Modern60 » 17 Haz 2010, 23:09
Frax1 günümüzde sadece artisanal kalan bu fonksyona maliyetinin en az 50 katı para harcamak bence abes. Ama IWC nin modeli çok güzel dersen varım cant. Ulysse Nardin'e gelince, Cengiz Khan ya da forgerons gibi saatler 100 bin-700000 chf fiyatlara. Koleksyon değeri ise yarısı kadar bile değil. Yani nereden tutsak elimizde kalan artistik işçilikler. Bunları monte eden ustalara ayda 15 bin chf maaş veriliyor. Haliyle sizden de bundan 20 kat fazla isteyecekler ki kar etsinler. Yoksa bu ustalara ancak komplikasyon tamiri kalır.. Bana göre bir saatin mutlaka işe yarar bir fonsyonu ya da model çekiciliği olmalı ama tekrar ediyorum bana göre!!!Tourbillion 1805 te ilk defa hayat getirldi yalnız cep saatlerinde değil, Breguet'nin üç akslı marin kronometerinde de kullanıldı. Bildiğim kadarıyla,10 adet kadar üretmişti. Yani yatay konumda da kullanıldı. Verimi tartışılır. Ama görsel derseniz, büyük bir ahenk ve huşu içerisinde kendi etrafında bir yada 3 aksla hemen hemen 360 derece dönebilen bir hareketi izlemek hoş olabilir everywhere, zevkler ve renkler tartışılmaz derim.