TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Explorer I Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Explorer I Yorum ve Öneri

Mesaj ozahmetoz » 09 Haz 2014, 21:25

tgümüştekin yazdı:submarinden sonra en sevdiğim rolex modelidir,
uzun yıllar tasarımı değişmeyen bir model ve değişmeyecek gibi duruyor,
39 mm bence bir saatin olması gereken ideal ölçüdür,

Bileklerim ince ve su anda 44 mm bir Hamilton Jazzmaster Opensecret kullaniyorum 8-) , anlasilmaz bir durum ama esimin hediyesi ;)
Rolex'i koluma acikcasi takip halihazir denemedim ama en fazla 40mm ideal gibi bence de. Milgauss cok hos bir model.
Ancak ben otomobillerdeki gibi sleeper tarzi bir model opesindeyim, Explorer I sanki bu tarza en uygunu gibi. Disaridan sade ama özu dopdolu.
Okumaya devam, bu forumu cok seviyorum..
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Mesaj Orhanbalu » 10 Haz 2014, 12:23

@ozahmetoz

Merhaba, forumda çoğu yerde rolex e giriş seviyesi diye bir cümle kullanılıyor. Ben böyle bir genelleme yapamıyorum. Giriş için şu veya bu olacak diye birşey söz konusu değil. Siz hangi modeli beğeniyorsanız o modeli alıp kullanırsınız, eğer ileride farklı bir model ilginizi çekerse onuda alırsınız ya satar yenisini alırısınız. Aslında beğendiğiniz saat çok mantıklı çoğu giyime ve mesleğe uygun bir saat. Kadran siyah 3-6-9 rakamlı klasik görünümlü bir saat. Ayrıca Milgauss u da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Mesleğinizi bilseydim seçim konusunda daha yardımcı olabilirdim.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Re: Rolex Explorer I Yorum ve Öneri

Mesaj ozahmetoz » 10 Haz 2014, 14:16

Orhanbalu yazdı:@ozahmetoz

Merhaba, forumda çoğu yerde rolex e giriş seviyesi diye bir cümle kullanılıyor. Ben böyle bir genelleme yapamıyorum. Giriş için şu veya bu olacak diye birşey söz konusu değil. Siz hangi modeli beğeniyorsanız o modeli alıp kullanırsınız, eğer ileride farklı bir model ilginizi çekerse onuda alırsınız ya satar yenisini alırısınız. Aslında beğendiğiniz saat çok mantıklı çoğu giyime ve mesleğe uygun bir saat. Kadran siyah 3-6-9 rakamlı klasik görünümlü bir saat. Ayrıca Milgauss u da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Mesleğinizi bilseydim seçim konusunda daha yardımcı olabilirdim.

Merhabalar,
Rolex sahipligi farkli bir bakis acisi gerektiriyor demekki, cok da haklisiniz aslinda. Patek'in CEO'sunun ikinci en iyi saat markasinin Rolex oldugunu vurgulamasindan sonra ozellikle, gercekten hicbir modeline giris denmemeli. Ben giris modeli derken aslinda ozel bir kullanim amacina uygun degil de bircok ortamda kullanilabilir, uzun sure hevesim gecmeyecek bir model diye dusunmustum ;) .
Elektronik Muhendisiyim, hatta eski yillarda manyetik alan altinda da calisiyordum, ama bu beni Milgauss'a yonlendirmesin, cunku bana ozel bir durum ifade eden bir saat gibi geliyor, cok hos bir saat o ayri konu 8-)
Ote yandan ciddi yonlendirilmeye ihtyacim var cunku cok miktarda 2. el satilik Rolex var ve nasil guvenip alabilecegimi bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
ozahmetoz

Mesaj Orhanbalu » 10 Haz 2014, 15:02

@ozahmetoz

Sizin mesleğinize uygun saat için fluted bezel jubilee bilezik hoşunuza giden herhangi bir rolex uygun olur diye düşünüyorum. Satın alma konusunda ise en pratik basit yol; mümkün olduğunca yeni model mümkünse sertifikası kutusu tam olan bir rolex olmalı. Ayrıca rolex saatlerin servisleri pek ucuz değil, bu sebepten ötürü 2 el ise servise gitmiş bir rolex daha güvenli olacaktır. Zaten servis görmüş ise servisten gelen bir garanti süreside vardır. Bu sırada ikinci el temiz evraklı 14060 rolex bulabilirseniz kolunuzda deneyip değerlendirmenizi öneririm. Zaten bu bu saatlerin fiyatları üç aşağı beş yukarı bellidir. Değiştirmek istediğiniz de kolay kolay kayıbınız olmaz. Aksine altı ay sonra aldığınız fiyata, 1 yıl sonra da kar bile ederek satabilirsiniz.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners