TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Raketa Watch Factory / Raketa Saat Fabrikası

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Raketa Watch Factory / Raketa Saat Fabrikası

Mesaj Arsenyildiz » 17 May 2014, 17:00

Raketa sadece en eski saat fabrikası değil aynı zamanda en eski fabrikadır Rusya'da. Bunun yanında Dünyada sadece Rolex ve Swatch gibi kendi saat parçalarını da kendi bünyesinde üreten 3 fabrikadan biridir. Bu parçalara örnek vermek gerekirse saat maşası, zemberek ve saat sarkacı gibi.

Fabrika 1721 yılında Muhteşem Peter (Deli Petro) tarafından Peterhof Taş İşçiliği (Lemas İşçiliği) Fabrikası adı altında kıymetli taşların işlenmesi maksadı altında kurulmuştur. Fabrika çar ve ailesine kıymetli taşlardan imal edilmiş bir çok ürün üretmiştir. 1812 yılında ki savaştan sonra fabrika tekrar organize edilmiş ve Petrodvoretz Saat Fabrikası olarak isimlendirilmiş ve orduya araç gereç tedarik etmek ve hatta silah tedariğinde bulunmak gibi amaçlar edinmiştir. Fabrika aynı zamanda Lenin müzesine taşlar ve Kremlin'in tepesindeki kulelere kızıl yıldızlar da işlemiştir.

Fabrika 1949 yılında Zvezda(Yıldız) ve Pobeda (Zafer) adı altında saatler üretmeye başladı.1961 yılında Yuri Gagarin Vostok 1 Roketiyle uzaya çıktıktan sonra fabrika bu muhteşem olayın anısında marka ismini Raketa (Roket) olarak değiştirmiştir.

İsviçreli mühendislerin de yardımıyla kısa bir kaç yıllık aradan sonra 2099 yılında fabrika tekrar kendini organize etmeye ve yenilemeye başlamıştır.Şu anda fabrikada sadece 60 kadar işçi bulunmaktadır (eskiden bu rakam 6000 civarındaydı) ve bu çalışanlar fabrikanın orijinal eski binalarında çalışmaktadır. Saat üretiminde fabrika kendi Rus mekanizmalarından vazgeçmesede 2011 yılında Swatch Group'tan modern ekipmanlar satın almıştır ki bu ekipmanlarla da imalat kalitesinde gözle görülür bir artış olmuştur. "COSC" ve "Cronofiable" certifikalarını da almak gayeleri arasında olan eski Rolex direktörlerinden biri de 2012 yılında Raketa bünyesine katılmış bulunmakta. 2013 yılında Raketa "Automat Raketa" modelini tanıttı ki bu modeli model ve aktris olan Natalia Vodianva tarafından tasarlanmıştır.

Raketa saatleri daha önceleri özellikle ordunun ihtiyaçlarına ve gerekli fonksiyonelliklerine göre tasarlanmıştır. Örnek ‘Seaman’ modelinde 24 saat kadran, 3 ayrı saat dilimi bölgesine göre düzenlenmiş ve ayrılmıştır, İngiliz, Rus ve İskandinav saat sistemlerine göre. Aynı zamanda çift saat dilimi, entegre pusula ve saate uluslararası denizcilik işaretleri dekore edilmiştir. ‘Traveller’ modeli Rusya'nın büyüklüğünden esinlenilerek 11 saat dilimi özelliği konulmuştur. ‘Gorbachev’ modelinde 12 yerine 0 kullanılmıştır ki bu durum yabancı gazeteciler tarafından da kendisine sorulunca" Rusya'da tekrar 0 dan başlıyoruz" cevabını dönemin siyasi ve politik oluşumlarına da istinaden vermiştir.

Fabrika tarihi boyunca her ne kadar Komünist Party ve ona bağlı kurumlara yönelik ve özellikle erkeklere yönelik modeller üretmiş olsa da tek tük bayanlar için de modeller üretmiştir. Bu saat modellerinden biri dönemin en ünlü baletlerinden birinin hatırasına istinaden "Ballerina" modelini imal etmiştir ve bir diğer örnek de Rus masallarından esinlenilen "Winter" (kış) modeli olmuştur.

Fabrika aynı zamanda özel aktiviteler özel olaylar anısına da saat imalatları yapabilmektedir. Bunlara örnek Soşi Olimpiyatları için imal edilen saatler.

Fabrika aynı zamanda ücretsiz turistik ziyaretlere de izin vermektedir. Saat üretim sürecini yerinde görme ve çalışanlardan fabrikanın tarihi ile ilgili bilgi alma olasılığınız ve aynı zamanda Raketa saat modellerini yerinde inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Arsenyildiz

Re: Raketa Watch Factory / Raketa Saat Fabrikası

Mesaj Noodles » 18 May 2014, 00:56

Bu güzel Rus markası için güzel bir tanıtım olmuş, teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj serdarfb » 18 May 2014, 08:47

Paylaşım için teşekkürlet :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Arsenyildiz » 18 May 2014, 10:47

İnternette aslında başka birşeyler bakıyordum ve bir sitede fabrikanın yazısını okudum, sonra babamın bana 89 yılında Bulgaristan'da aldığı ilk saatim Raketa big zero aklıma geldi :) :roll: sonra dedim ki yaw bu marka aslında benim hakkaten Gorbaçev'ın de dediği gibi sıfırdan başkadığım marka :D ve bu yazıyı cevırıp forumda sizinle paylaşmak istedim. Sonuç olarak 3 vakte kadar yakışıklı bir Raketa almaya karar verdim 8-) e malum bizlere saat almak için mazeret gerek malum :lol:
Kullanıcı avatarı
Arsenyildiz

Mesaj justdoctor » 18 May 2014, 14:57

Çok güzel bir tanıtım olmuş, çeviri ve paylaşım için teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
justdoctor

Mesaj nickynick » 18 May 2014, 15:01

Arsenyildiz teşekkürler emeğin için, keyifle okudum :champ:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Sdivleli » 18 May 2014, 16:41

Çok güzel bir paylaşım teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Sdivleli

Mesaj otedengelen » 18 May 2014, 17:30

Cok guzel bir yazi olmus cook tesekkur ederiz :champ:
İnstagram @mryleather
Kullanıcı avatarı
otedengelen

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners