Bugün butun gunumu saatlere ayırdım diyebilirim. İlk önce Tag Heuer'in butiğine girdim. Amacım Monaco'yu denemekti. Ancak internette gorunduğu kadar hoş değildi. Daha sonra tek tek diğer modelleri denemeye başladım. Oradaki görevli de sağolsun çok yardımcı oldu. Bıkmadan usanmadan her modeli çıkardı, mekanizmasını anlattı, tarihçesinden bahsetti.
Araştırmalarım ve buradaki oneriler benim biraz daha sade bir saat almamın daha avantajlı olacağını gosteriyordu. Böylece daha uzun sure kullanabilecektim. Grand Carrera gibi modellerin ne kadar sure moda olacağı belli değildi. "Bana göre" sıradan tasarımlar saat alırken tercih edilmeliydi. Tag Heuer'den örnek vermek gerekirse Carrera gibi, Aquaracer gibi. Mağazadan girdiğimde de kendimi onları beğendirmek için şartladım.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Benim gozum gene sıradışı tasarımlara kaydı.
Grand Carrera Automatic Calibre 36 RS Caliper Chronograph cav5185.fc6237
Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Automatic Chronograph 43 mm CAR2A80.FC6237
Bu iki saati çok beğendim. Sevgilim zaten mavi kadranlı Link'i denedikten sonra isyan etti ve dayanamayıp "Sen ağır abiyi oynamak istiyorsun ama senden olsa olsa serseri olur." dedi. Görevli de beni sadece bir saat tanımasına rağmen size bir şey diyeyim mi Doruk Bey, sizin ruhunuzu yansıtan saat bence Calibre 36 RS dedi.
Bu iki cümleden sonra kendimi gözden geçirdim ve gerçekten de benim ruhumu yansıtan saatler bu tarz saatler. Önemli olan da bu değil mi zaten? Biz saat severlerin de amacı bu değil mi? Ruhumuzu yansıtan saati bulmak ve onu kolumuza geçirmek? Erkekler olarak tek bir aksesuarımız var o da saat. Onun da beni/bizi en iyi şekilde anlatmasını isteriz diye düşünüyorum.
Şimdi geldik ikinci kısma. Nasılsa Tag Heuer butcemi aşmıyor diye çok dikkat etmiyordum ancak Calibre 36 RS'in fiyatını sormamla şoka girmem bir oldu. 27.000 TL dedi oradaki görevli. Neyseki AVM fiyatıymış. İnternette araştırma yapınca yakından uzaktan alakası yokmuş bu fiyatla. Ne kadar uçuyorlar. 27000 TL nedir?
Sonrasında yandaki dukkana girdim. Orada da Franck Muller ve Ulysse Nardin satılıyordu. Oradaki maceralarımı da daha sonra yazacağım. Ulysse Nardin'in de benim çizgimde olduğunu ve Black Ocean serisini çok beğendiğimi söyleyebilirim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum. Çok uzun olduğunun farkındayım.
OZET: Ruhumu yansıtan saatler yaklaşık olarak bu iki model:
Grand Carrera Automatic Calibre 36 RS Caliper Chronograph cav5185.fc6237
Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Automatic Chronograph 43 mm CAR2A80.FC6237
Ulysse Nardin Black Ocean serisi
Bu modeller çizgisinde biraz sıra dışı bir saat arıyorum. Siz hangi marka modelleri önerirsiniz?
Şu anda telden girdiğim için yukleyemiyorum ancak en yakın zamanda yukleyeceğim fotoğrafları. Eğer merak ettiğiniz bir model varsa isterseniz onu da yukleyebilirim. Dediğim gibi butun modelleri denedim diyebilirim.