Aleksey yazdı:Su sade 5711lere bayiliyorum ama celik kasa degil de yapsalar sunun platinyumunu, olmadi beyaz altinini da rahat rahat holy grail watch olarak gonlumuzde yerini alsa.

Aleksey hocam ben de tam tersiyim valla

saatte mekanizmaya ve komplikasyona para verilmeli, metale verilmemeli diye düşünüyorum.
Bahsettigim gibi kayışlı bir AP / PP saatte kullanılan altının değeri zaten 5,000 - 6,000 dolar civarı...beyaz altın hele çok yumuşak olduğu için çelikten çok daha fazla darbe yiyor ve şekli bozuluyor...şimdi düşünüyorum aynı görünüyor, daha pahalı, daha dayanıksız
Platinum'un esprisini biraz daha iyi anlıyorum ama "aynı görünme sorunu" orda da var...ki bence Patek'in platin modellerinin saat 6 tarafına pırlanta koymasının sebeplerinden biri de bu

tabii ki 5711P platin olduğu için collectors item, yapacak birsey yok...ya da Patek 5204P, ki bence dünya tarihinin en güzel saatidir kendisi, zaten 300,000 dolar, çelik olsa 270,000 olur

ver gitsin
Ama mesela hayallerimize nispetene girebilicek saatlerden (5204P hayallere bile giremiyo) 5960P çok muhteşem bir saat....bu saat platinum olduğu için 55,000 Euroya alınabilirken, eminim çelik olsa 30,000 euro civarı olur (nitekim yeni çıkan 5960A o fiyatlarda)
işte burdaki 25,000 euro fark bana çok koyuyo hocam