Saat sabah 5 siralarinda uyandigimda günümün bu kadar güzel gececegini tahmin etmiyordum. Sabah kahvesinden sonra esim ile Golf oynamaya gittik. Bugün Audi turnuvasi oynaniyor ama benim önceligim saat pazari oldugu icin ben katilmamayi tercih ettim. Simdi gelelim bunlari neden yazdigima... Bugün ilk defa yeni Audi RS5, Audi TT-RS ve yeni Audi A8 kullanma sansini yakaladim. A8 icin yorum yapmayayim ama diger ikisi gercektende hosuma gitti. Beni taniyanlar özellikle A5 düsmani oldugumu bile söyleyebilirler, hele TT'den hic haz etmiyorum cünkü Golf sasisinde Audi kaportasi benim icin. Ama isin icine RS girdigi zaman hersey degisiyor.
Iste yeni RS5 (bu resimler clup'te sergilenen araclara ait)

R8

TT-RS (inanilmaz bir oyuncak)

Yeni A8

Digerleri (A4, A6 ve Q7)

Neyse, burasi saat forumu ve hemen saatlere gecelim. Golf ve test sürüsünden sonra istikamet Düsseldorf Radisson oteli idi. Saat Pazari otelin hemen lobisinde konferans holu gibi bir yerde acilmisti. Giris tabii ki komik rakamlar 6 Euro

Ilk etapta benim icin hayal kirikligi idi. Sergilenen (daha dogrusu satista olan) saatler önceki pazarlara göre hem kalite olarak cok düsük hem de fiyat olarak yüksekti. Dikkatimi ceken 1-2 saat oldu. Bunlardan ilki tabii ki yine bir Rolex (benden de baska birsey beklenmez zaten) 1680 kodlu red-sub. Durum olarak fena sayilmaz ve fiyat olarak 8500 Euro istendi. Fiyat güzel kagitlari görebilirmiyim dedigim de aldigim cevap "evrakli olan saat surada ki fiyati da 16.000 Euro oldu"



Akabinde bir standta Patek Phillipe 3712 gördüm. Fiyat ve kondisyon olarak muhtesem olan bu saatin fiyati 18.000 Euro idi. Evraklari, kutusu ve 14.900 Euroluk orijinal faturasi ile gercekten alinasi saat ama cepte 18.000 euro ile dolasmiyor insan

Bunun disinda bu pazarda 40, 50, 60'li yillardan en az 200 adet Omega vardi. Fiyatlari ise 100 Euro ile 1000 Euro arasinda degisiyordu. Alman ordusu icin hazirlanmis olan bir Heuer Flyback gördüm durumu cok iyi degil ama fiyati gayet makuldü... 1500 Euro.

Bunun disinda cok sayida Cyma, Omega speedmaster (moon-watch), AP, Eski IWC v.s. vardi.
Son olarak ögrendigim sey ise Cologne Watch Center www.colognewatch.de sahiplerinin Türk oldugu idi.

P.S. Isik az oldugu icin cep telefonu ile saatlerin fotograflarini cekemedim
