TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Modelleri Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines Modelleri Seçim Önerisi

Mesaj atlasaxis » 07 Haz 2014, 15:20

değerli tsf üyeleri...pilli saatlerden artık otomatiğe geçme vaktimin geldiğini düşünüyorum...bu konuda da siz değerli forum üyelerinin bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri benim için çok değerli...
öncelikle aradığım özellikleri kısaca yazayım...
otomatik:)
en az 41 mm çaplı
safir cam
yuvarlak şekilli
analog ekranlı

bu otomatik mekanızmalı ilk saatim olacağı için çok ciddi bütçeler ayırmak istemiyorum...2000-2500 tl civarı bir rakam var aslında kafamda...
saat&saat de tissot -certina-hamilton modellerinde hatırı sayılır indirimler gördüm fakat bu kampanya galiba bayadır var.bu yüzden çok aşık olduğum modellere de rastlayamadım.fakat certina divers watch titanium modelini de 1.350 tl ye 9 taksitle alsam mı diye de düşünmedim değil:)
forumda yaptığım araştırmalar sonucunda longines hydro saatlerin beni üzmeyeceğini ve aradığım özellikleri de bünyesinde barındırdığını anladım:)
gelelim şu iki modelimize....
ilki LONGINES L36424966 L3.642.4.96.6
http://www.esaatci.com/U12394,2131,longines-l36424966-l36424966-erkek-saati-longines.htm
ikincisi LONGINES L36434966 L3.643.4.96.6
http://www.esaatci.com/U12060,2131,longines-l36434966-l36434966-erkek-saati-longines.htm

*bu iki model arasında dişe dokunur bir fark var mı?yani Kronometre o kadar önemli mi?yada mekanızmaya kronometre ekleyince daha çabuk bozulma ihtimali var mı?(çok cahilce bir soru sormuş olabilirim)...sonuç itibariyle Kronometreyi pek kullanmayacağım fakat saati biraz daha görsellik açısından kompleks gösteriyor hatta daha çok hoşuma gidiyor..
*bu fiyatlardan daha uyguna alabileceğim bir yerler var mı?
*sizin başka model hakkında önerileriniz var mı?
çok soru sordum gibi:)kusura bakmayın...ayrıca mesajıma zaman ayırdığınız için şimdiden çok teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
atlasaxis

Re: longines'in şu iki modelinden hangisi??

Mesaj drk » 07 Haz 2014, 15:42

Kronograflı olan otomatik değil pilli, sitede yanlış yazılmış.

Kronografın farklarına gelince; gerçekten ihtiyacım hiçbir zaman olmadı, görsellik için alınabilir. Kaliteli mekanizmalarda kronografsız bir saatten daha fazla sorun çıkarma ihtimalleri yoktur.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Longines Seçimi

Mesaj atlasaxis » 07 Haz 2014, 16:03

özellikleri içerisine ETA L697 makina..48 saat güç rezervine kadar detaylı yazmışlar fakat pilli:) memleketimizde saat siteleri acaba niye bu kadar özensiz hazırlanıyorsa...
cevabınız için teşekkür ederim drk..
peki saat&saat online da
https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Certina/C0134074708100/PD 1350 tl...sizce bu mu mantıklı yoksa
longines otomatik hydro mu?
Kullanıcı avatarı
atlasaxis

Mesaj drk » 07 Haz 2014, 16:10

Certina bence ucuz değil, olması gereken fiyatlara satılıyor. Longines pahalı. Ben olsam bayiden şansımı denerdim. Seçim olarakta ikisini de kolunuzda deneyin, ondan sonra kararı daha kesin vereceksiniz zaten :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj tiktak98 » 08 Haz 2014, 07:47

bence cronosuz olan daha iyi duruyo , ama genel olarak bu saattedeki begenmedigim nokta 9 12 rakamlarinin haddinden buyuk olmasi ...
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj Modern60 » 08 Haz 2014, 10:30

Benim naçizane tavsiyem bu otomatik saat alışverişinizi bir saat bayiinde keyifle yapıp, hem alışveriş zevkini hem de öz size özel seçiminizi yapmanızdır. İnternetten ben olsam saat almam. Çünkü sonuçta aldığınız gerçekten bir özel tutku....LONGINES ve CERTINA her ikisi de çok iyi markalar. CERTINA Saat&Saat bırakacağı için bu kadar ucuz. Bu fiyata da kaçmaz... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj atlasaxis » 08 Haz 2014, 16:25

longines olanı zaten internetten almayı düşünmüyorum sadece refarans göstermek adına o siteyi kullandım.
aslında certina yı 9 taksit ile 1350 tl ye alıp bir iki sene kullanıp sonra tag yada omega ya geçsem mi yoksa sitemizin satlık bölümünde ki iki adet TAG Heuer Aquaracer 500m Calibre 5 saatten birine 3 bin verip neşeme mi baksam?aslında tam aydınlığa ulaştım derken kafam daha da karışıyor:) :oops:
Kullanıcı avatarı
atlasaxis

Re: Longines Modelleri Seçim Önerisi

Mesaj Proscd » 08 Haz 2014, 17:12

Bence mavi kadran TAG Heuer'i alıp keyfinize bakın :champ: :D
Kullanıcı avatarı
Proscd

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners