TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçeli Seiko Premier Automatic 24 Hour SSA213 Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2000 TL Bütçeli Seiko Premier Automatic 24 Hour SSA213 Öneri

Mesaj LDaVoS » 05 Haz 2014, 02:26

Merhaba arkadaşlar foruma henüz yeni olduğumu tanışma bölümüne açtığım konuda da belirtmiştim.
Öncelikle saat önerileri kısmında aratma yaptım ve bu saatin bir eski modeli olan SSA023j2 ile ilgili paylasımlar buldum ama benim konumun bu konudan biraz farklı olması sebebiyle bu konuyu açma ihtiyacı duydum
İlgilendiğim saat Seiko premier automatic 24hour indicator(SSA213j2)

Resim

Saatin beni cezbeden noktası open heart ve sade bir tasarıma sahip olması. Henüz Türkiye'de bu saat yok ama Aydınsaat ile yaptıgım gorusme sonrası saatın agustos basında Turkıye'ye gelecegını belırttıler. Bir önceki open heart seri ile hemen hemen aynı olmakla birlikte akrep ve yelkovanın mavi olması ve bir önceki serideki (SSA023j2) romen rakamlarının open heart kısmında kullanılamaması gıbı sorunları bertaraf edılmış.

Saat mekanizma olarak 4R39 kullanıyor ve araştırdığım kadarı ile sapma oranları kötü olmayan bir mekanizma bu.
Bu konuyu açma sebebime gelince bu saate şuanlık yarım gönül koymuş vaziyetteyim ve eğer open heart ve sade olan başka bir makineye aşık olursam bütçemi zorlayarak 4000tlye kadar saat alabilirim.
Sizden saat önerilerinizi bekliyorum. Bu saati alıpta 2-3 ay sonra sıkılıp köşeye atmaktansa bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum.
Two brothers : illidan Stormrage and malfurion stormrage
Kullanıcı avatarı
LDaVoS

Re: 2000 TL Bütçeli Seiko Premier Automatic 24 Hour SSA213 Ö

Mesaj tiktak98 » 05 Haz 2014, 10:16

umarim icine sinen saati bulup alirsin oncelikle..

bende bu senin paylastigin ve profil resmindeki saate benzer bi saat almak istiyorum coook uzun zamandir , ama henuz alabilmis degilim bisey :) Yazdigin saat sanirim yeni cikti , cok bilgi goremedim google edince..ama bi oncekine gore daha guzel gorunuyo , 40 dan 41,5 a cikmis galiba kasa capi..open heart bi sure sonra sikarmi insani emin degilim ben , kullananlar varsa onlar belki yorum yapabilir..

open heart degil ama benzer fiyat araliginda , yakin sayilabilecek su model var bi de Seiko'nun;

http://www.amazon.com/SEIKO-BRIGHTZ-SDGC025-AUTOMATIC-MECHANICAL/dp/B00G9XROH4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1401952043&sr=8-1&keywords=seiko+SDGC025

Resim
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj LDaVoS » 05 Haz 2014, 18:32

Yani saati alacağım zaman içimde hiçbir şüphe olmadan almak istiyorum.
Japon saatleri üzerine sürekli araştırma yapıyorum ama isviçre saatlerini de araştırdım.
Kafama yatan Bi model bulamadım maalesef.
Kullanıcı avatarı
LDaVoS

Mesaj tiktak98 » 05 Haz 2014, 19:16

Haklisin , kesinlikle kafada suphe kalmamali..

en iyisi butun modelleri magazada denemeli ve kolda gormeli , gormeden almak cok riskli..resimde guzel olan kolda guzel durmayabililiyor..

4 bin tl ye kadar cikabilirim demissin , Longines Master Collection serisine goz attin mi ? Sifiri icin belki bi miktar az gelebilir butcen , ama 2.el kesin duser o meblagin cok altina..

Kafayi takmistim bi ara bu master serisine ama hala emin degilim..bu aralar suan ortada olmayan butcenin cok uzerinde olan Submariner aklimdan cikmiyor , cok kullanisli , her kiyafetle gidecegini dusundugum bi No date Submariner alip saat olayini kapatma fikri agir basiyor :D bu butcelere cikmak bikac sene surebilir benim icin ,hic bekleme al bi Steinhart Ocean kurtul diyor seytan :lol:
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj LDaVoS » 05 Haz 2014, 23:47

hımmm longines L2.739.4.71.3 güzel bir saatmişte şöyle bir fiyat araştırmasıyla 6bin lira civarında olduğunu öğrendim :). Bunu almam için öncelikle müstakbel eşimin doktor olup bana yardım etmesi lazım :). o kadar zaman beklermiyim ?? işte orası biraz soru işareti.
Peki kardeş bana başka modeller önerebilirmisin bu anlamda .. Yaklaşık 3 haftadır bakmadığım sayfa kalmadı :D . chrono24 sitesini tavaf ettim neredeyse :D
Kullanıcı avatarı
LDaVoS

Mesaj Modern60 » 06 Haz 2014, 00:04

ORIENT'in Star koleksyonlarına da bakın derim. 2000 tl bütçeye bir swiss made de alabilirsiniz. Bu ya bir Tissot ya bir Frederic Constant yada Victorinox olabilir. Ama ORIENT i mutlaka inceşeyin çok güzel moel ve gerçekten iyi makineleri var. Ya Aslan aat'in sitesinden, ya Alsa yada Gözde Saate bakabilirsiniz. Çünkü bazen distribütörlükte biten model bayilerde oluyor.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj tiktak98 » 06 Haz 2014, 00:26

oncelikle aceleci olmamanda fayda var , misal ben bikac senedir arayis icerisindeyim :D saka bi yana ekonomik durumu toparlayamadigim icin beklemedeyim , ama yarin elime para gecse halen ne alacagimi bilmiyorum...

Deri kayisli sportif gorunumlu saat alma hevesi ile Submariner tarzi her kiyafetle gideri olan bi diver saat alma fikri arasindayim..butun olay surda bence , kac adet saatin var veya kac adet almayi planliyorsun ..tek bi saat alip herseyle giymek mi istiyorsun , yoksa 2-3 farkli saat alip degisik kiyafetlerle degisik degisik mi giymek ? baska bi degisle , yuksek kalite 1 tane saat mi , orta kalite bikac saat mi ?

su saatlere bi bak istersen ;

- Tissot Le Locle http://www.amazon.com/Tissot-Locle-Automatic-Leather-T0064283605800/dp/B00FNSL6IE/ref=sr_1_20?s=watches&ie=UTF8&qid=1402002865&sr=1-20&keywords=tissot+le+locle
- Tissot Visodate http://www.amazon.com/Tissot-Heritage-Visodate-Automatic-T019-430-16-031-01/dp/B0041Q44T2/ref=sr_1_18?s=watches&ie=UTF8&qid=1402002865&sr=1-18&keywords=tissot+le+locle

Bu yukardaki 2 saat f/p orani yuksek tutulan 2 model..fiyatlari 500 $ civari..benim zevkime gore biraz fazla klasik..visodate biraz daha alinasi sanki bence..

Seiko Premier'de var epey bi model..senin profil resmindeki ve su modele takilmistim bi ara SRX003 : http://www.amazon.com/Seiko-SRX003-Premier-Kinetic-Moonphase/dp/B004LGEIJ8/ref=sr_1_1?s=watches&ie=UTF8&qid=1402003138&sr=1-1&keywords=seiko+moon+phase

Steinhart fiyat olarak uygun seviyede , Alman markasi , uretim yeri Isvicre , Ocean serisi Submariner benzeri guzel bi seri..500-600 $ guzel saatler var..bi bak istersen : http://www.steinhartwatches.de/en/

Oris iyi bi marka , Isvicre markasi , bu forum sayesinde tanidim sevdim , limitini gecmez fiyat olarak..http://www.amazon.com/Oris-Aquis-Steel-Watch-733-7653-4154MB/dp/B0071A911G/ref=pd_sbs_watch_4?ie=UTF8&refRID=0BV9S5W0HFJR992XZNS0

Ben cok uzman birisi degilim ama forumda gercekten heranlamda iyi fikir verebilecek arkadaslar var ..

daha once dedigim gibi 2.el dusunursen eger , 4 bine cok daha ust kalite saatleri alabilirsin , forumdaki 2.el kismina bi goz gezdir derim..MIsal Longines Master serisinden biseyler cok rahat denk gelir sanirim..
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj LDaVoS » 06 Haz 2014, 01:04

Sayın Modern60 ve tiktak98 : Yardımlarınız için teşekkürler verdiğiniz linkleri bir çırpıda tavaf ettim :).
Şimdi açık konuşayım ; bu yaz kız istemeye gideceğiz ve nişan yapacağız. Anlayacağınız kız tarafına pırlanta setler elmas işlemeli kolyeler falan bakmaktayız. Bunların fiyatları bayağı yüksek (aramızda kalsın bazı takılara "ev yıkan" gibisinden isimler verdim o derece yani :D ) Şimdi ben bunları bir bir izlerken baktım ki müstakbel eşim sürekli takılarla gezecek ben ise tabiri caizse çırılçıplağım. :) Bir erkeğin en önemli takısının saat olduğunun sadece birkaç hafta önce farkına vardım.

Yani sonuç olarak istediğim saat sanırım tek saatim olmayacak ama en azından birkaç yıl tek saat olarak idare edeceğim bir saat olacak o yüzden fiyat konusu gerçekten benim için biraz geri planda. Tamam demiyorum 20binlira olsun o fiyata zaten şuanda yetişemem ama yani beğenirsem içime sinerse gerçekten tahmin ettiğim meblaların bir hayli üstüne çıkabilirim.

Bu arada farkettim ki ben kadranda mavi akrep yelkovan veya mavi desenler olan saatleri daha çok beğeniyormuşum :).
ikinizide teşekkür ederim Longines master serisi hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi alabilirmiyim. Özellikle L2.739.4.71.3 modeli hakkında.
Kullanıcı avatarı
LDaVoS

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners