SerdarFB yazdı:Bu Stern di sahipti oydu buydu değil , ne dediğiniz anlaşılmıyor. Son yazdığınız mesaj da anlaşılmıyor. baskentco açıklayamadı ama anlayan varsa lütfen farklı bir şekilde anlatmaya çalışsın. Ben de anlayayım.
"marka fanatiklikleri" , Bu ne demek ? Özne mi ? Eylem mi ? Ne bu ?? Cümle devam ediyor, "burada" "Stern'den çok Patekçiler oluşturmuş"
Patekçiler neyi oluşturmuş ? "marka fanatiklikleri" mi ?? Bunu anlayan var mı ya ??
Sonra da diyorsunuz ki "böle bişeyden bu sonuçların iyi niyet çerçevesinde nasıl çıkarılabildiğini ben anlayamadım?" Büyük harf küçük harf kullanmıyorsunuz. Mesajlarınız imla hatalarından geçilmiyor ve kurduğunuz cümlelerin nerdeyse tamamı düşük.
Çıkan sonuçların iyi ya da kötü niyetle bir ilgisi yok. Mantıklı bir insansanız okuyun yazdıklarımı da sonucun neyle ilgili olduğunu görün
Şimdi de kalkıp benim imla hatalarıma ve düşük cümlelerime mi taktınız diyerek olayı geçiştirmeyin. Mesajlarınız anlaşılmıyor.
Yukarıyı bir okuyun, mantıklı bir insansanız burada çıkarılan sonucun iyi veya kötü niyetten değil sizin yazdıklarınızdan çıkarıldığını anlarsınız.
haklısınız, anlaşılması oldkça güç olmuş.
orada ben Sternden çok patekçi yani patekin sahibinden bile daha patekçi yazarken kraldan çok kralcı esprisinin akla geleceğini düşünmüştüm. gelmemiş, bu elbette okuyanlar yüzünden değil benim anlatımım fazla kapalı olduğu için olmuş. yazarken de deyimin mantığına göre cümleyi kurmuşum.
cümleyi kuruluş mantığından açıklamam gerekirse; marka fanatikliğinin, forum ortamında kraldan çok kralcılar oluşmasına sebep olduğunu belirtiyordu. markanın sahibinin bile değerlenirip açıklama getirdiği bir soruya bazı arkadaşların gösterdiği yaklaşım sebebiyle yapılan bir yorumdu.
sternden çok patekçi oluşturmak yüklem (isim köklü bileşik yüklemlerin bir adı vardı ama hatırlayamıyorum) marka fanatiklikleri de özne oluyor, çünkü oluşturma işini yapan fanatiklik.