BarisFB yazdı:Bg17 yazdı:BarisFB yazdı:Siyah Sub herkesde var ve alternatifi çok...belki ilerde siyah kadranlı bir AP Royal Oak vs alırsınız ama yeşil olarak piyasada bu kadar şık görünen bir saat yok bence
Ben bu goruse katilmiyorum, sonucta herkeste var dedigin saat sadece belirli cok kisitli bir gelir grubuna hitap eden bir degerde.
Taklidinin esinlenin cok olmasi ne kadar iyi bir ageless bir tasarim oldugunun gostergesi. Replica diyorsak uzaktan bile belli ediyor kendini.
Arabalarin telefonlarin vs bilimum urunun satis adedi reklam malzemesi olarak bile kullanilir. Bu da gayet normal bence.
Bg17, ageless bir tasarım olduğunu kabul ediyoruz lafımız yok, zaten bizim gibi meraklıların dışında siyah bezelli GMT ile siyah Sub'ı uzaktan kaç kişi ayırt edebilir?![]()
![]()
Submariner alınıcaksa - ve eğer tek saat olmayacaksa - siyah olmasın diyorum, Hulk olsun Kermit olsun etc. En azından farklı olsun.
Çünkü "herkes"de var dediğim, ben bir yere gittiğimde benden başka 10 kişi de birebir aynı modeli takıyorsa hoşuma gitmiyor. farklı olsun istiorum. Bence Hulk gibi modeler klasik bir modele güzel bir farklılık veriyor.
Mesela 2000'lerin başında "herkes" siyah / gri araba alırken hep beyaz beğenirdim, alma satamazsın dediler. Şimdi almam çünkü el arabasını bile beyaz alıyor herkes moda oldu. Birgün piyango çıkıp Ferrari alsam da kırmızı almam. Vakti zamanında Sub değil Coke GMT aldım, Offshore'u nispeten daha az görünen Safari aldım, dress watch olarak yine daha farklı diye reverso aldım etc. Bu kötü demek değil sadece benim böyle bir "mainstream olmama" gibi bir takıntım var![]()
Coke gmt icin takdir ediyorum, elimden cikardigima pisman oldugum tek saat. Reverso benim de listemde cok yakinda almayi planliyorum ama malum su siralar saat alimi hayat onceliklerim arasinda geri planda.
Dedigini anliyorum ama benim tahminimce soran arkadasimiz uzun sureli kullanacagi tek saati ariyor.
Yani ortamlarimiz cok farkli sanirim, icinde bulundugum ortamda oldukca ust duzey yoneticinin bile yuzde yirmisinde ust sinif bir saat goruyorum, o da nadiren rolex oluyor. Bu nedenle sub in ancak bizim forum gibi meraklilarin lldugu bir ortamda cok oldugu fikrindeyim.
Ayrica senin saat zevkini de takdir ediyorum.
Beyaz araba hic sevmedim almam. Gri ye can kurban