TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnsanlar Bazı Saat Markalarını Neden Tercih Eder?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İnsanlar Bazı Saat Markalarını Neden Tercih Eder?

Mesaj Redliner » 11 Haz 2010, 12:28

Şimdi burda bir noktaya dikkat çekmek isterim syn clk. Sizin görüşlerinizden benim anladığım değişim kötüdür ve hoşgörülmez. Daha doğrusu classic olmak iyidir. Evet adından da anlaşılacağı üzere Klasik olmak efsane olmak demektir ama bu anlamda size bir soru sormak isterim clk nız kaç model bilmiyorum ama sizce mercedesin şu andaki çizgisiyle 40-50 sene önceki efsane arabalarının çizgisi aynımıdır? O güzelim klasik mercedeslerin misal bir 1980 560 sec iyle şu andaki cl birbirine benziyormu abi ??? Lütfen objektif olmaya çalışın.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 12:57

Belki yine garip gelecek ama bu benim W209 kasa 3. CLK aracım :) Sonuncusu için yenisini siparis etmiştik ama geçen sene Mercedes yeni modelin çıkışını bu seneye aktarınca bende yeniden eski modeli aldım. Sonuçta bu benim mantığım. Ben her restaurant'ı denerim ama yine en sevdiğime giderim. Kıyafette belli markalarım vardır, kalitesiile beni yarı yolda bırakmamış satış elemanları çok ilgili ve kaliteli olan. v.s. v.s.

Saat ile otomobili bir tutmak ne kadar dogru bilmiyorum ama madem sordun o zaman şöyle cevap vereyim. Mercedes'in en başarılı serilerinden bir tanesi G serisidir ve bu araç tam 30 senedir aynıdır. İçinde değişiklikler modernize etme çalışmaları v.s. yapılır ama araç ilk günki araç ile yan yana konulduğunda %95 aynıdır. Dünyanın klasikleşmiş arazi aracı olan Land Rover 50 senedir aynı kasa ile üretilir ve halen deli gibi satar. Mercedes dizayn için ön grill'den vazgeçmez, BMW böbrekleri ile tanınır. Audi ise özellikle single frame grill ile luks otomobıl pazarında bir yer edindi ve neredeyse bütün araçların önü birbirine benziyor akabinde başarı geldi.

Yenilik iyidir, geliştirme kaçınılmazdır ama bir karakter altında.

Bu arada Mercedes'in dizaynı ayrı konu ama süspansiyon sisteminin ve uzun yol aracı olma gerçeğinin değişmediği de ayrı konudur. Bu otomobil sektörü geliştiğinden beri böyledir ve böyle olmaya devam edecektir. Tıpkı BMW'nin sportif olması gibi...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 11 Haz 2010, 13:30

redliner konuyu otomobile getirmen cok isabetli oldu ben daha da aciyim motorsikletler ve tekneler.Burada isim yapmis markalara bakarsan evet 560sec hala cl kasasinda ruhunu bulmakta.veya mercedes in efsane kanatli tasarimi 40 sene sonra sls de hayata geri donmekte bu liste uzayip giderken yine baska bir sektor ve harley gercegi.Sabah harley e ugradim ve tamda senin soyledigin konuya iyi bir ornek gordum.Harleyin yeni 48 modelini incelemeni isterim.Zaten nostaljik takilan bir marka yine en kucuk detaylarla retro yu yakalamak istemis veya yine bir amerikan klasigi CAMARO gercegi.unutulmus model yeni kasasiyla yeniden hayat buldu markaya statu kazandirdi,DODGE CHALLENGER tamamiyle klasik cizgileriyle dondugu icin uretildi.Dikkatini cekerim efsane donmek icin o cizgileri bekledi!!!!! Ve bunlar amerikanin batan otomotiv endustrisini hayata gecirdiler.Peki kimler batirdi.80 li yillarda benzin krizlerinde japonlara ozenerek yaptiklara ksucuk arabalar daha da geriye goturdu.Ve buda onlara iyi bir ders oldu .Neymis bir amerikan tarzi yapisi varmis o hafizalara kazindi.Gelelim azimut ,searay,bayliner ,mangusta ,persching gibi yat firmalarina bu adamlar yillar yili makyaj yapip teknolojiye kendi yorumlarini katarak 3 asagi 5 yukari ozgun modellerinden vazgecmeden ayakta kaldilar.Motorlara deginecek yer kalmadi.Fakat sana soyle bir ipucu yeni BMW S1000RR a bakinca ne goruyorsun .Ben tipik bir japon hayali zincir tahrikli akici cizgiler hafif kasa ile radikal bir degisim goruyorum.Iste bu degisimdir sonuclarini gorucez
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Redliner » 11 Haz 2010, 14:11

Abi konuyu otomobile getirmeyim getirmeyim diyorum ama :) biliyorumki bizler için saat-otomobil ayrılmaz parçalar yani. Ben çok şükür ikisinden de yeteri kadar keyif aldım ama ölene kadar da artırarak devam etmek isterim :D Şimdi birşey yanlış anlaşılmasın evrim denilen şey hem beynimizde hem bedenimizde ve insanoğlunun yaptığı her meta da var. Bu kaçınılmaz. Ben arabayada çok meraklı olduğumdam ve clk nın arabaları sevdiğide belli olduğundan bunu sordum. Misal markaların arasındaki ayırd edici farklar artık kapanıyor bence (ben kendi güdülerimle onları gene ayırırım uzaktanda olsa). Ama uzaktan gelen bir aracın mercedesmi bmw mi yoksa lexus mu olduğu filan anlamak güç abi sanki aynı tornadan çıkmış gibiler. Burda diğer markaların arabalarını mercedese benzetme gayretinide görmüyor değilim elbet. Eskiden ise şahin ile renault nun bile bir ruhu vardı be abi hepsi farklıydı yani.

2fast4u kardeşim dediğin geriye dönüş örneğini şimdi yeni kasa mustang de yaptı ve bundan önce çıkardığı 4-5 nesil toyota corolla kılıklı mustanglere güzel bir fark attı atasının dizaynını kullanarak. Değişim aslına sadık kaldığı sürece güzeldir ve olmalıdır bence. Konu harleye gelince harley zaten sanat eseri bir motor abi adamların 40 sene önceki motoru neyse şimdiki tarzıda o. Misal porsche de böyle bir marka. Hala yumurta ya benzeyen arabalarından vazgeçmiyor abi adamlar :D Konu çok saptı tekrar saate döneyim ben. Sedir arkadaşımızın sorduğu soruya şöyle cevap vermeye çalışayım. Bana sorulacak olursa quartz saat çıktıktan sonra yani 50 senedir insanlar halen mekanik saat alıyor ve bunlara da tonla para veriliyorsa bunun mantıkla açıklanacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Bunun adı olsa olsa aşk olur. Aşk tada mantık aranmaz zaten insanlar fanatikleşir çünkü...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 14:48

Ben benim motoru aldığım gün Motomaxx'ın genel müdürü bana " bu dünyada efsane 5-6 tane marka var" dedi ve cümlesini şöyle bitirdi. " Rolex saat, Bang&Olufsen Müzik Seti, Porsche Otomobil, Zippo Çakmak,Victorinox Çakı ve Harley Davidson Motorsiklet"

Benimde forumda ki yenilikçi arkadaşlara bir sözüm var...

Zippo kullanmayın neredeyse 100 yıldır aynı model, Porsche sürmeyin 50 senedir hep aynı kasa, Harley size hitap etmiyor SIKICI bir dizaynı var, Victrorinox banel başka markalara yönelin, Bang&Olufsen hep aynı renk ve dizayn için çok pahalı paranıza yazık. Rolex'mi sizin gibi yenilikçilere hitap etmek için uğraşıpta değerini düşürmüyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 15:48

motomaxx'in genel müdürünün buyurduğu tespit mi kıstasımız oldu şimdi?
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Bond » 11 Haz 2010, 16:18

Vacheron Constantin fanı üyemize sesleniyorum buradan; Tartışmalara katılıp markanızı savunmanızı ve saatlerinizide paylaşmanızı bekliyoruz artık :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 18:33

ya cant, hadi kendine küçük bir atölyenin saatlerini seçmişsin anlarım saygı duyarım. Sonuçta o devşirme küçük atölyenin de ürettiği saatler zamanı gösteriyor. :) Ama şimdi kalkıp burada Zippo, Harley yada Porsche'ye laf söylemeyeceksin herhalde. Onun için ben diğer başlığı açtım. ayvisi bu karakterli tarihin neresinde yer almış? Portekizli dışında bu özellikleri taşıyan hiçbir saati yok...

Dur sen yazmadan ben yazayım, IWC komplikasyon üretiyor Rolex ise bunu yapmıyor.... eeeee? Sonuç, dünyada sadece 30.000 kişi bu saati soruyor hemde giriş modeli çok daha ucuz olmasına rağmen. Eşdeger saatleri çok daha ucuz olmasına rağmen...

Madem ayvisi o kadar iyi o zaman aynı klasmanda ki tek rakibi JLC'dir. E orada da ezik kalıyor... Ne olacak bu işin sonu cant? :)
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 232 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners