TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

JLC Duometre Quantieme Lunaire Hakkında Düşünceniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

JLC Duometre Quantieme Lunaire Hakkında Düşünceniz

Mesaj BarisFB » 22 May 2014, 19:47

Arkadaslar,

Bu saat hakkında düşünceleriniz nedir? Bir JLC hayranı olarak forumda çok fazla bahsedilmemiş / incelenmemiş bir saat olduğunu düşünüyorum.

Her gördüğümde hayran kalıyorum, bu saati AP veya PP yapsa en az 3 katı fiyatı olurdu diyorum, kadran deseni müthiş, iki barrel için olan açık power reserve göstergeleri "skeleton"ımsı bir hava katıyor, 1/6 saniye göstergesi bence kadranı çok dinamik gösteriyor..."halkın tourbillonu" gibi mübarek :lol: :lol:

Ama iş almaya gelince bir türlü kendimi ikna edemiyorum. Bu kadar para verilirse AP veya PP alınır diyorum, bir gün satmak istersen senin gibi JLC meraklısına satman lazım diyorum, kendi durumumda ikinci PP veya AP'yi almadan ikinci JLC'ye girme diyorum.

Benim gibi bu saate bayılan ama alacak cesareti kendine bulamayan var mı? :D :D

Resim
Resim
Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Re: JLC Duometre Quantieme Lunaire Hakkında Düşünceniz

Mesaj Thevenin » 22 May 2014, 21:33

Forumda bahsi cok, Clive Owen foruma uye olursa incelemesi de olur :D

Resim

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Eskimemur » 22 May 2014, 22:05

Muhtesem bir saat..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj drk » 22 May 2014, 22:21

Beğenme kısmı tamam ama alma kısmında soru işaretleri var. AP de değil ama bu fiyata direk komplikasyon PP alınır. Kafada soru işareti kalmaz. Birkaç komplike PPden sonra elbet buna da sora gelir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bg17 » 22 May 2014, 22:32

Her ne kadar su anda bir jaeger sahibi olmasamda gecmiste bazi modelleri kullanma sansina eristim. Bir iki kere de almaktan son dakikada vazgectim. Tarihce, uretim kalitesi dusunuldugunde kesinlikle zaafim olan bir marka, muhtesem saatler uretiyor. Pp ye ap ye makenizma yapiyor, gecmiste vacheron ile is ortakligi mevcut. Saat dunyasinda en ust segment in Eta si gibi bir nevi. Kisaca jaeger diyince benim icin objektivite cok kalmiyor, biraz tarafliyim.

Bahsettiginiz saat mukemmel bir saat. Hem teknik hem marka imaji olarak. Ancak bunu saat dunyasinin fanatikleri de dahil olmak uzere ne kadar kabul gordugu bir soru isareti.

Eger alirsaniz ilk baslarda cok memnun olacaginiza eminim. Fakat bu ilk ask uzun surmezse, cok ciddi zarar edecegimiz kesin gibi, o da alici bulabilirseniz. En azindan turkiyedeki durum bu. Yurtdisinda, en azindan amerikada bu durum biraz daha farkli ama cok da degil. Fiyati goz onune alindiginda patek veya ap cogu kisi jcin cok daha cazip geliyor.

Jlc den ikonik bir saatiniz mevcut. (Benim de alim listemde olan bir saat) ikinci icin ben olsam amvox2 serisine bakardim.

Ama aklinizda ap 15202 varsa jlc almadan bir kere daha dusunmenizi oneriririm.

Bu arada alirsaniz kendim almis kadar sevinirim o ayri ;)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj aladagli » 22 May 2014, 23:10

Duometre bence JLC'nin bayrak tasiyici serisidir.

Mekanizmasi olaganustu, ustelik JLC'nin marka olarak zayif yonu olan ince iscilik konusunda bu seride ozel onem gosterilmis. Keferenin tabiriyle "finishing" acisindan, muadili Patek'lerden daha iyi, Lange'nin de bir parmak altinda.

Piyasaya ciktigindan bu yana almak icin bir cok kez niyetlendim, fiyatta vs anlastim ancak her defasinda son anda elim gitmedi.

Onun da sebebi 42mm'lik kasanin benim icin buyuk kacmasi idi. Hem genis hem de kalin bir saat, ozellikle kol dugmeli gomlek ile kullanimi zor.

Asyali musterilerin baskisi ile simdi 40.5mm'lik surumu piyasada. Mekanizmasi itibari ile yine de kafa agir bir saat, ama ozelikle benim acimdan kullanilebilir boyutlara indi. Takipteyiz netekim.

Liste fiyati USD 38k civarinda ama pazarlik sunnettendir deyip, biraz ugrasilirsa benim tecrubelerime gore 30k'nin altina alinabilir.
Asmanda bürküt, jerde kökbörü bol
Kullanıcı avatarı
aladagli

Mesaj BarisFB » 23 May 2014, 10:33

Evet yalnız değilmişim :lol: :lol:

@Bg17, dediklerinize tamamen katılıyorum...büyük ihtimalle alınca 5-6 ay ne iyi ettim de aldım denilip sonra sıkılınabilecek ve satılırsa inanılmaz para kaybedilecek bir saat olucak. Biraz saatlerin Alfa Romeo 8C'si gibi...ilgili herkes tarafından takdir ediliyor beğeniliyor ama almaya gelince o paraya yine herkes Porsche Ferrari alıyor. Vakti zamanında AP Millenary 4101 için böyle gaza gelmiştim, forum sağolsun vazgeçirdi beni :champ:

@aladagli, dedğiniz gibi JLC genellikle finishing'e Big 3, hatta AL&S'le beraber Big 4 olarak düşünülebilecek grup kadar öncelik vermedği için eleştiriliyor ama Duometre'deki finishing gerçekten inanılmaz.
Büyük bir ihtimalle $28-29K'lara alınabilecek bir saat ama o seviyede nerdeyse Patek 5146 gibi rakipleri var. Daha heyecan verici ve dikkat çekici bir saat olduğu kesin ama Patek 5146 kadar "timeless" mı orası büyük bir soru işareti.

Tabii bu saatin üzerinde JLC değil Patek Philippe yazsaydı ve $50K fiyatı olsaydı ben de dahil olmak üzere büyük bir grup bu saati nasıl bulucam, 5205'mi almalıyım bunu mu almalıyım diye sorucaktı...JLC'nin makus talihi de bu olsa gerek
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners