu ama d羹羹ncelerim bu y繹nde benim.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Tgm » 31 Eki 2014, 14:19

Yazd覺klar覺n覺z覺 batan sona okuduumda sizin sorununuzu ancak ikinci bir PP 癟繹zer bence. Reverso'yu g繹zden 癟覺kartabiliyorsan覺z 20.000$ 覺n 羹st羹ne bunu da kat覺n ve temiz bir PP i癟in beklemeye ge癟in. Ka覺nt覺y覺 tam manas覺yla al(a)mayan bir saat sizi mutlu etmeyecei gibi tez zamanda tekrar aray覺lara balars覺n覺z. Bu durumu bende ya覺yorum. Bu kategoride olmasa da.. :lol:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Cct » 31 Eki 2014, 15:33

Ben bu se癟enekler aras覺nda kesinlikle Lange 1815 Chronograph diyorum :champ:

AP RO ger癟ekten bileinde bir deiik durmu :D Zaten alacak olsan imdiye kadar 50 kere al覺rd覺n.

8972. kere s繹yleyeceim ama ben olsam o Safari'ye asla k覺ymam :D Rolex ile beraber bence spor saat ihtiyac覺n覺 gayet g羹zel ve 羹st d羹zey kar覺layacak saatler.

PP'den a癟覺k癟as覺 hi癟 anlamam, ilgilenmem fakat sendeki saatin en 癟ok houma giden model olduunu s繹yleyebilirim.

ok fazla marka tak覺nt覺s覺 olan bir saatsever deilsin marka tak覺nt覺s覺 demiken yeniliklere a癟覺ks覺n. Bence Lange g羹zel bir ekleme olacakt覺r, ahsen 癟ok 繹zel saatler olduunu d羹羹n羹yorum :champ: Ayr覺ca yapt覺覺n tan覺mlamalara direk uyan saat bu.

Tabi ben bunlar覺 yaz覺yorum ama hardcore bir spor saatsever olarak yaz覺yorum :D Bence bu bal覺a en g羹zel cevap verecek 羹yelerden biri serhat200
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj cagatay10 » 31 Eki 2014, 17:38

Bu mevcutta en mantiklisi 1815 Chronograph'i beklemek gibi gorunuyor bence. Ote yandan her ne kadar 3 markanin disinda dusunmuyorum desen de, su saati onermeden edemeyecegim;

Resim

Resim
Zaman insanlar覺 deil, armutlar覺 olgunlat覺r覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay10

Ya: 41
Kay覺t: 01 Haz 2011, 20:21

Mesaj serhat200 » 31 Eki 2014, 18:27

Bar覺 繹ncelikle Allah kolayl覺k versin iin 癟ok zor :D
Senin de dediin gibi koleksiyonunda 癟elik bilezikli saat eksii var. Ve bence olmazsa olmazd覺r 癟elik bizelik.

1.nerim u; Safari ve 5726 gitsin, 5711(mavi kadran) ve 5205r(siyah kadran) gelsin b繹ylece hem b羹t癟e d覺覺na 癟覺kmam覺 olursun hemde koleksiyona 癟elik bilezikli ve rose gold saat katm覺 olursun. Biliyorum 5711 sana 癟ok ince geliyor ama bence ince daha g羹zel. 襤stersen bi ara bulual覺mda 5711'in ince ama g羹zel olduuna seni ikna edeyim :D
Kaba bir hesap yapt覺覺mda(senin saatlerinin 2.el deerlerini 癟ok iyi bilmiyorum) bitanede Panerai Luminor alacak kadar b羹t癟en kal覺yor. Safariden boalan spor saat a癟覺覺n覺da Panerai ile kapars覺n ;)

2.nerim ise; Safari gitsin 2.el AP ROC rose gold ve kalan b羹t癟eylede yine 癟elik bilezikli olan Rolex Yacht master (mavi kadran) al覺ns覺n. Tabi Rolex i癟in ne d羹羹n羹yorsun bilmiyorum.

Laf覺 uzatt覺m kusura bakmay覺n, bu iki 繹nerimden ben 1.yi se癟erdim.
Kullan覺c覺 avatar覺
serhat200

Ya: 47
Kay覺t: 20 Au 2010, 16:55

Mesaj BarisFB » 31 Eki 2014, 19:03

Arkadalar saolun valla cevaplar i癟in :champ: :champ: :champ: Keep them coming :lol:

MertYe yazd覺:AL&S de direk rose gold lange 1 diyorsan onu al ge癟 bence Rose gold koleksiyona yak覺覺r. Biliyorum biraz kafa kar覺t覺r覺c覺 oldu ama d羹羹ncelerim bu y繹nde benim.

:thumbup: Evet rose gold Lange 1 ya da rose gold 1815 Chrono g繹nl羹mde yer sahibi...2.PP'yi ya da AP'yi alaca覺ma ALS alarak koleksiyonu b羹t羹nlemek arzusuda var tabi :lol:

Tgm yazd覺:Yazd覺klar覺n覺z覺 batan sona okuduumda sizin sorununuzu ancak ikinci bir PP 癟繹zer bence

襤kinci PP'de 癟繹zebilir ama o kadar beendiim ve nautilus olmayan bir PP bulamad覺m. 5205R g羹zel ama o paralar覺n saati deil gibi...en az覺ndan 2.PP'yi al覺rsam annual calendar覺 aperture degil de yuvarlak olarak g繹steren bir saat almay覺 tercih ederim sanki deiiklik olsun diye. 5146 seneye Baselworld'de deiecek - onun yenisini beklemek bir opsiyon olabilir. Bulamad覺m derken b羹t癟eme g繹re bulamad覺m tabi yoksa gri kadranl覺 kahverengi kay覺l覺 5960P de var :shock: :shock: :shock:

Cct yazd覺:Ben bu se癟enekler aras覺nda kesinlikle Lange 1815 Chronograph diyorum :champ:

AP RO ger癟ekten bileinde bir deiik durmu :D Zaten alacak olsan imdiye kadar 50 kere al覺rd覺n.

Abi ger癟ekten biraz 繹yle hissetmeye balad覺m. O kadar bakt覺m ettim denedim ki hani bu kadar d羹羹n羹yorsan almayacaks覺n noktas覺na geldim. 2015 SIHH neler g繹sterir bilinmez ama 39mm Chrono falan 癟覺ksa ciddi kafa kar覺t覺rabilir. :lol: :lol:

cagatay10 yazd覺:Bu mevcutta en mantiklisi 1815 Chronograph'i beklemek gibi gorunuyor bence. Ote yandan her ne kadar 3 markanin disinda dusunmuyorum desen de, su saati onermeden edemeyecegim;

Resim

zellikle TSF event'inde 癟ok yak覺ndan inceleme f覺rsat覺m olmutu ama bir g羹n satmaya kalksam 繹l羹 paras覺na gidecei ger癟ei korkutuyo valla. Butik bi marka olmas覺na ramen PP / AP / ALS / VC liginde deil. Ha butik bir markaya para g繹m羹cek olsam sanki F.P.Journe daha doru bir tercih gibi geliyor.

serhat200 yazd覺:Bar覺 繹ncelikle Allah kolayl覺k versin iin 癟ok zor :D
Senin de dediin gibi koleksiyonunda 癟elik bilezikli saat eksii var. Ve bence olmazsa olmazd覺r 癟elik bizelik.

1.nerim u; Safari ve 5726 gitsin, 5711(mavi kadran) ve 5205r(siyah kadran) gelsin b繹ylece hem b羹t癟e d覺覺na 癟覺kmam覺 olursun hemde koleksiyona 癟elik bilezikli ve rose gold saat katm覺 olursun. Biliyorum 5711 sana 癟ok ince geliyor ama bence ince daha g羹zel. 襤stersen bi ara bulual覺mda 5711'in ince ama g羹zel olduuna seni ikna edeyim :D
Kaba bir hesap yapt覺覺mda(senin saatlerinin 2.el deerlerini 癟ok iyi bilmiyorum) bitanede Panerai Luminor alacak kadar b羹t癟en kal覺yor. Safariden boalan spor saat a癟覺覺n覺da Panerai ile kapars覺n ;)

2.nerim ise; Safari gitsin 2.el AP ROC rose gold ve kalan b羹t癟eylede yine 癟elik bilezikli olan Rolex Yacht master (mavi kadran) al覺ns覺n. Tabi Rolex i癟in ne d羹羹n羹yorsun bilmiyorum.

Laf覺 uzatt覺m kusura bakmay覺n, bu iki 繹nerimden ben 1.yi se癟erdim.

Evet baya radikal bir yakla覺m geldi :lol: :lol:

Ben ince saatin daha g羹zel olduuna kesinlikle kat覺l覺yorum - sadece bende 癟ok estetik durmuyor :lol: :lol: :lol:
Bilezikli saat olarak beni PP takmaktan vazgecirecek ya yine bir nautilus olmal覺 - mesela mavi kadranl覺 bir 5980 gibi. Ama 2. Nautilus'a gerek yok gibi geliyor. Ya da Royal Oak zaten ki mevcut Nautilus'u kay覺l覺 almam覺n 2 sebebinden biri ger癟ekten daha 癟ok dress watch olarak kullanmam ikincisi de bilezik hakk覺n覺 bence d羹nyan覺n en muhteem bilezik design'i olan Royal Oak'a kullanmak istemem. :D

Rolex 癟ok sayg覺 duyduum bir marka ve bir g羹n bi tane Daytona al覺cam gibi geliyor 繹zellikle g羹nl羹k kullan覺m i癟in ama Panerai ile benzer kaderi payla覺yor. Hatta benim bir Luminor'um vard覺 satt覺m. Yani Daytona Paul Newman deilse ya da Panerai acayip bir Limited Edition deilse PP / AP'den beni alam覺yor :lol:

Ama Rose Gold Royal Oak fikri ilgin癟 oldu ger癟ekten - kan覺ma girdi :lol: arat覺ral覺m bakal覺m :lol:
ex-nick: watch1907
Kullan覺c覺 avatar覺
BarisFB

Ya: 43
Kay覺t: 15 Ara 2013, 15:08

Mesaj Cant » 31 Eki 2014, 21:01

t羹m s覺k覺nt覺lar覺na son verir
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners