TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2.000 TL Bütçeli Beyaz Kadran Otomatik Dress Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2.000 TL Bütçeli Beyaz Kadran Otomatik Dress Saat Önerisi

Mesaj y3lkov4n » 13 Tem 2014, 20:38

Herkese selamlar öncelikle bu forumdaki ilk mesajım, ben de bir çokları gibi saat denildiğinde pilli saat işte git
armaniden al bi tane 400 500'e mantığında bir insandım aydınlanmam da saat hastası bir arkadaşımın çok katkısı oldu..

ben daha yeni yeni saatlere merak sarmış biri olarak burdaki geniş bilgi sahibi arkadaşlara nacizane bir kaç sorum olacak;

-2000 tl bütçe ile alabileceğim beyaz kadranlı dress bir saat arıyorum.. tissot le locle düşünüyordum ama biraz fazla yaşlı işi olduğuna karar verdim, bütçem aşşağı yukarı 2000 - 2500'e çıkardım, bu bütçeyle 1000 liralık saatler arasında çok fark var mıdır acaba bunlar hep aynı mekanizmayı mı kullanırlar ?

- mekanizmalar arasındaki fark nedir acaba ? örneğin daha üst bir mekanizmanın daha alt bir mekanizmaya göre çok daha uzun süre çok daha iyi bir şekilde çalışacağı garanti midir ? ya da fark dayanıklılıktan daha öte bir şey mi acaba ?

- saat kayışları değiştirilebilir mi acaba? ben metal bir kayış alsam onu kendim deri kayışla değiştirmem mümkün mü ?

- bir de bir kaç senede bir saatinizi check-up'a sokmalısınız diyenler oluyor, bu bakımda nelere bkaılıyor acaba bi de bu bakımlar maddi olarak çok zorlayan şeyler mi ve bunları en iyi nerede yaptırabilriz.. bizim eski pasajlardaki saatçi amcaların çok iyi saatten anladığını sanmıyorum saygısızlık etmek istemem ama her saatin bence kendi servisi en iyisidir diye düşünüyorum..

daha çok yeniyim sorular biraz fazla olmuş olabilir cevaplayan herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
y3lkov4n

Re: 2.000 TL Bütçeli Beyaz Kadran Otomatik Dress Saat Öneris

Mesaj necati » 13 Tem 2014, 22:03

1. önerim certina DS1 C006.407.16.038.01. Şu an saat ve saatte indirimde ve gayet güzel bir saat.
2. hamilton H32515155
3. orient star standart date WZ0061DV (Türkiyede olmayabilir)
4. seiko sarb 065 (Türkiyede satılmıyor)
Hepsinin mekanizması uzun ömürlüdür.
Metal bilezikli aldığın saate sonradan deri kayış takabilirsin.
Ortalama 5 yılda bir bakım yapılıyormuş. Lüks saatler için bakım masraflıdır ama yukarıdaki saatlerin bakımı fazla masraflı olmaz.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj y3lkov4n » 14 Tem 2014, 15:28

Öneriler için teşekkürler, Hamilton'u tuttum, Longines marka, swiss made olmayan swiss saat alsam mı ? ya da longiness swiss made ama quartz mekanizmalı saat alsam sizce nasıl olur ?
Kullanıcı avatarı
y3lkov4n

Mesaj 09105173 » 14 Tem 2014, 16:00

Frederique constant ve maurice lacroix ya da bakabilirsin.
Kullanıcı avatarı
09105173

Mesaj necati » 14 Tem 2014, 16:22

y3lkov4n yazdı:Öneriler için teşekkürler, Hamilton'u tuttum, Longines marka, swiss made olmayan swiss saat alsam mı ? ya da longiness swiss made ama quartz mekanizmalı saat alsam sizce nasıl olur ?

Longines quartz tercihi size kalmış. Ama ben longines alacak olsam sizin arama kriterlerine göre, otomatik conquest beyaz kadran ( L3.656.4.76.6 ) alırdım. Bir de conquest classic var, kadran deseni farklı ve conquestten daha pahalı.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj leontr » 14 Tem 2014, 19:54

ben olsam bu hamilton a bakmadan geçmezdim şefim

Hamilton HM60515593

Resim
Kullanıcı avatarı
leontr

Mesaj testdummy1 » 15 Kas 2015, 20:35

Herkese merhabalar,
Saat konusunda yeniyim ve forumun derinliklerine indikce iyice karmakarisik oldum :)
CHF'nin TL karsisinda artmasindan dolayi da malesef bazi bilgiler guncelligini yitirmis.
Lutfen bir yardimci olun :)

Butcem 1500-2000 TL arasi. Gun icinde genelde takim elbise giydigim icin klasik saatler benim icin uygun gorunuyor ancak spor giydigimde de siritan bir saatim olsun istemem.

Saat detaylarindan cok anlamasam da otomatik saatin saniyesinin akisina ilk gordugumden beri vuruldum ve net olarak bu akisi izleyebilecegim bir saatim olsun istiyorum.

Gordugum kadariyla tissot'un bazi modelleri uygun aralikta. Ayrica Raymond Weil'in tek bir modelini gordum bu aralikta. (2250'e kadar falan cikabilirim sanirim)
Ne tavsiye edersiniz ?

Tesekkurler

Read more: viewtopic.php?f=62&t=20234&hilit=2000+butce+otomatik&start=24#ixzz3raBcRJEp
Kullanıcı avatarı
testdummy1

Mesaj Drobgyn » 15 Kas 2015, 21:32

Le locle gerçekten çok güzel bir saattir. Takım elbiseyle çok da güzel durur. Bir de Tissot carson automatic chronograph öneririm. Bütçenize çok uygun, güzel bir saat. Takım elbiseyle de olur, günlük rahat kıyafetlerle de takabilirsiniz.
http://www.tissot.ch/products/tissot-ca ... 01100.html
The losers better learn
Kullanıcı avatarı
Drobgyn

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners