TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Markaların Saat Üretim Miktarları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markaların Saat Üretim Miktarları

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 00:41

IWC var bize yeter... Bosverelim Rolex gibi markaları. IWC gibi saatçilik tarihine önderlik etmiş yüce bir marka varken neden burada Rolex gibi basit bir markadan bahsedelim ki?

Şu IWC neler yapmış cant bize bir anlatırmısın? Çok öncü bir firma olduğunu saatçilik tarihinin akışını değiştirdiğini duydum :) Şuraya IWC ve saat sektörüne getirdiği yenilikler ile ilgili iki kelam yazsan da bizde bu bilgilerden sebeplensek :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 09 Haz 2010, 01:09

IWC nin üretim prensipleri sebebiyle yıllardır 30-50000 arasında satış yapar. Bu IWC nin imajının zayıf yada kötü olması demek değil bence clk. Ama Rolex bakımından yılda 800-1 milyon saat üretiyor olması tabii ki muhteşem. Zaten Omega ve Rolex İsviçre saat endüstrisinin devleri. Ama unutmamak lazım ki, Bienne, Geneve, Neuchatel, Le Locle ve bir kaç bölgede daha Rolex'e ait tam 10 fabrika bulunmakta. Ama IWC nin tek fabrikası Schaffhausen'da ve çalışanı çok değil. Şimdilerde 40 bin kadar üretmekte ve her yıl gelecek iki yılını siparişelri teslim etmekle uğraşmakta. Bir başka örnek de Ulyyse Nardin. 2006 da 14000 adet üretirken gelecek ili yılı bağlıyıd. Bu da 16000 saat ediyordu. Bu gün açtığı La Chaux daki büyük fabrika ile yılda 16500 kapasiteye ulaştı. Bu sayıların sebepleri üretimler. Bir başka örnek ise, Omega artık yılda sadece 100000 adet üretecek. Bu markayı daha üst seviyeye taşımak için alınan bir önlem sadece. Hepsi stratejik tutumlar.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 09:32

Modern60, burada yazılanların büyük bir kısmı sadece atışmadan ibaret. Kimse Rolex'e, IWC'ye yada herhangi bir markaya kötü demez, dememeli de. Bu sadece işin saat sektörü tarafında ki Holiganlık kısmı. Kısacası, kızdırma amaçlı sataşmalar. Yoksa her şekilde saat tarihine imza atmış şirketlerden bahsediyoruz burada. Her ne kadar IWC'nın tarihte ki imzası görünemeyecek kadar küçük olsada :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 09 Haz 2010, 11:38

ciğere uzandığında (big pilot) bakalım mundar diyebilecek misin? ;)
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 11:42

Almayacağım... Paraya yazık o saate :) Bir çok insan ile görüştüm ve çoğu aynı şeyi söylüyor. Başka bir saat ile değerlendireceğim bütceyi... Diğer bir neden ile benim kolumun saate olan uyumsuzluğu!!!
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 11:47

Clk'nın favori IWC modelleri için bakınız :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=132&t=496 :)

Bencede Big Pilot almamalısın o konuya katılıyorum. Canta yakışmış ama.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Cant » 09 Haz 2010, 12:08

aleyhte çok delil var canım :lol:
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 16:08

bu tartisma yumurta tavuk ekseninde doner durur.Atelye imalati ile fabrikasyon elbette sonuclari bakimindan ayni olmaz.Ama onemli olan su cok ureten az ureten kadar modellerinde etkili mi kaliteli mi .Anladigim kadariyla her iki markada fiyat kalite acisindan birbirine yakin.Bu acidan bakarsak rolex basarili bir firma.Peki iwc hedef kitlesi belirli bir kullanici olan sirket havasinda bir kac modeliyle yeni yeni kollarda kult tasarimlara imza atiyor .Belki bakarsiniz ileride oda bir kac yerde uretime baslar fakat rolex i bence her zaman ayri bir yere koymaliyiz artik o saatlerin en bilineni durumunda .Her turlu yuruyen para eden marka anlayan anlamayanin diline doladigi saatci.Bu acidan surekli gozumuze sokuldugunda insanoglu degisik markalara yonelip ona rakip olabilir.Basarabilir.Bugun lamborghini ferrari varsa alfa romeo ya borcluyuz . benimde alfam rolex tir :)))))))))))Lambo da traktorcuydu ama bugun suruye en gec katilan traktor aglatiyor yollari ....birde satis rakkamlari dusuk olmasa :)
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: diesel, Google [Bot] ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners