TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Fabrikas覺ndan 15 Kg Alt覺n al覺nm覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Fabrikas覺ndan 15 Kg Alt覺n al覺nm覺

Mesaj nickynick » 04 Haz 2010, 01:51

http://www.expatica.com/ch/news/swiss-news/gold-stolen-from-watchmaker-rolex_73384.html

http://www.news.com.au/breaking-news/gold-stolen-from-watchmaker-rolex/story-e6frfku0-1225875290600?from=public_rss

15 Kg saf alt覺n 癟al覺nm覺 fabrikadan, ama deer olarak neredeyse 15 milyon euro denmi :shock: Rolex alt覺n覺 olduu i癟in mi o kadar deerli acaba ? :lol:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Re: Rolex Fabrikas覺ndan 15 Kg Alt覺n al覺nm覺

Mesaj Frax » 04 Haz 2010, 09:58

clk dan a癟覺klama bekliyoruz :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Clk » 04 Haz 2010, 11:39

Rolex'i aradim. Taziye mesajimi ilettim. Morallerini bozmamalarini, t羹m zararlarini 羹stlenecegimi, tek ricamin tam gaz islerine devam etmeleri oldugunu bildirdim.

B繹yle bir durum gerceklestigi icin gercekten duygusal olarak zor saatler geciriyorlardi benim mesajim 羹zerine cok sevindi cocuklar. :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Frax » 04 Haz 2010, 12:50

Morallerini d羹zeltmek i癟in birka癟 tane Rolex al b繹yle kuru kuru olmaz :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Clk » 04 Haz 2010, 12:55

Simartmayalim cocuklari bu kadar cabuk. Teselli ederken ikide kulaklarini cektim :) Dedim bu nasil bir g羹venlik sistemi!!!!

Bana 繹zel bir koleksiyon cikartmayi teklif ettiler, bakalim 2-3 seneye yetisir. Model hakkinda bilgi alinca sizler ile paylasirim :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Redliner » 04 Haz 2010, 15:19

Ge癟mi olsun tabi ama. O 15 milyon euro ne biliyomusun sevgili nicky nick Rolex in o 癟al覺nan 15 kg som alt覺ndan elde edecei ciro :P gerisini sen d羹羹n art覺k. Koyarm覺 be onlara :) Yaln覺z o alt覺n覺 癟alanda heralde bi saat fabrikas覺 a癟ar kendine...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj Cant » 04 Haz 2010, 17:49

alt覺n rolex'ten vazge癟erler belki de kimbilir, nas覺l isabet olur :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Clk » 04 Haz 2010, 18:43

Birincisi, bekledim ki herkes d繹k羹ls羹n :)

Ikincisi, b繹yle abartilmis rakamlara inanmak ta ayri bir olay.

Haberin gercegi burada http://www.bild.de/BILD/news/telegramm/news-ticker,rendertext=12773518.html

G繹rd羹g羹n羹z gibi calinan altinin degeri olmasi gerektigi gibi 470.000 Euro'dan biraz fazla. Simdide hesaplamaya gecelim.

Rolex saatlerinde 750 ayar yani 18 Karat altin kullanir. Buda demektir ki 15 kilogram altin icerisine 5 kilo metal katilarak 20 kilogram seklinde saat g繹vdesi hammaddesi olarak kullanilir.

Altin bir saatin camini, mekanizmasini v.s. cikartiginiz zaman saat basina ortalama 100 Gr'lik bir altin kullanilir. Kimi saatlerde biraz fazladir, kimisinde biraz daha az. Ben sadece ortalama bir deger verdim.

20 Kg 18 Karat altindan sadece 200 adet saat cikar. Rolex'in altin modellerin satis fiyati ortalama 21.000 Euro civarindadir. Bunun %50'si bayiye aittir. Bu fiyatin icerisinde de mekanizma, iscilik, isletme maliyetleri v.s. hersey dahil unutmayalim. 10,500 Euro fabrika cikis fiyati diyelim. (daha az ya neyse c羹nk羹 KDV'yi d羹smedik) D羹z hesap yapip 10.000 Euro'ya getirelim.

10.000 Euro x 200 saat yapar size 2 milyon Euro. Hala t羹m giderleri ve verilen vergiyi cikmadik bunun icerisinden. Isciligi d羹s羹n, mekanizma maliyetlerini d羹s羹n (ki yaklasik 2500 Euro sadece altin maliyeti var) camini, kadranini, coscini v.s. bunlarin hepsini d羹s羹n kalanin yarisini da gelir vergisi olarak d羹s羹n bakalim kar nereye kadar d羹s羹yor?

G羹venilir kaynaklardan, yine g羹venilir rakamlar 羹zerine konusursak belki gercek sonuclara varabiliriz :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 247 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners