TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Beni Armani Saat Almaktan Vazgeçirebilir Misiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Beni Armani Saat Almaktan Vazgeçirebilir Misiniz?

Mesaj Eyvallah » 27 Ağu 2014, 22:49

Merhaba, herkese selamlar...

Saatlerle az çok ilgilenen bir kişi olarak, çevremde moda markalarının saatlerini alan kişileri adeta hor görüyordum.

"O saat o kadar para etmez" , "yazıktır, gidip Orient , JL , Seiko falan alsaydın, kalan parayla da 5 kişilik yemek yerdik" , "o tezgahta satılanlarla senin kolundaki arasında çok fark yok"

gibi sözlerle karşımdakini saati aldığına pişman ediyordum. :lol:

Kendim ise bu zamana kadar beğendiğim saatlerin maddi durumumu çok aştığı için saat kullanmayan biriydim. Aradığım sade ancak şık olacak bir saatti. "Sade şıklık" kelimesini duyan saatçiler hemen benim "emekli doktor/imam saati" diye tabir ettiğim sarı kadranlı 38 mm'lik düz saatleri gösteriyorlardı.

Neyse, geçen Kasım ayında Armani Ar2457 'yi gördüm. Epey hoşuma gitti. Şu güne kadar tutuyorum kendimi almamak için. Ancak kolumda da artık bir saat görmek istiyorum. Saat&Saat garantili olarak 680 liraya bulabildim. Sormak istediğim bunun içindeki mekanizma hakikaten çok mu kötü? Yani çok dayanıksız bir saat midir bu?

Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1 eylülde saati almayı planlıyorum. Saatsiz kalmaktansa almaktan yanayım.
Kullanıcı avatarı
Eyvallah

Re: Beni Armani Saat Almaktan Vazgeçirebilir Misiniz?

Mesaj zfr » 27 Ağu 2014, 23:39

Seiko premier serisine de bakmanızı tavsiye ederim.
Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj Eyvallah » 27 Ağu 2014, 23:44

Hocam inan bir çok Seiko modele baktım, tasarım olarak hiçbiri hoşuma gitmedi.

Sadece 2 tane Seiko model var, tam model isimlerini bilmiyorum fakat fena durmuyorlar. Onların dışında baktığım Seiko'lar beni etkileyemedi.

Resim

Bu arada Seiko olsun, Orient olsun ürün fotoğraflarını düzgün çekemediklerini fark ettim. Moda markaları ve daha büyük saat markaları bu işi daha güzel, daha özenli yapıyor sanki. Mesela yukarıda fotoğrafını koyduğum 2 model amatör fotoğrafta güzel görünüyorlar ancak eminim katalog fotoğrafında bu kadar iyi değillerdir.
Kullanıcı avatarı
Eyvallah

Mesaj Erdem35 » 27 Ağu 2014, 23:56

Neden o model? kadranı mı ilginizi çekti? ince oluşumu? çelik bileziğimi? yoksa 12 yönünde EA simgesi mi? fiyat olarak maksimum ayırdığınız bütçe o kadar mı? Hoşgeldiniz :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Eyvallah » 28 Ağu 2014, 00:53

Hoşbulduk hocam, teşekkür ederim. :champ:

Öncelikle logonun 12 yönünde yerleştirilip çok dikkat çekmemesi hoşuma gitti. Tarz olarak logolu ürünleri çok tercih etmiyorum. Hem logoyu koyup altına da Emporio Armani yazmasalardı bana göre daha iyi olabilirdi hatta. Mesela Orient'in logosu kadran üzerinde bana göre büyük gözüküyor, üstüne birde kırmızılı,sarılı yani renkli olunca bana göre çok hoş durmuyor. Armani bu işi güzel becermiş bence.

İnceliği çok önemli değil benim için ancak 9.1 mm inceliği var, bana göre iyi. Ancak tercih sebebim inceliği değil.

Fiyat olarak ise 700 lirayı aşmak istemiyorum.

Siyah kadran- gri bilezik beni saate çeken detaylardan. Bence bu 2'li çok hoş duruyorlar. Ancak asıl mesele saatteki sadelik. Yukarıda fotoğraflarını koyduğum 2 Seiko'da da bu sadeliği görüyorum ancak zfr hocamın koyduğu Seiko'da bu sadelik yok.

Mesela şu Calibre 5 'te müthiş bana göre.

Resim
Kullanıcı avatarı
Eyvallah

Mesaj ermansire » 28 Ağu 2014, 00:56

Forumda satılık bir seiko 5 var ona bakın.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Tunakem79 » 28 Ağu 2014, 09:54

Ben yerinizde olsam 2. el garantili temiz bir Tissot Visodate Heritage alır keyifle yıllarca takardım :thumbup:

2. el Fiyatı 600 - 1.000 tl aralığında değişiyor....

http://www.tissot.ch/?collections/produ ... .16.051.01
Kullanıcı avatarı
Tunakem79

Mesaj raven » 28 Ağu 2014, 10:32

bütçeniz gayet iyi bence. bu bütçeyle bir seiko alınır uzun yıllar keyifle takılır. armani saatlere de bakılmaz :D

http://www.hizlisaat.com/seiko/srn045p/

linkdeki saat hem kaliteli hem armaniden çok şık hem de gerçek bir saat takıyor hissini yaşatır.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners