TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj drk » 21 May 2014, 12:11

Serseri derken takılmak için dedim :lol: Hepimiz efendi insanlarız sonuçta :D :thumbup: Aslında sorunun cevabı ile sınırsız bütçen olsa nasıl bir koleksiyon yaparsın sorusunun cevabı aynı.

Marka marka her telden çalmak gerekirse;

Audemars Piguet olmazsa olmaz. RO için jumbo, ROO için de 44mm rose gold ve/veya diver en beğendiğim seçenekler. AP'de başka ilgimi çeken model yok.

Resim
Resim
Resim

Bir zamanlar Blancpain'e bayılırdım. Hele şu super trofeo modeli. Harika bir kasa ve mekanizma, alkantara kayış. İşte tam yaşımın ve tarzımın saati dedim ama iş almaya gelince...

Resim

Fifty fathoms'ları da çok sevmiştim. Bu siyah da serbest serseri stilimle büyük bir uyum içindeydi :D

Resim
Resim
Resim

Bir ara breitlinge sarmıştım ama vazgeçmem de aynı hızla oldu.

Resim

Hublot'ta da seçenek çok ama benim gözümde AP'nin kopyacısı gibiler, direk eledim o yüzden. IWC'de süper saatler var. Mesela seramik pilotlar gayet spor ve kaliteli saatler.

Resim
Resim

Bir ara da şu seramik jaeger kafamı karıştırmıştı.

Resim

Gelelim panerai'ye. İşte burada seçenek çok. Şu ana kadar çeşit çeşit modelini aldım, hala da çok severek kullanmaya devam ediyorum. Çok ince bilekli değilsen oldukça "farklı" seçenekler.

Resim
Resim
Resim
Resim

İlerde bir gün umarım bir patek alırım. Orta yaş sonrası için daha uygunu olamazdı.

Resim
Resim

Çok mu fantastik olur bilmiyorum ama richard mille'de oldukça hoşuma gidiyor. Mühendisliğe saygı!

Resim
Resim

Gelelim rolex'e. Uzun zamandır ve hala favorim. Ama zaten varmış sizde, yine de yazayım ben :)

Resim
Resim

Benden bu kadar :) Genellikle siyah kasalı saatleri daha çok sevdiğimi farkettim ama gittim yine çelik rolex aldım. Beğendikten sonra alma kısmına gelince yeteri kadar cesaretli davranamıyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Orhanbalu » 21 May 2014, 16:21

balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj Bg17 » 21 May 2014, 16:35

Ben bide ucuk bi marka oneriyim...

Linde werdelin....

Bi bak modellere..
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 19:03

SeRxx yazdı:Şöyle bir şey verelim ;)

Speedmaster Dark Side Of The Moon
Resim

Baya guzele benziyor. Dun Omega'yı gezdim ama bu model yoktu orada. Bir de canlı görmek lazım. Çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 19:07

Panerailar kolumda çok buyuk duruyor. Biraz ufak tefek bir yapım var o yüzden Paneraileri direk elemem lazım sanırım. Adamlar kol saati değil de duvar saati yapıyorlar maşallah :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 19:15

Doruk hiç çaktırmıyorsun ancak bir aralar senin de ruyalarını susluyormuş bu saat. Bak ne buldum :lol:

Drk yazdı:Siyah saatleri oldum olası sevmişimdir :)

İlk düzgün saatin seiko sporturayla başladı siyah sevdası :D

Resim

Kaç sene önceydi hatırlamıyorum, model bulundu pazarlıklar yapıldı son anda caydık ama hala aklımda çok güzel saatti. Breitling Avenger Skyland Blacksteel.

Resim

Hublot ta seçenek çok ama bana pek hitap etmiyor.

Resim

Bell&Ross BR 123 - 126 güzel bence.

Resim

En beğendiklerimden biri. Blancpain fifty fathoms.

Resim

All black değil ama yeterince siyah bence. Tag Heuer Grand Carrera Calibre 36

Resim

Onun haricinde gene dokturmuşsun. İlgin alakan için teşekkür ederim. IWC'deki ilk model çok hoşuma gitti. Acaba tam adı nedir? Telden girdiğim için inceleyemedim tam olarak. Süper trofeo da insanın aklını çelmiyor değil. Zaten Blancpain'in butiğine gitmek farz oldu. İlk sayfada paylaştığım BP hala aklımda.

Onun dışında burada fikirlerini benimle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hepinizin verdiği marka/modelleri inceleyeceğim. Telden girdiğim için bakamıyorum isimlerine.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj drk » 21 May 2014, 19:22

Tabi canım, az kalsın kolumdaydı breitling, iyiki almamışım ama o zaman :thumbup: Fotoğraftaki super trofeoyu bulmak artık mümkün değil. Bundan 4 sene önce zor bela 1 tane bulduğumda bile 20 küsur milyar istemişlerdi. O zamanlar frank 1.35ti. Limitli üretim, her sene farklı modeller çıkıyor. İşin aslı saatin en güzel yanı kayışıydı.

IWC nin modeli Pilot Chronograph Topgun yalnız eğer bileğin çok inceyse pek iyi durmayabilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 19:31

Drk yazdı:Tabi canım, az kalsın kolumdaydı breitling, iyiki almamışım ama o zaman :thumbup: Fotoğraftaki super trofeoyu bulmak artık mümkün değil. Bundan 4 sene önce zor bela 1 tane bulduğumda bile 20 küsur milyar istemişlerdi. O zamanlar frank 1.35ti. Limitli üretim, her sene farklı modeller çıkıyor. İşin aslı saatin en güzel yanı kayışıydı.

IWC nin modeli Pilot Chronograph Topgun yalnız eğer bileğin çok inceyse pek iyi durmayabilir.

Diameter: 46mm Bunun da ustunu çizdik.

Ulysse Nardin Marine Diver Black Ocean 263-38LE-3 modeliyle ilgili ne duşunur forumumuz?
Kullanıcı avatarı
Muhendis

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners