Merhaba beyler, geçen gün dedem bana bir saat hediye etti ve otomatik olduğunu söyledi fakat içindeki makinanın ne olduğunu bilmiyoruz. Ayrıca saat şu an çalışır durumda ve iyi zaman tutuyor. Ek olarak kayışı eskiden deri değilmiş ve altın veya altın rengiymiş. Altın kaplama mı diye düşünüyoruz. Arka kapağında 3 95269 6 yazıyor ama başka bir saate de ait olabilir. Saatin makinesi nedir, nasıldır? Seri numarası nedir? Edit: neredeyse hiç sapmıyor. Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler [/url [url=http://hizliresim.com/wbNyRY]
Saatin saniye kolu akarak ilerliyorsa ve salladığınızda içinden mekanik bir ses geliyorsa otomatiktir.quartz olması için saatin içine quartz mekanizma yerlestirilmesi lazım ki onun da pili biterdi.
efendim zaten kadranda da yazdığı üzere otomatik fakat makinenin özelliklerini merak ediyoruz biz. Teşekkürler (saniye kolu gayet akıcı ilerliyor ve sallandığında içinden çok hoş dişli sesleri geliyor)( çok hoş nasıl oluyorsa artık)
ben yazınızı tam olarak algılayamadığımdan o şekilde yazmışım pardon.bildiğim kadarıyla bulova şu anda hem isviçre hem çin üretimi yapıyor.yani bazı saat markalarının bir arşivi var ve oraya seri numarası ile başvurduğunuzda üretim yılı, makine, vs. gibi bilgileri veriyorlar.bulovanın böyle bir arşivi var mı bilmiyorum bir araştırın derim.
BULOVA 1970 li yıllardan bir model zannedersem. Herhangi bir tarama çubuğunda Antik Bulova saatler yazıp araştırabilir fotolarını ve modelle ilgili zengin detaylara ulaşabilirsiniz.