TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 TL Bütçede Rolex ve Zenith Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 TL bütçede saat önerisi

Mesaj ernest0 » 12 Ağu 2014, 14:17

Bence bir rolexe daha gerek yok.

Ben olsam air kingi satar cebimdeki paranin uzerine koyar gmt ii tt yada sub tt alirim :champ:

Ha yok ben air kingimi satmam diyorsan panerai Pam000 al gec derim :champ:
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj onatozer » 12 Ağu 2014, 14:20

Halı hazırda iki rolex olunca ben daha farklı modeller denenebilir düşüncesindeyim. Mesela ikinci el JLC memovox, Master control ya da ultra thin bütçe dahilinde. Zenith icin JLC guzel bir alternatif. Bunun disinda Panerai de keyifli bir alternatif olabilir. Hem ikinci el degeri konusunda pam lar da rolex kadar olmasa da degerini koruyor :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj mvurucu » 12 Ağu 2014, 14:34

Değerli fikirler için çok teşekkürler

Air king i kısa vadede satmayı düşünmüyorum çünkü bu sene sonundan itibaren artık üretilmeyeceğini öğrendim..
(daha doğrusu nişantaşı rolex deki beyefendi artık oysterperpetual den görsel olarak farkı olmayacağını kadranın air king logosuz olarak üretileceğini söyledi)

ex 2 ise kız arkadaşım tarafından hacılanıp severek takıldığından onun da satılma ihtimali yerlerde geziyor:)

koleksiyona 3. rolex in gelmesi benim açımdan sıkıntı yaratmayacak aksine air king gri kadran olduğundan ve ufak çaplı olduğundan her şeye uymuyor
siyah bir no date sub bence hem takım elbise hem de günlük kullanıma tam isabet duruyor

ama jlc veya zenith gibi bir alternatife yönelirsem görür görmez vurulacağım çok değişik bir alternatif olmalı...

panerai ye bileğimde denediğim ve tabiri caizse kelebeğin kanadında otlayan at gibi olduğu için (bilekler ince ve panerailer çok büyük)
çok uzağım...

bakalım neler olacak
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Eskimemur » 12 Ağu 2014, 15:25

o zaman explorer satılır üstüne 5000 Euro konur ikinci el temiz bir APRO alınır.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Re: 10.000 TL Bütçede Rolex ve Zenith Saat Önerisi

Mesaj mvurucu » 12 Ağu 2014, 16:02

explorer ı da satma niyetim yok
ben açıkçası elden saat çıkarmadan saat alma düşüncesindeyim
hatta bir spor model geldi sayılır...ikincisine bakıyorum
dresswatch mu yine bilezikli spor-klasik bir model mi( şair burada submariner a gönderme yapıyor)
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Tgm » 12 Ağu 2014, 16:13

Elimde tutarım diyorsanız Zenith El Primero Chronomaster bence çok şık. 42mm kasa çapıyla çok optimum. Dress ve günlük kullanım için çok uygun. Bence şu an 3. rolex'e gerek yok :idea:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj ermansire » 12 Ağu 2014, 17:15

Elde 2 Rolex varken ikinci el bir IWC veya Zenith daha mantıklı geliyor kulağa. Zenith'te El Primero veya IWC'de Portuguese Chrono bütçe dahilinde. Ben olsam o ikisini kovalarım.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj Fergus » 12 Ağu 2014, 17:28

benim saatin , daha doğrusu eski saatin bayağı bir lafı geçmiş konuda , bugün yeni sahibine gitti , size o saat gidermiş , batman cidden farklı , ben bir gün alacak olsam yine gmt ve sub ın klasikten farklı bir versiyonuna giderdim , aradaki farkı hak ettiklerini düşünüyorum ,

IWC sahibide oldum , ikinci elde bana sorarsanız sorunlu fiyat açısından çok değer kaybediyor , istenen rakamlar yüksek gözükebilir ama nihai satış fiyatları genelde düşük ,
Rolex GMT IIc 116710 BLNR
Seiko Presage SARX009
Kullanıcı avatarı
Fergus

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners