TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Lady T050217 Saat Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Lady T050217 Saat Hakkında Bilgi

Mesaj Architecte » 11 Ağu 2014, 18:45

Arkadaşlar merhaba. Bir konuda size danışmak istiyorum.Kısa süre önce yurtdışından aldığım görseldeki Tissot marka saat hakkında.

Şimdi bu lady saat otomatik değil, çünkü üzerinde otomatik yazmıyor, lakin saniye ibresi otomatik gibi çalışıyor. Kullanılmadığı zaman otomatik saatler gibi saniyesi duruyor, lakin saat ve takvim çalışır durumda kalıyor. benim öğrenmek istediğim nasıl bir mekanizmaya sahip olduğudur. Eşime almıştım, ucuz basit ve taşsız bulduğu için pek kullanmıyor. Sadece morgül kurusu rengindeki kayışı kola takmaya değermiş söylediğine göre :) Saati rafa kaldırmadan önce bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu da benim bu forumdaki ilk konu açılışım olsun.

Resim

Resim

Resim

Resim
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Re: Tissot Lady T050217 Saat Hakkında Bilgi

Mesaj Cct » 11 Ağu 2014, 20:57

Kronograf çalışıyor olmasın? :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Architecte » 11 Ağu 2014, 21:39

Kronograf çalışıyor, mekanizma da çalışıyor takvim de çalışıyor yalnız saniye duruyor :)

Saniye çalışır durumda olduğu halde koldan çıkarıldıktan bir süre sonra saniye duruyor. Artık kaç saat sonra duruyor o'nu hesaplamadım. Otomatik saatimin tavırlarına sahip bir tavır sergiliyor. İşte o'nu çözemedim. Aslında gereksiz bir konu gibi gelebilir de işte merak ediyor insan. Benzer saatlerde böyle bir durum olmadığı için soruyorum.

Katkınızın devamını dilerim
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Thevenin » 11 Ağu 2014, 22:02

Tarife gore saat adeta ' Intel Inside ' :D

Kronograf kullanilirken veya kullanildiktan sonra saniye gosterimi calisiyor, sonra duruyor. Muhtemelen bir veya birkac dakika sonra. Saat tabii ki calismaya devam ediyor. Boyle calisan quartz kronograf mekanizmalari var.

Saniye bildigimiz quartz mekanizmali saatte oldugu gibi ilerliyor. Olmali yani. Degilse ibretlik tavirlar bunlar :D

:arrow: http://goo.gl/HajKFy

:arrow: http://www.eta.ch/index.php?id=135&L=2
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Architecte » 11 Ağu 2014, 22:29

C'est vrai?

Herbir şey normal, korkacak bir durum yok diyorsun yani :) Anlaştık dostum. Cevap için merci beaucoup
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Toroman » 12 Ağu 2014, 00:14

Solar bi Casio'm vardı.. saat 1 gün boyunca ışık almadığı zaman önce saniyeyi durduruyor geri kalan tüm fonksyonlar (saat, dakika, gün, tarih) çalışıyordu. Işık almadığı süre 3 günü geçtiği zaman saat tüm saat, dakika dahil tüm fonksyonlarını durduruyor bu şekilde 6 ay boyunca tarihi doğru sayıp 6 ay içinde her hangi bir zamanda koluna taktığında, saat tekrar ışık aldığında saniyesi saniyesini doğru bir şekilde tüm fonksyonlar tekrar aktif oluyordu. Demem o ki benzeri bir mekanizma hareket sensörü ile birleştirilmiş, nasıl olsa quartz bir mekanizma olduğu için saatin içi kolaylıkla dijitalleştirilmişse çok da kolay yapılacabilecek bir şey bu dediğiniz :)

Bu arada casio'mu merak edenlere ürün kodu verebilirim, güzel saattir harbiden tavsiye ederim :)
Victorinox Officer'S
Kullanıcı avatarı
Toroman

Mesaj Architecte » 12 Ağu 2014, 14:27

Bir açıklaması vardır elbette sevgili toroman. Tabii quartz mekanizma olduğu için, neticede digital) hareketli sensörle de ilişkilendirilmiş olabilir. İşin ilginç tarafı saniyesi tıpkı otomatik mekanizmalarda olduğu gibi ilerliyor. Kullanılmadığı zaman da saniyesi tam 12 üzerinde duruyor, ama kronograf çalışıyor. Aslında bunu merak etmemin nedeni daha yeni aldığım ve gene quartz mekanizması olan Tissot saatte böyle bir durumun olmaması oldu. Bu arada dediğiniz gibi, uzun süre kullanılmadıkları zaman ışık ve hereketle tekrar çalışmaya başlayan saat mekanizmaları da var, ama doğrusunu isterseniz saat mekanizmalarına karşı daha önce pek ilgim yoktu. Hele hele quartz, piili, analog otomotaik vb ayırımının bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Otomatik olan saatim de var quartz olan da ancak artık bundan sonra bilinçli olarak otomatik saat alacağım kısmet olursa.

Bir de yeri gelmişken şunu da belirtmiş olayım: Farkındalık halinde, bilinçli bir şekilde, ''arzu nesnesine'' ulaşmak için çaba harcamak ve sonunda sahip olmak bir başka oluyor zannedersem. :)
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj Architecte » 22 Ağu 2014, 00:12

Belki merak eden vardır diye güncelliyorum konuyu ;) Deneyimleyerek gördüm. Saat koldan çıkarılıp kullanılmadığında, iki saat sonra saniye kendini durduruyor. Toroman arkadaşımızın dediği gibi, ışığa değil de mekanizmada harekete duyarlı bir sensör olduğu sonucu ortaya çıkıyor böylece. Bana ilginç gelen evdeki diğer quartz saatlerin hiç birinde böyle bir durumun olmadığıdır
Kullanıcı avatarı
Architecte

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners