Bakırbey yazdı:Drk yazdı:Kinetik saatler de pillidir, sadece pilini şarj ederler. Pilli saatlerin pil ömrü 4-7 sene arasında değişirken kinetik saatlerdeki kapasitör değişimi 10 yıldan daha uzun aralıklarla yapılıyor. Perpetual saatlerdeki takvim belirtilen tarihten sonra yeniden ayarlama gerektiriyor. Saatin içi açılıp saatçi tarafından yapılması lazım. Gerçek bir mekanik-perpetual saat belirttiğiniz bütçenin oldukça dışında.
2500TL'ye kadar birçok kaliteli markadan modeller mevcut
Hızlı cevap için teşekkür ederim, yeni sorular çıktı ortayayardım ederseniz sevinirim.
1) mekanik-perpetual saat demişsiniz, tamamen bilmediğimden daha doğrusu anlamadığımdan soruyorum,:) lütfen yanlış anlamayın... şimdi kol sallandıkça çalışan saatler var, bunlara otomatik saat mi deniyor? mekanik saat mi deniyor? yoksa mekanik derken kastetdiğiniz dijital olmaması mı ?
2)Otomatik saatlerin dışında birde kinetik saatler var anladığım kadarıyla, kinetik saatlerinde içinde kapasitör oluyor, sallandıkça pili sonradanda kullanmak için şarj ediyor? Birde bu kinetiklerin direct driveları var onularda pilsiz sen kurdukça çalışıyor?
3) Bu gösterdiğim 2. seiko neden "gerçek mekanik perpetual" listesinin dışında kaldı anlamadım.
Hemen cevaplayayım

1) Mekanik saat= pilsiz. Otomatik mekanikler kolda sallandıkça çalışır, kurmalı mekanikleri düzenli aralıklarla(hergün, iki günde bir, vs.) kurma kolundan kurmak gerekir.
2)Kinetic dediğimiz şey seikoya ait bir teknolojinin adı. Maalesef piyasada kinetik dendi mi otomatik saat anlaşılıyor ama gerçekte alakası yok. Seikonun bütün kinetik mekanizmalı saatlerinde şarj edilebilir pil var.
3)Çünkü bu saat safkan bir mekanik saat değil. Dediğim içinde pil var.
Bakırbey yazdı:Thevenin yazdı:Saatler guzel saatler, niyet de hepsinden guzel; ama acele etmemeyi oneriyorum oncelikle.
Karakteri daha yuksek, mumkunse komplikasyonu olmayan bir saat tercih etmek yerinde olur.
Bu amacla halihazirda efsanelesmis klasik saatlere ve butce dahilinde bunlarin benzerlerine yonelmek, alinacak en basit ve guvenli yol.
'Risk budur' diyerek efsane olmasi beklenen bir saat de tercih edilebilir elbette; ama hem futuristik hem horolojik acidan, sahsen ve tercihen, 2100 yilindan once veya sonra, bana bir Seiko Premium Kinetic Perpetual kalsin istemem
Kaldi ki bir saatin perpetual calendar olmasi ile omurluk olmasi arasinda bir bag yok, olmamali. Bu takvim ve bu dunya kimseye kalmaz, Sultan Suleyman'a bile kalmadi, ki ona rezerve idi
Gezilesi, gorulesi, daha nice saatler incelenesi. Boyle upuzun vadeli kararlar ondan sonra verilesi
ilk SEIKOnun komplikasyon olduğu konusunda hemfikirim, 2. bir bakış yapınca söyledğiniz gibi amacına uygun gelmedi pek.Perpetual (yani otomatik takvim) da olmayabilir bence ama, pilsiz ve en azından ayın tarihini gösteren birşey olmasını kesinlikle istiyorum.
Birde şöyle bir durum var, Babamın seikosu 40 senenin çilesini taşıyor, çelik kasa haliyle yıpranmış, acaba deri kayış ürünleri denemekle hata mı ediyorum sizce, titanium falan mı bakılmalı sizce ? yada var mı öyle bişey
Tarih ve gün göstergesini birçok mekanik saatte bulmak mümkün. Deri kayış çok daha hızlı yıpranacaktır, tek yapmanız gereken yeni kayış almak. Bilezik/kayış ayrımını yaparken tek ölçüt beğeniniz olmalı. Her ikisinin de kendince artıları, eksileri var.