TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rado Original Diver

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rado Original Diver

Mesaj razz » 07 Haz 2010, 12:19

Bond yazdı:Razz, Yumurta kasamı :) Egg Type Case yani, bu saat kasaları için bir başlık açmak lazım artık örnek resimlerle. En iyi sen biliyorsun ama açtırmamız zor :)

Bond; bu kasa Rado'nun Trade Mark'ı desek yanlış olmaz.. Neredeyse başka hiçbir markada bu kasa dizaynı mevcut değil.. Başlık açsak bile tahmin ediyorum Rado DiaStar dışında koyacak başka marka/model bulamayız :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 12:36

Elbette hem Modern60 hemde sen söyledin farklı kasa diye. Bu konuyu öğrenmiş olduk teşekkürler ama işin doğrusu ben hala helmet case Omega ile yumurta kasa Rado arasında yapısal olarak bir fark göremedim yada çok ince detaylardan bu kasa yapıları farklı adlandırılıyor olabilir. Benim için ikiside yumurta helmet yani :D

Kasa yapıları başlığı derken farklı kasa yapılarını isimleri ile gösterelim demek istedim. Herhalde 15-20 çeşit kasa yapısı vardır. İnternette aradım ama tablo şeklinde bir döküman bulamadım, yardımcı olursanız bende hazırlayıp yükleyebilirim daha sonra. Örnek Helmet kasa bu Omega, yumurta kasa bu Rado, sandwich kasa senin bir Tag vardı yanlış hatırlamadıysam vb.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 07 Haz 2010, 12:42

Bond yazdı:Elbette hem Modern60 hemde sen söyledin farklı kasa diye. Bu konuyıu öğrenmiş olduk teşekkürler ama işin doğrusu ben hala helmet case Omega ile yumurta kasa Rado arasında yapısal olarak bir fark göremedim yada çok ince detaylardan bu kasa yapıları farklı adlandırılıyor olabilir. Benim için ikiside yumurta helmet yani :D

Kasa yapıları başlığı derken farklı kasa yapılarını isimleri ile gösterelim demek istedim. Herhalde 15-20 çeşit kasa yapısı vardır. İnternette aradım ama tablo şeklinde bir döküman bulamadım, yardımcı olursanız bende hazırlayıp yükleyebilirim daha sonra. Örnek Helmet kasa bu Omega, yumurta kasa bu Rado, sandwich kasa senin bir Tag vardı yanlış hatırlamadıysam vb.

Olabilir tabii ki.. Kasa tipleri şeklinde bir başlık güzel olur.. 70li yılların "TV Screen" kasaları hep çok hoşuma gitmiştir mesela ;)
Hatta çelik, altın gibi sık rastlanan metaller dışında Seramik, Tungsten gibi alternatif materyallerden mamül modeller ile ilgili de konuşabiliriz..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 12:55

Tamam ben bir başlık açayım kasa tipleri diye. Bilgisi olanlar ekleme yaparlar konuya. Bendede eski bir Lanco var arka kapağı fiberglass 70'lerden sanırım o dönemlerde nadir olarak kullanılmış fiber kapaklarda. Hatta resmini ekleyeyim.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 07 Haz 2010, 13:25

Bond yazdı:Tamam ben bir başlık açayım kasa tipleri diye. Bilgisi olanlar ekleme yaparlar konuya. Bendede eski bir Lanco var arka kapağı fiberglass 70'lerden sanırım o dönemlerde nadir olarak kullanılmış fiber kapaklarda. Hatta resmini ekleyeyim.

Resim

Gayet uygun bir örnek.. Tissot'un da bu sınıfa girebilecek iki ayrı modeli var mesela..

Tamamen granitten yapılmış "Tissot Rock Watch"

Resim

Ve ahşaptan yapılmış diğer örnek "Tissot Wood Watch"

Resim
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 07 Haz 2010, 14:47

http://cgi.ebay.com/Vintage-soviet-POLJOT-watch-Unique-EGG-case-Serviced-/360232260225?cmd=ViewItem&pt=Wristwatches&hash=item53df841281

Birtek egg case diye belirtilen bu saati bulabildim buda alakasız bir model çıktı. Araştırmalarım devam edecek :)

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj donjohnson » 07 Haz 2010, 18:58

İşte bir RADO kasa ORIENT..

RADo görünümlü ORIENT :-))

Resim
donjohnson

Mesaj sosyalcan » 08 Haz 2010, 00:21

İşte bu saati sorarken muhabbetin buraya gelmesini istemiştim. Sanırım bir şeyler daha öğreneceğiz. Bu arada bu Orienti konakta gördüm fiaytını sormadım alırım diye korktum. Çünkü 2-3 saat alacağıma bir tane alırım biraz daha kaliteli bir şey olur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners