Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Evet Takvimli Nomos Ludwig 38'den bahsediyorum. Kalın ve ağır saatleri sevmiyorum. Daha önce de belirtiğim gibi bileğim ince olduğu için iyi de durmuyor. Ludwig'in kurmalısını denedim ancak otomatiğini henüz deneyemedim. Artık Almanya'da deneyip karar vereceğim. Yine de kenarı kavisli olduğu için Ludwig'in otomatiği Tangente kadar kalın durmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Kararımın netleşmesindeki yardımınız için teşekkürler.
Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun. Zannediyorumki Nomos'un "Shell Cordovan"-Deri kayışları, yani at derisi kullandığını biliyorsunuzdur. Bu deri atın kalçasından üretiliyor ve yüksek yağ oranından dolayı suya, neme ve tere normal derilere nazaran daha dayanıklı.
Evet biliyordum. Dahası kayış fiyatları da gayet makul. Bazı saatlerde kayış fiyatı neredeyse saatin yarı fiyatına geliyor.
Bir de Sayın Erdem FFM. Muhtemelen Nomos'u Paris Wempe'den alacağım. Wempe'de pazarlık yapmak mümkün müdür acaba? Böyle bir deneyiminiz oldu mu? Hamburg'daki şubelerini ziyaret etmiştim ama pazarlığa tutuşmamıştık