TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Mako Ray vs Seiko SNZF17 Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Mako Ray vs Seiko SNZF17 Seçim Önerisi

Mesaj ismail05 » 28 May 2014, 20:18

Merhaba arkadaşlar. Bu ilk mesajım ama uzun süredir forumu takip ediyorum. Saatlere karşı farklı gözle bakmamı sağladınız diyebilirim. Konuya gelecek olursam ilk otomatik saaatimi almak istiyorum ama kararsızım. Orient mako modelini denedim galiba ray olan tam farkını bilmiyorum kadranında rakam olmayan. siyah kadran ve 390 lira fiyat aldım. Diğer model ise seiko snzf 15 i gösterdi bana ama ben tamamen siyah istediğim için getirtirim dedi oda snzf 17 oluyor herhalde onun içinde 480 lira fiyat aldım. İkisinin artı ve eksilerini söylerseniz memnun olurum. Fotoğraf atmayı beceremedim biraz karışık oldu ama kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ismail05

Re: Orient Mako Ray vs Seiko SNZF17 Seçim Önerisi

Mesaj Cct » 28 May 2014, 20:30

Normalde Seiko'yu Orient'e tercih ederim ama bu iki modelden biri gerçek bir scuba diver (Orient) diğeri ise çakma diver (Seiko)

Ayrıca Orient daha yakışıklı.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj gokhancpt » 28 May 2014, 22:53

Doğru Orient mako bildiğim kadarıyla 200 m bu da haliyle yine bildiğim kadarıyla ortalama bi diver anlamına geliyor .Diğer taraftan sea urchin 100 m bu da evet tip olarak diver fakat prof anlamda bi hiç fakat arkadaş sanırım dalgıç değil .Yani en azından dalgıç olsa bu saatlere yönelmezdi .Haliyle prof anlamda bu saatlerle dalmıyacağı için geriye diverlığından ziyade tip mekanizma ve malzeme kalitesi kalıyor .E bu anlamda da (tipde zevklere bir şey diyemem mekanizma konusunda da fazla bi bilgim yok sadece malzeme kalitesi ve marka güveninirliğınden yola çıkarak ) ben Seiko diyorum .Gönül rahatlığıyla tercih edebileceğin bir model arkadaşım
Kullanıcı avatarı
gokhancpt

Mesaj Modern60 » 28 May 2014, 23:22

Mako kendini kanıtlamış ciddi bir su saatidir. SEIKO da yüzüebilecek kadar yani 100 metre suya karşı dirençli bir saat. Makinalar ikisinde de çok i,yi. Şu kadarı önemli ki: bir saat 200 metre su basıncına dirençliyse, sadece su değil, diğer bütün zararlı şartlardan da korunaklı demektir. Mesela nem, toz,vb.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj nickimyok12 » 29 May 2014, 00:39

mako'nun sapması daha düşük diye biliyorum. Bir de makonun daha ince olması daha kullanışlı bana göre. Ben mako'yu tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Re: Ynt: Orient Mako Ray vs Seiko SNZF17 Seçim Önerisi

Mesaj otedengelen » 29 May 2014, 08:37

Bende kesinlikle makoyu tercih ederdim makonun yapisi daha güzel bence kullanim araligi daha fazla :champ:
İnstagram @mryleather
Kullanıcı avatarı
otedengelen

Mesaj starex » 29 May 2014, 14:28

pro dalgıçlar bunlarla dalmıyor ancak, bir belgeselde derin olmayan yere dalış yapan dalgıçta sarı kadran bir citizen dalgıç modeli vardı :thumbup:
These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj ismail05 » 29 May 2014, 23:03

cevaplar için teşekkür ederim arkadaslar. Saatle dalmak gibi bir düşüncem yok. Bütçem doğrultusunda en uygun otomatik bunlar vardı ama önerebileceğiniz baska modeller varsa onlara da açığım:)
Kullanıcı avatarı
ismail05

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners