ben oyumu takastan yana kullanıyorum. 5550p'nin koleksiyon değeri olmasının en büyük artısı işte bu tip kaşıntılar sonrasında takas gerçekleştirirken değer kaybetmeyecek olması bence. Ama saat piyasası çok global ve likit bir piyasa olmadığı için bu saati gerçekten değerini bilen ve değerini verecek birine satma olasılığı da çok önemli - bunun sorun olmadığını varsayıyorum.
Benim asıl takıldığım nokta 5396 noktası. Evet limitli evet Mayer'de var ve evet bebek gibi Tiffany yazıyor ama sizin koleksiyonunuzdaki diğer parçaları düşündüğümde yine istenen kullanma oranına ulaşacağından şüpheliyim.
Eğer Patek dışında bir şey olmasın diyosanız haklısınız ama bence 5270 (hemde yanılmıyosam sizdeki yeni değil eski güzel kadranlı versiyonuydu) ya da celestial gibi patek'in flagship diyeceğimiz modelleri varken buna sıra gelmez ve gelmemeli
Siyah kayışlı, siyah kadranlı hem tshirt hemde takım elbiseyle giyilebilecek, horology olarak bence çok daha önemli, üstüne platinum olan bir saat diyince benim gözüm sadece şunu görüyor