TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2 Rolex + PAM vs Blancpain + AP + PAM Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2 Rolex + PAM vs Blancpain + AP + PAM Öneri

Mesaj cagatay10 » 20 May 2014, 01:38

Mevcut saatlerimden PAM00270 ve Rolex DatejustII' ye gayet iyi fiyat veren alicilar cikti ve satmayi dusunuyorum.

PAM00270

Resim

Rolex DJII

Resim

Rolex DSSD'yi ise cok icim giderek almistim ama daha once burada da bircok kez dile getirilen kasa ile bilezigin uyumsuzlugu ciddi ciddi rahatsiz etmeye basladi ve onu da satmayi planliyorum.

Bu 3 saate karsilik(uzerine bir miktar para da ekleyerek tabi) su 3 saate gecmeyi planliyorum;

Blancpain 50 Fathoms

Resim

AP ROO Chrono

Resim

Panerai 00441

Resim

Sizlerin bu uclu yerine daha farkli onerileriniz varsa ve paylasirsaniz cok memnun olurum. Saatler cok temiz olmak ve evraklari bulunmak kaydiyla ikinci el de olabilir, o konuda bir sorunum yok. Bir de ozellikle 1 ve 3. saatler icin Turkiye fiyatlari hakkinda hicbir fikrim yok. Ozellikla Blancpain icin iyi indirimler alinabildigi okudum forumda birkac kere ama ne kadar bir indirimden bahsedildigini bilemiyorum.

Tesekkurler simdiden..
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Re: 2 Rolex+PAM vs. Blancpain+AP+PAM

Mesaj BarisFB » 20 May 2014, 10:10

Merhabalar,

Ben bu üçü arasından kesinlikle AP diyorum.
Eğer resimde koyduğunuz gibi bilezikli bir model istiyorsanız benim tavsiyem ROO değil Royal Oak'a bakmanızdır. Offshore'un bileziği çok kalın ve aradaki linkleri parlak olmadığı için Royal Oak kadar estetik durmuyor bence.

Eğer chrono'lu bir saat istiyorsanız o zaman ROC değil ROO daha iyi bence çünkü bildigim kadarıyla ROC'un calibre'si tamamen in-house değil. Websitesine girerseniz ROC'un mekanizmalarına "Selfwinding Calibre 2385" derken ROO mekanizmalarına "Calibre 3126 Manufacture" der. Ama bence ROO deri veya kauçuk kayışta olmalı, şahsen deri hornback kayışın çok güzel durduğunu düşünüyorum.

Eğer bilezikli ve kolda daha kalın duran bir saat istiyorsanız VC Overseas'e bakmanızı öneririm. Geçen gün butikte denedim, ellerinde chronolu lacivert kadranlı modeli var, bana biraz kalın ve büyük geldi ama bilezikli ROO ya göre nispeten daha zarif.
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Eskimemur » 20 May 2014, 14:42

Bence saatleriniz çok güzel DSSD rahatsız ediyorsa submariner'la değişebilirsiniz. Tabi koleksiyona extra bir AP yakışır. Tercihen bilezikli RO..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj serdarfb » 20 May 2014, 14:42

Konu biraz kapsamlı olmuş. Fikir beyan edilecek çok nokta var. Ben uzun cevaplardan genelde kaçınıyorum . Kısaca özetleyeyim. ;)

Satılacak saatlere söylenecek bir şey yok. Ben bir süre kullandığım saatlere iyi bir fiyata alıcı çıkarsa hiç durmadan veriyorum. Kullanılmayan yada saat rotasyonunda az yer bulan modelleri elde tutmanın fazla bir anlamı yok. Sonuçta fazlasıyla değer kazanan, kolleksiyon değeri olan parçalar değil. :thumbup:

Alınacak saatlere gelince Blancpain için bir şey demem zor. Bildiğim ,takip ettiğim bir marka değil. Saat dünyasında önemli bir yere sahip olduğu kesin. Türkiye'de zaman zaman tahmin bile edilemeyecek indirim oranları ile satıldığını biliyorum.

AP ROO Chrono kendisini ispatlamış bir model. Bence her kolleksiyonda olması gerekir. Keza Panerai da öyle. Benim kişisel tercihim 441 olmazdı ancak olsa zevkle takacağım bir model.

Bu arada ROC daki 2385 efsanevi Frederic Piguet 1185 kalibre baz alınarak yapılmıştır. Bu kalibre tabiki in house dur. Chronograph bir mekanizma olup aynı zamanda VC Overseas de kullanılan 1137 ve Breuget Marine Chronograph ta kulkanılan 576 kalibreninde çıkış noktasıdır. Daha bir çok efsane saat modeli bu kalibre baz alınarak tasarlanmıştır. :champ: :champ:

ROO chrograph ta kullanılan 3126 da manufacture bir kalibre dir ancak üzerinde Dupois-Depraz chronograph modülü vardır. :champ:

Allahtan kısa yazdım.. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj BarisFB » 20 May 2014, 15:09

Serdar Bey'in uzmanlığı karşısında boynumuz kıldan ince :super: :super:

Dediğiniz gibi ROO Calibresindeki Dubois-Depraz modülü yüzünden zaten ROO bu kadar kalın bir saat ve date göstergesiyle cam arasında bu kadar fark olmasının en temel sebebi bu.

Ama ROC konusunda aydınlanmış oldum..benim bildiğim bu 1185 F.Piguet kalibrenin ve Swatch F.Piguet'yi aldıktan sonra Swatch'tan tedarik edildiği yönündeydi.

Hodinkee'deki ROC review'u söyle demis bende onlara inandim napiyim :( :(

The 1185 is an integrated chronograph and a great one at that – needless to say, it is not made by Audemars Piguet. No, no, it’s technically a Blancpain movement, though despite the Swatch Group’s efforts to re-brand F. Piguet as “Manufacture Blancpain” (and Lemania as “Breguet,” for that matter), nobody calls it that. Though, if one were to try to visit F. Piguet's website, you'd see this. But, this chronograph is indeed sourced from Swatch, who acquired F. Piguet some years back, and according to them, this is one movement they have no plans on holding back from selling to at least two very important customers – AP and Vacheron Constantin (who uses it in its Overseas line). Swatch does reserve special variations of the 1185 for Blancpain's use exclusively, such as in the Rattrapante Flyback we showed you here.

Do I wish this watch used an in-house chronograph? Absolutely. Do I wish it adopted the Offshore methodology of coupling AP’s 3120 with a module? Not for a second. Case profile is extremely important to me, and I imagine it is for many other Royal Oak lovers. The Piguet 1185 is is a lovely movement with perfect size and functionality for this watch. I can see all the comments now – “I’d never buy a chronograph this expensive without an in-house movement,” and that’s certainly an opinion worth respecting. After all, there are now some lovely in-house chronographs out there from the likes of Rolex, TAG Heuer, Omega, and even Breitling. But, to be frank, there isn’t much in the way of competition in the true high-end sport category (the aforementioned brands should be considered “tool” watches).

Vacheron doesn’t have its own self-winding chronograph, Lange doesn’t either (though, of course, they don’t make sports watches). Girard-Perregaux’s Sea Hawk uses their in-house 3300 caliber with a Dubois-Depraz module on it, similar to the way the Offshore is constructed, and doesn’t really compete with this model as much as the ROO.

No, the Royal Oak chronograph is something of a dressier sports chronograph (if that makes any sense), and the only true competitor in this space is Patek Philippe’s 5980 chronograph, which indeed has an in-house self-winding movement. Actually, I take that back. Blancpain uses an in-house self-winding movement in its sports chronographs, as does Breguet. But they’re using the exact same caliber that's in this AP. So again, before everyone freaks out about this watch not using an in-house movement, remind yourself there is but one manufacture who does so, and it’s Patek Philippe, and for a lot more money
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj cagatay10 » 20 May 2014, 15:50

SerdarFB yazdı: Ben bir süre kullandığım saatlere iyi bir fiyata alıcı çıkarsa hiç durmadan veriyorum. Kullanılmayan yada saat rotasyonunda az yer bulan modelleri elde tutmanın fazla bir anlamı yok. Sonuçta fazlasıyla değer kazanan, kolleksiyon değeri olan parçalar değil. :thumbup:

Hislerime tercuman olmussunuz :champ:

Royal Oak veya Royal Oak Chrono benim gibi oldukca iri yari bir adam icin cok kibar saatler. Ayni seyi DJII'de de yasadim. Yoksa normal insan olculerinde olsam zaten 15202'yi alip, yoluma gitmistim ama iste pek gitmiyor bana o kasa caplari.
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj onatozer » 20 May 2014, 16:00

Blancpain ve ROO cok guzel kararlar ancak pam441 icin aynısını diyemiyorum. Aynı fiyat aralığında baska Panerai lere bakılması taraftarıyım. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj cagatay10 » 20 May 2014, 16:21

Zaten Panerai ozellikle en sallantida olan model bu uclunun icinde. Kafamdaki asil fikir, seramik kasali bir saat almak. Baska bir Panerai modeli(Ah PAM00508 olsa mesela) hatta baska bir marka bile olabilir.
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners