TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Mesaj Redliner » 08 Haz 2010, 16:21

Merhaba saatsever arkadaşlar. Bu güzel ve renkli foruma değişik bir yönden yaklaşmak istedim. Malum hem birçok iyi ve kaliteli markaya sahip arkadaşlarımız var hemde benim gibi kendi çapında meraklı meraklı gezinen tipler :lol: Şimdi ben biraz dakiklik konusuna önem verdiğimden dolayı otomatik saatlerin sapmaları beni çok ilgilendirir oldu. Geçenlerde aldığım seiko 5 benim birazda şansıma geldi galiba günde +3-4 sn sapıyor ve bununla yaşamayı öğrendim. Ama biliyorumki sizlerden birçok arkadaşımızın cosc sertifikalı çok güzel saatleri var. Bu güzel parçaların sapmalarını merak ediyorum doğrusu. (gönlümden yarın birgün bir tanesini almak geçiyor tabi) Buyrun burdan yakın beyler görüşmek üzere. COSC'lu devler hadi bakalım...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 10:25

Benim için 5-10 saniyenin lafı olmaz ama bu konuda hassas üyelerimiz var :) En hassas COSC'lu saati tespit etmek bu şartlarda zor olur elbette. Farklı pozisyonlarda belli süreler test edilmesi gerekiyor, hatta birkaç konuda Clk karşılaştırmalı test sonuçlarının nasıl yorumlanacağını yazmıştı ve Modern60'ta detaylı bilgiler vermişti.

Belki üyeler sahip oldukları COSC'lu model fotolarını yükleyebilir, gerçi oldukça çok var forumda. Yada hassasiyet ve sapma konularında modellere göre tecrübelerini paylaşabilirler.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Redliner » 09 Haz 2010, 13:55

Şimdi durum şu sevgili bond. Elbette farklı pozisyonlarda test etmek gerekir ama. Son kullanıcı olarak saatlerimizi labaratuvar ortamındaki gibi kullanamadığımız için ben günlük kullanımı kast etmiştim. Mesela uyurken bile saatini çıkarmayan arkadaşlar var. Bu arkadaşlarımızızın saatleri daha çok hareket ettiği için daha mı çok sapıyor? :) Ya da mesela cosc lu bir saat hakikaten -4 +6 aralığını geçmiyormu reel olarak bu önemli bir ayrıntı bence. Aslına bakarsanız bir saatin WR sinden daha önemli bir durum. Yani saatin hem cosc u var hemde 10 sn sapıyorsa günde ne anladım ben o işten...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 15:32

ben cosc a inanmiyorum tek cosclu saatim bulgari hep geri kalan gene o.Servis te test edilmesine ragmen sorun bulamadilar.Kurmak gerektigi soylenip bakim yapip gonderdiler.AP LI bir arkadas var forumda ben oyumu ondan yana kullaniyorum.Cosc la ilgili bir sey daha rolex ten sira gelirse bence cok marka saatine bu belgeyi almakta zorlanmaz:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj bizantolog » 09 Haz 2010, 17:00

Mekanik saatlerde dakiklik ve hassasiyet konusunda kimse Rolex ile yarışamaz sanıyorum. (Hatta ilginç bir şey anlatayım saatini aldığı günden beri takmadığı bir günü görmediğim bir kadın arkadaşım saatinin otomatik olduğunun farkında bile değildi, pilli zannediyordu.)

Aslına bakılırsa mekanik saatlerde eğer önemli bir konuda kullanılmıyorsa (sağlık, bilimsel araştırma gibi) hassasiyetin çok önemi yok. Hatta abartılı olmamak kaydı ile ileri veya geri gitmeler bence çok eğlenceli ve farkındalığı artıran bir unsur.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj sedir » 09 Haz 2010, 17:06

Yöntemi belirler ve süreleri ona göre tutarsak karşılaştırma anlamlı olacak.
Mesela ben de saatini uyurken dahil çıkarmayanlar grubundayım.
Longines Lindbergh Hour Angle saatimde 24 saat için -5 sn olarak sapma görüyorum.
Standart yöntemi bu başlıkta belirlersek, ona göre ölçüm yapabiliriz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 18:15

Şu an COSC'lu saatim yok ama teste yakında bir ihtimal katılma şansım olabilir, iddalı olacağımı düşünüyorum :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 19:12

Ben yorum yapmıyorum Cant yazsın :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners