TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arnold & Son ve Louis Moinet Modelleri Görüş ve Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Arnold & Son ve Louis Moinet Modelleri Görüş ve Öneri

Mesaj lafontaine » 04 Haz 2014, 12:17

Herkese Selamlar,

Foruma yeni üye oldum, ama bir süredir ziyaretçi olarak konularınızı takip etmekteyim.

Bütçem dahilinde (max. 40.000 TL) konu başlığında belirttiğim iki marka hakkında görüş ve yorumlarınızı rica ediyorum. Marka tarihçesi, model geçmişi, mekanizma özellikleri gibi bilgilere internet üzerinden bir şekilde ulaşabiliyorum. Fakat, bu markalar hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Özellikle ilgilendiğim birkaç model şu şekilde; A&S HM Perpetual Moon ve Hornet World Timer Skeleton, Louis Moinet Geograph Rainforest. Bu iki markayı kullanan ve/veya inceleme fırsatına nail olmuş arkadaşların değerli görüşlerini (mekanizma, fiyat/performans, rakipleri ile karşılaştırması, yetkili servis vs.) rica ediyorum.

Not : Alternatif önerileriniz olursa memnuniyet duyarım, özellikle equation of time ve perpetual calender modelleri oldukça beğeniyorum.

Şimdiden tüm saat tutkunlarına teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
lafontaine

Re: Arnold & Son ve Louis Moinet Modelleri Görüş ve Öneri

Mesaj BarisFB » 04 Haz 2014, 13:39

Merhabalar...öncelikle hoşgeldiniz :thumbup:

İkisi de özellik ve kullanım olarak birbirinden bence çok farklı saatler - bu saatler ile ilgilenmenizin sebepleri nelerdir? Mesela koleksiyonunuza moon phase'li dress watch mi eklemek istiyorsunuz yoksa 2nd time zone gösteren chronograph'lı bir saat mi?

Koleksiyonunuzdaki diğer saatlerden de kısaca bahsederseniz çok faydalı olur bence, kafanızı karıştırıcak alternatifler sunulabilir her zaman olduğu gibi :champ:

Bu iki saat özelinde konuşmak gerekirse öncelikle ikisi de maalesef bir gün satmaya karar verirseniz çok (ama çok) fazla değer kaybedecek saatler. Louis Moinet'in bu saatini şahsen sevmiyorum çünkü yanılmıyorsam nerdeyse 46mm, yani dress watch deseniz değil, spor deseniz o da pek değil, kadranı da biraz karışık geliyor bana.

Arnold & Son çok sevdiğim markalardan biri...Mavi kadranlı Perpetual Moon ve TB88 benim en sevdiğim modeller ve bence çok güzel görünen, orjinal, in-house mekanizmaları özel saatler. Çok gittim geldim ve sonunda almaya kendimi ikna edemememin en büyük sebebi satamayacak olmamdı. Klasik / efsane bir model değilse ben en fazla 3 yıl içinde saatten sıkılıyorum ve forumda daha önce çok bahsedildiği üzere Rolex, Panerai, AP ve PP dışında bütün saatler bence inanılmaz değer kaybediyor.

Ama diyorsanız ki ben asla bu saati satmayacağım, o zaman Arnold & Son Perpetual Moon diyorum. TB88'e de mutlaka bakın bence.

Resim

Ama yaklaşık US$20,000 çok ciddi bir bütçe..bu paraya AP 15202 Jumbo, AP ROC, PP 5711, PP Aquanut gibi efsane saatler var.

Perpetual calendarda bu bütçeye uyabilecek JLC'nin master ultra thin perpetual calendarına bakın bence. AP'de veya PP'de olsa 5 katı fiyatı olucak bir saat :thumbup:

http://www.jaeger-lecoultre.com/TR/en/watches/master-ultra-thin-perpetual/130842J#/t2
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj lafontaine » 04 Haz 2014, 14:40

Değerli yorumların için teşekkür ederim watch1907.

Perpetual Moon'un görünüş itibariyle diğerlerinden çok farklı olduğu ve dress watch tabirine çok daha yakın olduğuna bende katılıyorum. Bu saati ilgi alanıma sokan sebep ise, yine bu forumda bir konuda gördükten sonra araştırmaya başlamış olmamdır.

Şunu da belirtmek isterim ki; sahip olduğum saatleri evladiyelik gözüyle alıyorum (piyasa veya marka değeri ne olursa olsun). Bu sebeple, ileride sıkılsam bile satmayacak olmamı düşünerek soruyorum ki, A&S markasından vazgeçme sebebiniz nedir acaba? Fiyat/kalite/performans kriteri yetersiz mi, Türkiye'de satış sonrası hizmetler mi kötü, marka'nın bilinirliği ve piyasa değeri* mi yetersiz geldi? :!:

*Piyasa değerinden kastımı ikinci el değeri olarak düşünmeyin lütfen. Belirtmek istediğim, kaba tabirle verilen paraya değip değmeyeceği.

Benim kafamı kurcalayan, satış sonrası herhangi bir durumda düzgün bir hizmet alabilecek miyim (arıza, bakım, müşteri memnuniyeti vs.)?

Yukarıda yazdıklarınızdan yola çıkarak, A&S saatlerini fiziksel olarak incelediğinizi varsayıyorum. Bu sebeple, görüşleriniz oldukça önemlidir.

Beni rahatsız eden bir konu ise; Louis Moinet - Geograph modelinin yine bu forumda ETA mekanizma kullandığını okumuştum. Teknik konulardaki bilgi ve tecrübe eksikliğimden soruyorum ki; bu segment ve fiyat'a out source mekanizmaya sahip bir saat almak ne kadar mantıklıdır?

Teşekkür Ederim.
Kullanıcı avatarı
lafontaine

Mesaj BarisFB » 04 Haz 2014, 15:20

Arnold & Son’ın Türkiye distribütörlüğü bildiğim kadarıyla Doğuş’a geçtiği için bence satış sonrası servis konusunda şüphe etmenize gerek yok :thumbup:

Arnold & Son’ın mekanizması ve finishingi gayet başarılı, bir AP / PP / ALS olmasa da kesinlikle çok çok iyi. Benim vazgeçmemin başlıca sebebi ikinci el değeriydi.

Daha önce başka bir konuda bahsetmiştim, 6 ay önce çok ciddi bir şekilde Audemars Piguet Millenary almayı düşünüyordum. Forum sağolsun beni iyi ki vazgeçirdi….çünkü açık mekanizma ve elips şekli çok ilgimi çekmesine rağmen 1-2 yıl sonra sıkılırsam ölü fiyatına satılacak bir saatti.

Arnold & Son ikilemim daha önce forumda açtığım Jaeger LeCoultre Duometre Quantieme Lunaire ile ilgili sorunsala benziyor. Müthiş bir saat, müthiş bir işçilik ve mekanizma ama $30,000ınızın aldığınız ertesi günü yarıya düşünecek olması düşündürüyor ve bu parayı veriyorsam daha “garanti”, daha bilinen bir model almalı mıyım diye düşündüm.

Ama şunu söylemeliyim. Ben zamanında bir anda gaza gelip aldığım saatlerden çok para kaybettim. O yüzden şu anda koleksiyonumu konsolide ediyorum ve bundan 20 yıl sonrada zevk alarak takacağım saatlere odaklanıyorum.
Şu anda mütavazi koleksiyonumun ana parçalarının kendimce “tamam” olması için 2 saat var, biri AP Jumbo 15202, biri de 2-3 yıl içerisinde almayı düşündüğüm Patek Philippe 5205 veya A. Lange & Sohne gibi rose gold, çok ince olmayan, kahverengi kayışlı bir model. Eğer bunlar koleksiyonumda olsaydı “zevk” için yöneleceğim markalardan biri kesinlikle Arnold & Son olurdu ve hatta skeleton saat ihtiyacını (ihtiyaç biraz abartılı oldu ama neyse :lol: ) TB88 ile doldururdum.

Naçizane düşüncem sizin dediğiniz evladiyelik saatler olmadan fantezi markalara yönelmemek…Benim için bu, koleksiyonumda Rolex / JLC / AP / PP / ALS gibi saatler olduktan sonra yapacağım bir şey.

Kısaca bugün bana biri $150,000 verse sıfırdan istediğim saatleri almak için, kesinlikle 1 tane A&S alırım, ama $75,000 verse, sıra A&S’e gelmez. :lol: :lol:

Louis Moinet mekanizması konusunda bilgim yok…ama outsourced mekanizma var outsourced mekanizma var…
Eğer ETA konuşuyorsak bu fiyattaki bir saat için bence kesinlikle hayır…
Ama mesela AP Royal Oak Chronolarda aslında “outsourced” olarak tanımlayabileceğimiz Swatch grubuna ait F.Piguet calibre kullanıyor Blancpain’lerde kullanılan ve bu rüştünü ispatlamış son derece başarılı bir mekanizma.
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Bond » 04 Haz 2014, 16:12

BarışFB genel durumu gayet güzel izah etmiş. Aslında çok bilindik marka modellerde dahi yüksek değer kayıpları oluyor. Örnek vermek gerekirse herkesin cumhuriyet altını olarak nitelediği klasik Rolex Submariner 116610LN bile eğer listesinden veya yakın alınırsa - ki alan çok kişi var - kısa zaman sonra yüzde 35-40 değer kaybı yaşıyor. Elbette bunu dünya genel piyasası için yazıyorum yoksa azınlık olarak iyi fiyatlara temin edenler için değer kaybı az olacaktır. Royal Oak Offshore modelleri gene yarı fiyatına ikinci elde ancak değerlendirilebiliyor. Tabii değer tutma ve kolay elden çıkartılma durumu bir çok saat sever ve kullanıcı için önemli. Bilindik marka ve modeller tüm olumsuz durumlara rağmen elden kolay çıkartılabiliyor.

Aslında bir çok markada saatlerin değer kaybetmesi normal ve anlaşılabilir bir durum. Bütün ticari ürünler bir şekilde değer kaybı yaşıyor ve bir çok kişi saatler haricinde bu durumu pek öncelikli olarak önemsemiyor açıkçası. Saat hobisi ve koleksiyonculuğu ise çok daha hareketli ve sahip olunan saat sayısını arttırmaya açık bir zevk olduğundan elden çıkartma durumu önem kazanıyor. Her marka içerisinde değerini tutan, hatta kısa / uzun vade içerisinde değerini katlayan modeller dahi olabiliyor. Casio'dan Patek Philippe'e kadar. Bu modelleri ise temin etmek oldukça zor oluyor. Saatleri genelde elden çıkartmayan kesim için ise kişisel beğeni ve ayrıcalık ön planda. Bazı kişiler herkeste olmayan ürünleri kullanmayı sevebilir ki bu çok anlaşılabilir bir durum. Genelde farklı markaları tercih eden kişilerin bir çoğu ürünleri bu durumun bilinci ile alıyor ve bu markaların bir çoğunda fiyat anlamında çok bilinen marka modellere göre esneklik söz konusu.

Sorulan modelleri inceleme ve kolumda deneme imkanım oldu yakın zamanda. Louis Moinet Geograph Rainforest'ı fotoğraflayamadım çünkü çok daha özel antika bir Louis Moinet cep saati gösterimi için davet edilmiştim. Daha sonra bu özel cep saati ile ilgili detaylı bilgi ve çektiğim fotoğrafları paylaşacağım. Geograph Rainforest modelinde 7750 kullanılıyor ve optik olarak çok beğenilmiyor ise genel / fiyat performans kriteri ile tercih edilmesi biraz zor açıkçası.

Arnold & Son ülkemizde yakın zamanda temsil edilmeye başlandı, Türkiye distribütorü Doğuş Gruba bağlı D-Saat ve satış sonrası hizmetler konusunda profesyonel olacaklarını düşünüyorum. Markaları üzerine çok ciddi olarak düşüyorlar. A & S Citizen Group tarafından satın alındıktan sonra ürün gamını geliştirdi ve yeni model tasarımlarına öncelik verdi. Kasa ve kadran işçilikleri olarak gayet başarılı. Mekanizmalar ise gerek finishing gerekse teknik olarak üst düzey. Hemen hemen tüm modellerini yakından inceledim. Aralarında optik olarak beğenmediğim koleksiyon modelleri oldu elbette ancak bazı modelleri gayet hoş diyebilirim. TSF Basel 2014 konularında bir çok modelini paylaşmıştım linkini alta ekliyorum. Perpetual Moon ise farklı yapısı ile oldukça kendine has ve şık bir saat.

Basel 2014: Arnold & Son Showcase / TSF Special Photos :arrow: viewtopic.php?f=225&t=15481#ixzz33fved41T
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj BarisFB » 04 Haz 2014, 16:25

Bond yazdı:Murat1907 genel durumu gayet güzel izah etmiş.

Sayın moderatorler ben nick'imi değiştiricem forumdaki "1907" çokluğundan mağdur oldum :lol: :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Bond » 04 Haz 2014, 16:27

Haklısın karışmış :D Düzelttim :thumbup: Ne yapalım yeni kullanıcı adını :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Murat1907 » 05 Haz 2014, 13:25

Bond teşekkürler :D
BarisFB yeni kullanıcı adı hayırlı olsun :D :champ:
Eski Kullanıcı Adı: Deacon
Kullanıcı avatarı
Murat1907

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners