TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Zaman Tutturma Ayarı Nasıl Yapılır?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 Zaman Tutturma Ayarı Nasıl Yapılır?

Mesaj mbbilici » 31 May 2010, 16:22

merhaba arkadaşlar!
singapurdan yeni bir seiko 5 saat aldım. 7S26 makineli. ilk izlenimlerime göre günde yaklaşık 48 saniye ileri gidiyor. saatin zaman tutturma ayarının neresinden yapıldığını biliyorum. ancak sizden bu ayarı yapmak için bilgi istiyorum. ayar kolunu + veya - yönde nekadar hareket ettirmeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Re: seiko 5 zaman tutturma ayarı nasıl yapılır.

Mesaj Modern60 » 31 May 2010, 16:33

Merhaba mbbilici. Saatini güle güle kullanın. Bence 3 ay kadar izleyip sonra ayarlamayı düşünün. Çünkü saatler alındığında zemberek hala son elastikiyet noktasına kadar esnememiştir. Şöyle bir şey yapabilirsiniz. Eğer başka saatiniz varsa, bu saatini kurulu olarak kadran üstte bırakın dursun. Tekrar çalıştırın. Bunu en az 25 defa tekrar ediniz. Yani kurulup, çalışarak boşalacak 25 kez. Böylece 3 ay sonra da sonuç hala 45 sn de ise, ayarlanması gerekebilir. Ayarı kendin yapmayın, iyi bir ustaya gösterin yardımcı olsun. Hem kapak açıldığında contaları kontrol etmiş olur. Çünkü sizız açarsan, kapattığınızda contalar hasar görür ama anlamazsınız.Bir de nem ve toz alma probleminiz olur. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Re: seiko 5 zaman tutturma ayarı nasıl yapılır.

Mesaj mbbilici » 31 May 2010, 17:14

cevap için teşekkürler.
şimdi şunları da öğrenmek istiyorum. bu saat arkası cam olup içi görünenlerden. saat ve tarih ayarı yaparken dikkat ettim kol kurmaya yaramıyor. tamamen kapalıyken boşa dönüyor iki çıttan biri saat diğeri takvim ayarı.

şimdi sizin bahseetiğiniz durdurup tekrar çalıştırma işlemini yaparken, duran saati kurmadan sallayıpta mı çalıştırıcaz ve bu durumda kurma az olmayacak mı, sonuna kadar kurmak gerekmez mi. koldan kurma özelliği yoksa sallayarak sonuna kadar kurmak mümkün mü, bu işlemi 25 kez tekrarlamak nasıl olacak.
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Re: Seiko 5 Zaman Tutturma Ayarı Nasıl Yapılır?

Mesaj Modern60 » 01 Haz 2010, 00:39

Kolunuzda 10-12 saat kalsın tam kapasite ile rezerv dolar ve tekrar bırakırsınız. Seiko 5 lerda tepeden kurma yok. Yani üç ay kadar hem bu işlemi yapın hem de takip edin. Zemberek dediğimiz asıl sıkıştırılan telin esnemesi ancak böyle sonuna kadar boşaltıp tekrar kurmakla ve bunu defalarca tekrar etmekle olabilir. Ancak pahalı saatlerde eskitme yapılmış zemberek kullanılır yada üretici tarafından eskitme yapılarak tel esnetilir.Yani bir gün saatinizi takıp bir gün takmazsanız bu işlemi yaparsınız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj mbbilici » 01 Haz 2010, 09:43

evet, mesele şimdi daha iyi anlaşılıyor. açıklamalar için teşekkürler!

peki neden bu seiko 5 lere kurma fonksiyonu yapılmamış. teknik bir nedeni var mı. mesela müşteri çok kurarsa sakıncalı olur veya kurmaya gerek yok gibi.
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Mesaj Modern60 » 01 Haz 2010, 15:06

Bu çok isabetli bir soru. Ben gerçekten düşünemiyorum. Ama belki, tepeden kurma sistemine giden parçaları eksilterek maliyeti düşürmek için olabilir. Nasılsa takılarak kurulacaktır... Ama bu sadece benim anlık düşüncem. Kesin sebebini bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj mbbilici » 02 Haz 2010, 13:07

evet dediğiniz gibi fark 24 saatte +15 saniyeye indi.

bu saat su geçirmezlik konusunda yeternce güvenilir mi? water rezist yazıyor ama basınç veya metre bilgisi verilmemiş. sizce nedir.
Kullanıcı avatarı
mbbilici

Mesaj Clk » 02 Haz 2010, 13:32

Sadece Seiko 5 yazilmis. Model bilgisi yok. Dolayisi ile WR icin net bir bilgi vermek imkansiz.

30 metre WR ise sadece su ile temasa dayaniklidir.

100 metre WR ile denize girebilirsiniz.

300 metre WR ve üstü ile dalabilirsiniz...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners