TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Tgm » 11 Haz 2014, 16:47

mvurucu yazdıklarına katılıyorum. Bu noktada o saat çöpten öteye geçemez :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj ceviks » 17 Haz 2024, 00:23

Demin tam khaki field alacaktim, bir tane frederique constant gordum tasarima ruhumu teslim ettim. Ama saat quartz. 35.000 TL. Böyle bir karar sizce sacmalik mi olur?
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj hknmtn » 18 Haz 2024, 00:56

ceviks yazdı:Demin tam khaki field alacaktim, bir tane frederique constant gordum tasarima ruhumu teslim ettim. Ama saat quartz. 35.000 TL. Böyle bir karar sizce sacmalik mi olur?

35bin lira 1000€ yapar. O paraya quartz bir Frederique Constant almak bence mantıklı değil.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj hfatih » 18 Haz 2024, 01:31

Mekanik saatlerin objektif tek avantajı, zamansız olması. Bozulsa bile yaptırabilir ve 100 sene kullanabilirsiniz. Quartzda zaman geçtikçe mekanizma veya parça bulmak zor veya imkansız olabilir.

Bunu göz önünde bulundurarak kalbinizi dinleyin, beğendiğiniz saati alın.

Bana sorarsanız tabi ki alınır. Hatta keşke her saatin Quartz versiyonu olsa. Özellikle chronograph saatlerde Quartzda incelik avantajı çok önemli oluyor. Bir Sinn 356'nın mesela quartz ince bir versiyonu olsa fena mı olur?
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj ceviks » 18 Haz 2024, 12:59

hfatih yazdı:Mekanik saatlerin objektif tek avantajı, zamansız olması. Bozulsa bile yaptırabilir ve 100 sene kullanabilirsiniz. Quartzda zaman geçtikçe mekanizma veya parça bulmak zor veya imkansız olabilir.

Bunu göz önünde bulundurarak kalbinizi dinleyin, beğendiğiniz saati alın.

Bana sorarsanız tabi ki alınır. Hatta keşke her saatin Quartz versiyonu olsa. Özellikle chronograph saatlerde Quartzda incelik avantajı çok önemli oluyor. Bir Sinn 356'nın mesela quartz ince bir versiyonu olsa fena mı olur?

ayni tasarimin otomatik olani da var. Tabi 150.000 TL civarlarinda. En iyisi hedef olarak onu isaretleyip, beklemek :)
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj MrJingles » 23 Haz 2024, 14:21

Otomatik tabiki. Uyduruk ne idüğü belli olmayan mekanizmalara sahip modeller yerine Seiko ya da Miyota mekanizma kullanan ucuz otomatikler gayet de alınabilir. San Martin, Cadisen gibi markalar bazı modellerinde Seiko NH35 kullanıyor ve fiyatları da oldukça uygun. Bu mekanizmanın Seiko içindeki karşılığı olan 4R35 mekanizmalı bir Seiko saat almak istediğinizde fiyat 3 katına çıkıyor.
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, ringrang ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners