TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2500 TL Bütçeli Orta Sınıf Otomatik Saat Önerileriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2500 TL Bütçeli Orta Sınıf Otomatik Saat Önerileriniz

Mesaj ErsinGS » 16 May 2014, 20:57

birde şu saate bakın derim
viewtopic.php?f=202&t=15824#axzz31ivGcPPS
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj yavuzh » 18 May 2014, 17:37

(Ben de 2500 TL civarında bir saat baktığım için yeni başlık açmak istemedim.)
İlk saatim almadan önce şans eseri bu forumu bulmuştum ve buradaki arkadaşların desteği sayesinde Certina DS-1 sahibi oldum.
Saatten son derece memnunum. Ancak bu aşırı memnuniyet saat olayını ben de bir tutkuya dönüştürdü ve yeni bir saat arayışına girdim. Hemen almam mümkün değil ama araştırma süreci düşündüğümden uzun olduğu için şimdiden danışmak istedim.
İşte takım elbise giydiğim için dress-watch bir saat arıyorum. Aslında spor giyimle de biraz uyumlu olsa hiç fena olmaz.
Aklımdan Oris Big Crown geçiyor. (saat olayına hakim olmadığım için şu an 2. el olayına çok sıcak bakmıyorum).
Ancak sizin önerileriniz benim için çok önemli çünkü bu forumu tanımasaydım Certina yerine GC sahibi olacaktım ve saat dünyasından haberim olmayacaktı. (farkında olmadan yazı gereğinden uzun olmuş, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler).
Kullanıcı avatarı
yavuzh

Mesaj serkanuzun » 22 May 2014, 10:48

Merhaba,

yine 2000 - 2500 civarlarında alınabilen tissot coutrier 7750 ile longines hydroconquest arasında seçim yapacak olsak, hangi saat daha doğru bir seçim olur?

Aklım 7750 li tissot coutrier de sebebi 7750 mekanizmaya sahip longines - tag heuer gibi firmalardan bu saati almaya kalksam neredeyse 3 katı kadar para vermek durumunda kalıyor olacağım... Ama yakın zamanda saate bu kadar para vermek gibi bir hedefim yok, 7750 li bir saat de almak istiyorum. Lakin longines hydro yu da forumda her yerde herkes tavsiye ediyor...

TISSOT COUTURIER AUTOMATIC CHRONOGRAPH VALJOUX -T035.614.11.051.00 ;
http://www.tissot.ch/?collections/produ ... .11.051.00

Longines HYDROCONQUEST - L3.642.4.96.6 ;
http://www.longines.com/watches/longine ... 642.4.96.6
Kullanıcı avatarı
serkanuzun

Mesaj Tgm » 22 May 2014, 10:51

Longines kesinlikle daha iyi bir seçim :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj monarchilhan » 27 May 2014, 00:10

Tekrar Merhaba Arkadaşlar,

Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim. Sizin önerileriniz ve gerek burda gerekse diğer mecralarda yaptığım araştırmalar sonucunda bir Oris almaya çok yaklaşmış hissediyorum kendimi.

Sizlerden aşağıdaki modellerle ilgili -mümkünse- düşüncelerinizi almak istiyorum.

Alırsam Pırlant mağazasından alacağım. Şu anda bir kapmnayaları var, eğer liste fiyatı üzerinde alırsanız. Etiket fiyatın yarısı kadarını hediye çeki olarak veriyorlar. Örneğin Liste fiyatı 4.500 ama indirimle 3.500 e alabildiğim bi saati 4.500 e almayı kabul edersem, 2.250 liralık bi hediye çeki veriyorlar.Onuda kullanırken yine liste fiyatları üzerinden hesaba katıyorlar. Yani 3.000 liste fiyatlı bi saat var ama pazarlıkla 2.300 e geliyorsa , eğer hediye çekini kullanırsanız 3.000 üzerinden hesaplıyorlar.. Böyle tipik bir müşterinin kafasını karıştırıp, satış yapma stratejisi :D

ORIS Culture Classic Date , Liste Fiyatı 2.628 TL, Pazarlık la İndirimli Fiyatı 2.000 TL
http://www.pirlant.com.tr/Ticari_Mal/ORIS/ORIS_Culture_Classic_Date_733_7594_40_94L
Resim

ORIS Culture Artix Date, Liste Fiyatı 3.913, İndirimli Fiyatı 3.000 TL
http://www.pirlant.com.tr/Saat/ORIS/ORIS_Culture_Artix_Date_733_7642_40_54L#

Resim

ve son olarak

ORIS Culture Artelier Small Second, Pointer Date , Liste Fiyatı 4.439 TL, İndirimli Fiyatı 3.500 TL
http://www.pirlant.com.tr/Saat/ORIS/ORIS_Culture_Artelier_Small_Second,_Pointer_Date_644_7597_40_51L
Resim

Bi çılgınlık yapıp, kampanyadan faydalanıp 1 ve 3 ncü saatleri mi alsam diye de kaşınmıyo değilim :)

Mekanik Saat dünyasına giriş yapmak için Oris'in iyi bir seçim olduğu konusunda kuşkum kalmadı sayenizde. Ancak iki tane Oris almak Konusunda tereddütüm var.

Ha birde bu var :)

Victorinox Officer's Fiyatı 1.500 TL

Görüş ve tavsiyeleriniz içni şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
monarchilhan

Mesaj Tgm » 27 May 2014, 10:58

Tavsiye istediğin Oris modelleri güzel. Fakat Oris'in diver modelleri daha başarılı ve daha çok tutuluyor. Oris diyorsan diver almanı öneririm. Onun dışında Victorinox da başarılı. Özellikle kadranı ve day-date olması :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj aslanburcu » 27 May 2014, 19:32

İyi akşamlar
Benim de size önerim madem bütçe biraz aşılmış ve 2 oris düşüncesine gelmişse orisin her iki saat fiyatına fakat saatin dizaynı diğer markalarda bile olmayan, oris flight timer olması yönünde

deri veya çelik kordonlu

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
aslanburcu

Mesaj serkanuzun » 16 Haz 2014, 09:21

Merhaba arkadaşlar,

Ben bütçemi artırmaya karar verdim foruma gire çıka artıyo bütçe :) , 3500 TL civarına, iyi bir model olursa 4.000 TL dolayında bir bütçe belirledim. Önerebileceğiniz, spor - klasik, mümkünse chronolu, otomatik, eta, varsa incelemek isterim,

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
serkanuzun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 80 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners