TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner 116610 LV / 114060 Modelleri Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Submariner 116610 LV / 114060 Modelleri Arasında S

Mesaj Fergus » 10 Tem 2014, 17:29

bende benzer soruları yaşadım , sonunda gidip batman aldım , size tavsiyem LV olur , tek saat meselesine bence takılmaya gerek yok , LV her türlü kullanılır, saat gayet güzel ayrışıyor, 2-3 gün önce lucca da bir bayanın kolunda gördüm , müthişti gerçekten ... ben batman almasaydım , kesin LV alırdım , hatta bir gün değiştirirsem alacağım saat LV olur ...
Rolex GMT IIc 116710 BLNR
Seiko Presage SARX009
Kullanıcı avatarı
Fergus

Mesaj Bg17 » 10 Tem 2014, 17:46

ernest0 yazdı:
Bg17 yazdı:Bu nedenle sub in ancak bizim forum gibi meraklilarin lldugu bir ortamda cok oldugu fikrindeyim.

maalesef buna katılamayacağım sub datejust tan sonra piyasada en çok gördüğüm rolex modeli ( çakma saatleri saymıyorum, sanırım o konuda daytona nın eline kimse su dökemez :D )

Benim saatlerden model cikartiyorlar herhalde ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 10 Tem 2014, 17:53

stroustrup yazdı:Konuya saatin ileride daha değerli olması bakımından bakıldığında sonuç ne olur? 114060 çok sade ve şık ama yıllardır üretiliyor ve hep üretilmeye devam edecek gibi gözüküyor. Öte yandan bir süre sonra 116610 LV'nin üretimi durursa bu saat çok değerli hale gelmez mi?

Yani 10 yil gibi bir sureden bahsediyorsak, saat fiyatlarina zam geldigi icin bir nevi deger kazaniyor ama batman, hulk gibi modeller bir anda populer olup daha sonra bu populeritesini kaybedebiliyor, misal yesil milgaus. Dolayisiyla ikinci el degeri ve fiyati dusuyor.
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj BarisFB » 10 Tem 2014, 18:06

Bg17 yazdı:
stroustrup yazdı:Konuya saatin ileride daha değerli olması bakımından bakıldığında sonuç ne olur? 114060 çok sade ve şık ama yıllardır üretiliyor ve hep üretilmeye devam edecek gibi gözüküyor. Öte yandan bir süre sonra 116610 LV'nin üretimi durursa bu saat çok değerli hale gelmez mi?

Yani 10 yil gibi bir sureden bahsediyorsak, saat fiyatlarina zam geldigi icin bir nevi deger kazaniyor ama batman, hulk gibi modeller bir anda populer olup daha sonra bu populeritesini kaybedebiliyor, misal yesil milgaus. Dolayisiyla ikinci el degeri ve fiyati dusuyor.

Hocam bak bu konuda anlaştık :lol: :lol: :lol:

Bu kategoriye yeşil milgauss'la beraber bizzat mağduru olduğum Franck Muller'i de ekleyelim :D

Ama tabi belli olmuyo...Pepsi bezel çıktığında da öyle demişlerdir bak nerelere geldi :D Sonuçta yanılmıyorsam Rolex yılda 1.4 milyon saat üretiyor o yüzden herhangi bir Sub / GMT kategorisindeki saati 2.el değeri için almak doğru olmaz :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Bg17 » 10 Tem 2014, 18:40

Baris :champ:

Tabi ikinci el degeri demeyelim, rolex degerini baya iyi koruyor diger markalara kiyasla, degeri artacak diye alinmamali diyelim.

Yoksa niye anlasmayalim, mantikli adamlariz konusa konusa ayni noktada bulusuruz tabii..
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bond » 10 Tem 2014, 19:00

Bu tamamen kişisel bir tercih ancak şu şekilde yaklaşabilirim. Tarihsiz bir Submariner isteniliyor ise zaten tercih 114060 veya önceki jenerasyon 14060 arasında olmak zorunda. Tarihli çelik Submariner 116610 için sorulacak olursa benim tercihim LN ve LV arasında LV olacaktır. Örnek eski ve yeni LV arasında ise tercihim 50. Yıl 16610 LV Kermit olurdu. Dediğim gibi tamamen kişisel beğeni ve tercihler ile alakalı. Optik olarak hangisi daha çok hoşuna gidiyor ve kendine yakıştığını düşünüyorsan onu seçmeni tavsiye ederim :thumbup:

Elbette daha bunun çelik / altını, sarı altını, beyaz altını, pırlantalısı ve vintage modelleri var :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj raven » 10 Tem 2014, 19:05

yeşil :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Cct » 10 Tem 2014, 19:11

Bende tamamen kişiel tercih olduğunu düşünüyorum.

Mesela LV bana hiç çekici gelmiyor çünkü çok yeşil :) Genellikle taktığım saate göre giyinirim ya da tam tersi, tamamen yeşil bir saati çok az kıyafet kombini ile tamamlayabilirim.

Tarih olup olmaması ise sonucu olmayan bir tartışma konusu. Benim gibi fazla saat kullananlar için tarihsiz modelleri öneririm.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners