TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner & Gmt-Master 2 Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Submariner & Gmt-Master 2 Seçimi

Mesaj BarisFB » 12 Haz 2014, 11:42

Şahsen ilk rolex olacaksa da batman olması gerektiğini düşünüyorum.
Bence GMT'yi submarinerı kullanacağınız her türlü ortamda / kıyafetle kullanabilirsiniz, üstüne içindeki mavi tonu sebebiyle siyah kadran / siyah bezelli saatlerin çok da uymadığı mavi / lacivert / kahverengi tonlarıyla da kullanabilirsiniz.

Bu sebepten ben batman'in kullanım alanı daha geniş bir saat olduğunu düşünüyorum.

Resim
Resim
Resim

Edit: Ayrıca linklerinin parlak olması da çok daha şık yapıyor bence GMT'yi Submariner'a göre :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Baran » 12 Haz 2014, 12:17

GMT-Sub kiyaslamasinda ,GMT parlak orta linkleri ile oldukca gosterisli ve şık dursada polisajli yuzeylerin mat yuzeylere oranla cok daha rahat ciziliyor olusu sebebiyle kisa sure sonra oldukca eski yuzlu gorunmekte.Mavi zevk ve tercih meselesi olmakla birlikte ben Pepsi veya Coke bezelin renk uyumunun ve "Timeless classic" olma durumunun Batman de yakalanamadigini dusunuyorum.Submarinerin siyah olusu sebebiyle kahverengi mavi yada yesil tonlariyla uyumlu olmama konusuna ise bir tasarimci olarak katilsamda bunun belkide sadece Rolex Submariner icin kaideleri bozdugu dusuncesindeyim.Rolex Submarineri donla ciplak maviyle kotla gomlekle turuncuyla her renk ile kullanmaniz mumkun cunku o Submariner.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj BarisFB » 12 Haz 2014, 12:29

Baran yazdı:Rolex Submarineri donla ciplak .... kullanmaniz mumkun cunku o Submariner.

Abi bana bu kısmı inandırıcı gelmedi....örnek yollasana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj cagatay10 » 12 Haz 2014, 12:45

Benim oyum Batman'den yana. Bu arada ornegi ozel mesajla filan yollarsak daha iyi olur sanki :D
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj mucadeleci » 12 Haz 2014, 12:50

GMT Master benim için bambaşkadır ve Submariner a yer bırakmaz :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj frbld » 12 Haz 2014, 12:55

Baran yazdı:Submarinerin siyah olusu sebebiyle kahverengi mavi yada yesil tonlariyla uyumlu olmama konusuna ise ......

Rolex GMT de siyah-mavi bezel , 16610LV submarinerde siyah-yeşil kullanmışken ; siyah submarinerin mavi yada yeşil tonları ile uyumsuzluğunu düşünmüyorum. :o
Kullanıcı avatarı
frbld

Mesaj onatozer » 12 Haz 2014, 13:41

Bir arkadasım yıllarca siyah submariner isteyip sonunda beraber magazaya gittiğimizde 10 saniye içerisinde gmt ye dondü. :)

Ikisi arasında belirgin bir albeni farkı var. Daha once de bahsedildiği gibi bilekligin parlaklığı bunda rol oynuyor. Ayrıca bezel kasa durumundan submariner a gore daha "ben burdayim" diyen bir yapısı var.

Ben birbirine hem bu kadar yakın hem de bu kadar farklı karakterdeki iki saat arasında karar icin mağazaya gidince birisi kolunuzda daha sıcak gelip o bilekte kalacaktır düşüncesindeyim. Duygusal verilecek bir karar diye dusunuyorum.

Ayrıca iki modelin de ikinci el gücü malum oldugundan, birisini kullanıp sikilinca digerine gecmek cok da zor olmayacaktır kanaatindeyim. Benim duygusal görüşüm gmt den yana, ama sub in tadına bakmadan da duramazdim :D
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Monoblane » 12 Haz 2014, 14:24

Hepinize tesekkür ederim ilginiz için. An itibari ile model seçilmiş ve saat alınmış durumda. Resim paylaşmamı isterseniz, zevkle.
Time is money, my friend.
Kullanıcı avatarı
Monoblane

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners