TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Rolex İçin Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj Cct » 07 May 2014, 03:15

Merhabalar,

Bu yaz içerisinde aklımdaki bir diğer saatle beraber birde Rolex almayı planlıyorum.
Şimdi derdimi nasıl anlatsam, nereden başlasam bilemiyorum :)

Alma kardeşim zorlama da diyebilirsiniz :)

Emekli memur bir ailenin çocuğu olarak kendi çapımda bir şeyler yaptım, bir yerlere geldim ve artık bu yaptıklarımı gerçek anlamda taçlandırmak istiyorum. Bu yüzden benim için önemli ve uzun yıllar yoldaşlık yapacak bir saat istiyorum. Zaten geri kalan saatleri sürekli Tag Heuer - Omega aralığında (araya çok beğenirsem bir kaç Seiko) alıp satıp dururum.

Bu alışveriş için 5000 - 6000 Dolarlık bir bütçem var. Sıfır büyük ihtimalle olmayacaktır o yüzden temiz ikinci eller tercih edeceğim.

Rolex ağırlıklı bir koleksiyon düşünmediğimden (düşünemediğimden) alacağım bu saat uzun bir süre tek Rolex olarak kalacak.

Alabileceğim saatler ve hakkında düşündüklerim

Submariner No-Date

Resim

Aslında hakkında söyleyecek çokta fazla bir şey yok. Submariner işte :) Olacaksa kesinlikle no date ve yeni kasa olmalı.

Milgauss GV

Resim

Bir mühendis olarak içerisinde barındırdığı Faraday Kafesi ve Scientist Watch havası beni çok heyecanlandırıyor :) Fakat ben sürekli kot t-shirt gezen düğünden düğüne gömlek giyen bir adamım. Milgauss ise çok fazla polished yüzey içeren ve açıkçası fotoğraflara göre daha ağır duran bir saat ya da bana öyle geliyor.

GMT Master II Coke Bezel

Resim

Çok atıp tuttum buralarda bu saat için :D Yok efendim o yaşta saate bu para verilirmiymiş, bilmemneymiş. Ne diyeyim? Oluyor öyle. (Hala klipsinin çok kötü olduğunu düşünüyorum ya neyse)
Tabi ne dersem diyeyim bu çok özel ve büyüleyici bir saat olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zaten son çıkan versiyonun beyaz altın olmasıyla 0'ı benim için imkansız.
Fiyatları ve neye göre pahalı neye göre ucuz olduğunu hala çözemedim. Yeniler ve temizler daha ucuz eskiler ve yıpranmışlar daha pahalı. Benim tek derdim yıpranmamış ve solid atkılı olması ki gördüğüm kadarıyla son versiyonlar (2007 - 2008) bu şekilde.

Derdimi tüm samimiyetimle anlatmaya çalıştım :) Sizce hangisi daha özel? Hangisini uzun yıllar sıkılmadan kullanırım?

Şimdiden değerli görüşleriniz, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj serdarfb » 07 May 2014, 07:00

Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

Submariner alınır, konu kapanır. :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Ozgur » 07 May 2014, 07:08

SerdarFB yazdı:Bu şartlar altında düşünecek fazla bir şey yok. ;)

+1
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj ernest0 » 07 May 2014, 07:51

Ozgur yazdı:

+1

+1

Bende 2 sene once milgauss a tutulmustum cam rengi ve saniye kolu cok cezbetmisti beni, sonrasinda kolumda submariner, gmt master 2 ile birlikte milgauss u deneyince milgauss a hic sans vermemistim.

Milgauss ozel bir saat olabilir ancak ilk alinacak rolex degil kesinlikle...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj leonardo06 » 07 May 2014, 08:10

Ozgur yazdı:

+1

+1
Kullanıcı avatarı
leonardo06

İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj Orhanbalu » 07 May 2014, 08:27

Kesinlikle doğru karar Submariner 114060
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj BarisFB » 07 May 2014, 08:36

Rolex modelleri konusunda forumdaki arkadaşlar benden çok daha iyi biliyordur o yüzden cahilce bir şey söylüyorsam lütfen beni düzeltsinler :)

Benim bildiğim kadarıyla submariner bileziğinin orta link'i de bileziğin geri kalanı gibi brushed steel yani mat.
Halbuki 116710 LN gibi GMT master II modellerinin orta link'i polished steel.

Çok kişisel zevke giriyor ama ben Rolex modellerinin ortası parlak bilezikle çok daha şık durduğunu düşünüyorum.

Acaba sizin bütçeniz çerçevesinde 116710 LN bulunabilir mi? Tek renk bezel olduğu için Submariner kadar kullanışlı bence..

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj frbld » 07 May 2014, 08:46

İlk ve tek Rolex için bence de Submariner alınır. :idea:
Kullanıcı avatarı
frbld

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners