Kisa bir sure once asagidaki konuda danismistim:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=16896#axzz3HTMQthw1
Secimimi PAM 510 dan yana kullandim. Bu surecte bircok Panerai modeli deneme firsatim oldu.312 ve 112 beni bayagi zorlasa da PAM 510'u sectim. In house makineli olan ve koldaki rahatligi beraber sunan yegane modeldi.
Sandwich kadran da cabasi.
PAM 510'da bulunan P.5000 makinenin zaman icinde ETA makineli 111, 005, 112 gibi klasiklesmis modellerde de kullanilacagi soyleniliyor.
Yine bu soylentiye gore PAM 510, PAM 111'in yerine gececek zamanla. Her iki saat birbirine cok benzese de ozellikle safir camin daha ince olusu (2.5mm) ilk basta dikkatimi ceken bir ayrinti oldu. 111' deki 3.5mm lik cam bence Panerai ye daha cok yakisiyor, kalin camla saat daha retro duruyor. Yine de bu yeni ince camin ozellikle yan acilarda okunurluga olumlu etki yaptigini soyleyebilirim.
Benim aldigim saatin yeni seri oldugunu biliyorum. Bu seride gecmis serilerden farkli olarak daha klasik bir deri kayisa yer verilmis. Ilk cikan serideki eskitilmis kalin deri kayisin bazi elestiriler aldigini okumustum. Ben bu yeni kayisi acikcasi tatminkar buldum.
Saatin daha power reservini test edemesem de gunluk sapma -3.5 sn civarinda, gayet kabul edilebilir seviyede. Zamanla daha da iyilesecegini dusunuyorum.
Bu yeni in house kalibrede Panerai COSC sertifikasi almamis. Ama kutu iceriginde gelen garanti belgesinin yaklasik 7-8 sayfasi tamamiyle sahip oldugunuz saate ozel, Panerai tarafindan yapilan kontrol ve test sonuclarini da iceriyor. Kisacasi Panerai merak etmeyin, saatinizi COSC yerine biz test ettik mesaji veriyor.
Ve fotograflar: