TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Bg17 » 17 May 2014, 21:32

Muhendis yazdı:Biraz ilginç bir soruyla karşınızdayım:

Audemars Piguet
Panerai
Patek Philippe
Rolex
Breitling
Hublot
Sinn
IWC
TAG Heuer
Cartier
Longines
Jaeger-LeCoultre
Ulysse Nardin
Omega
Zenith
Maurice Lacroix

Bu markalarin sizde bıraktığı imaja göre sıralar mısınız? Yani orneğin

1. Seviye : AP, PP
2. Rolex
3. Longines vs gibi.
Çok teşekkür ederim. Ayrıca saat bilgimi genişetecek, ufkumu açacak makeleler nereden bulabilirim. Turkce veya İngilizce olabilir.

Istedigin cevap burda. Tabii bu siniflamanin tamami subjektifdir.

viewtopic.php?t=1841#p203562
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Muhendis » 17 May 2014, 21:45

Bg17, bir önceki sayfada çok faydalı bir link paylaştı istersen ona da göz at. Bunda 6.000 üzerini sınıflandırmamış. Sağol gene de :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 01:29

Bugün butun gunumu saatlere ayırdım diyebilirim. İlk önce Tag Heuer'in butiğine girdim. Amacım Monaco'yu denemekti. Ancak internette gorunduğu kadar hoş değildi. Daha sonra tek tek diğer modelleri denemeye başladım. Oradaki görevli de sağolsun çok yardımcı oldu. Bıkmadan usanmadan her modeli çıkardı, mekanizmasını anlattı, tarihçesinden bahsetti.

Araştırmalarım ve buradaki oneriler benim biraz daha sade bir saat almamın daha avantajlı olacağını gosteriyordu. Böylece daha uzun sure kullanabilecektim. Grand Carrera gibi modellerin ne kadar sure moda olacağı belli değildi. "Bana göre" sıradan tasarımlar saat alırken tercih edilmeliydi. Tag Heuer'den örnek vermek gerekirse Carrera gibi, Aquaracer gibi. Mağazadan girdiğimde de kendimi onları beğendirmek için şartladım.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. :) Benim gozum gene sıradışı tasarımlara kaydı.

Grand Carrera Automatic Calibre 36 RS Caliper Chronograph cav5185.fc6237

Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Automatic Chronograph 43 mm CAR2A80.FC6237

Bu iki saati çok beğendim. Sevgilim zaten mavi kadranlı Link'i denedikten sonra isyan etti ve dayanamayıp "Sen ağır abiyi oynamak istiyorsun ama senden olsa olsa serseri olur." dedi. Görevli de beni sadece bir saat tanımasına rağmen size bir şey diyeyim mi Doruk Bey, sizin ruhunuzu yansıtan saat bence Calibre 36 RS dedi.

Bu iki cümleden sonra kendimi gözden geçirdim ve gerçekten de benim ruhumu yansıtan saatler bu tarz saatler. Önemli olan da bu değil mi zaten? Biz saat severlerin de amacı bu değil mi? Ruhumuzu yansıtan saati bulmak ve onu kolumuza geçirmek? Erkekler olarak tek bir aksesuarımız var o da saat. Onun da beni/bizi en iyi şekilde anlatmasını isteriz diye düşünüyorum.

Şimdi geldik ikinci kısma. Nasılsa Tag Heuer butcemi aşmıyor diye çok dikkat etmiyordum ancak Calibre 36 RS'in fiyatını sormamla şoka girmem bir oldu. 27.000 TL dedi oradaki görevli. Neyseki AVM fiyatıymış. İnternette araştırma yapınca yakından uzaktan alakası yokmuş bu fiyatla. Ne kadar uçuyorlar. 27000 TL nedir?

Sonrasında yandaki dukkana girdim. Orada da Franck Muller ve Ulysse Nardin satılıyordu. Oradaki maceralarımı da daha sonra yazacağım. Ulysse Nardin'in de benim çizgimde olduğunu ve Black Ocean serisini çok beğendiğimi söyleyebilirim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum. Çok uzun olduğunun farkındayım.

OZET: Ruhumu yansıtan saatler yaklaşık olarak bu iki model:

Grand Carrera Automatic Calibre 36 RS Caliper Chronograph cav5185.fc6237

Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Automatic Chronograph 43 mm CAR2A80.FC6237

Ulysse Nardin Black Ocean serisi

Bu modeller çizgisinde biraz sıra dışı bir saat arıyorum. Siz hangi marka modelleri önerirsiniz?

Şu anda telden girdiğim için yukleyemiyorum ancak en yakın zamanda yukleyeceğim fotoğrafları. Eğer merak ettiğiniz bir model varsa isterseniz onu da yukleyebilirim. Dediğim gibi butun modelleri denedim diyebilirim. :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 01:40

Devamını yazamadım çunku uykum geldi. :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Re: Ynt: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Baran » 21 May 2014, 07:25

Tag Heuer alin bencede ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj herofb » 21 May 2014, 08:02

Bu rakamlara Tag almazdım heralde bir de Panerai falan mı baksanız ya da ne bileyim sanırım bu fiyata breguet diver bile alınabilir
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 21 May 2014, 08:55

HeroFB'ye katılıyorum. Bu fiyatlara IWC ve Zenith alınabiliyorken Tag Heuer hiç düşünülmemeli bence de..
Örneğin IWC Portuguese Seven Days düşünülebilir:
Resim
By courtesy of Emre.. :)

Ya da daha spor bir şey olsun isteniyorsa IWC Aquatimer düşünülebilir:
Resim
AVM fiyatları nedir bilmiyorum ancak internet fiyatlarına bakınca her iki model de bütçe sınırlarınızda görünüyor.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Orhanbalu » 21 May 2014, 09:03

Ben olsam IWC Porteguese Perpetual dan şaşmazdım. Hele hele bu paraları ödüyorsanız ve tekrar satmasamda olur diyorsanız. Kalbinizin sesini dinleyin. O sizi mutluluğa götürür. Bakalım nasıl bir seçim yapacaksınız. [emoji53]
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DenizÇ ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners