TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Mevzuat ve Başağrısı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük Mevzuat ve Başağrısı

Mesaj Gqm » 14 Mar 2014, 14:33

Ben herhalde ender şanslılardanım.
Yurtdışına verdiğim sipariş, (DHL - PTT) 10 Martta İstanbula geldi. 11 Martta gümrüğe sevk edildi. ve bu sabah (3 gün sonra) 10.00'da kapı çalındı ve vergisini alıp ürünü teslim ettiler.

Ben yine de, diğer çoğunluk sebebiyle sağ olasın PTT demeyeceğim. :lol:

Resim
Kullanıcı avatarı
Gqm

Mesaj necati » 14 Mar 2014, 15:12

İşlem zincirindeki bir kişi süreci günlerce uzatabilir. Mevzuata göre standart bir davranış yok, sorun burada zaten. Sipariş verdiğim günden itibaren bir haftada geldiği de oldu 1.5 ayda geldiği de oldu.
Güle güle kullanın, her ne geldiyse :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Gqm » 15 Mar 2014, 13:48

necati yazdı:İşlem zincirindeki bir kişi süreci günlerce uzatabilir. Mevzuata göre standart bir davranış yok, sorun burada zaten. Sipariş verdiğim günden itibaren bir haftada geldiği de oldu 1.5 ayda geldiği de oldu.
Güle güle kullanın, her ne geldiyse :champ:

Tamamen katılıyorum. Kompleksli insanlar, ufacık bir yetki ile Kral olduklarını zannediyor.

Teşekkürler, "Steinhart Ocean 44" - inanın Günter daha çok uğraştırdı. Gümrük ve PTT yanında melek kalır.(tavır olarak değil sadece hız açısından) - Forum zaten daha önceki projelerden alışık Herr Günter'e :D
Kullanıcı avatarı
Gqm

Mesaj Sinanist » 15 Mar 2014, 13:59

İkinci yazışım bu konuya. Dayanamadım kusura bakmayın. Bileğinize çok yakışmış. Allah nazarlardan saklasın. Saniyesi kırmızı olan saatlere resmen alerjim var. Hiç bakmam alırım :) Saniye kırmızı olmazsa beni cezb edecek başka bir şeyi olması lazım ki çok zor çok....

Çocukluk takıntısı saniye illa kırmızı olacak. Kurma kolundaki kırmızı çember de olayı tamamlamış. Gümrük mevzusu oldu saat tanıtım konusu :)

Kurma kolunun altta olması ve güvenlik demiri bence harika. Kurma kolunun darbelerde çarpma almasını engeller. Açısıda çok detaylı düşünülmüş bence. Şınav pozisyonu aldınız diyelim. Saat bileğinizden aşağıya kaydı, etki etmeyecek. Akıllıca....Keşke çoğu saatte bu düzene geçilse....

Günlerdir bir saate taktım, aradım ettim, Türkiyede yok yooook!... Sizin bu konunuz yüzünden ondan gerildim aslında. Yurtdışından getirmek büyük riskler taşıyor. Eskiden alabilirim diyordum, şimdi kalbim durur.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj necati » 15 Mar 2014, 23:15

Sinanist yazdı:İkinci yazışım bu konuya. Dayanamadım kusura bakmayın. Bileğinize çok yakışmış. Allah nazarlardan saklasın. Saniyesi kırmızı olan saatlere resmen alerjim var. Hiç bakmam alırım :) Saniye kırmızı olmazsa beni cezb edecek başka bir şeyi olması lazım ki çok zor çok....

Çocukluk takıntısı saniye illa kırmızı olacak. Kurma kolundaki kırmızı çember de olayı tamamlamış. Gümrük mevzusu oldu saat tanıtım konusu :)

Kurma kolunun altta olması ve güvenlik demiri bence harika. Kurma kolunun darbelerde çarpma almasını engeller. Açısıda çok detaylı düşünülmüş bence. Şınav pozisyonu aldınız diyelim. Saat bileğinizden aşağıya kaydı, etki etmeyecek. Akıllıca....Keşke çoğu saatte bu düzene geçilse....

Günlerdir bir saate taktım, aradım ettim, Türkiyede yok yooook!... Sizin bu konunuz yüzünden ondan gerildim aslında. Yurtdışından getirmek büyük riskler taşıyor. Eskiden alabilirim diyordum, şimdi kalbim durur.

Saygılar.

En fazla beklediğiniz süreden geç gelir. Eğer fiyatı 100 doları geçiyorsa vergisini ödersiniz, o da her zaman değil, gümrük memurunun tutumuna bağlı. Bunun dışında canınızı sıkacak birşey olacağını sanmıyorum. Bazı saatler, yüzde yirmi vergi ile dahil çok daha uyguna geliyor. Bazı saatler için yurtdışı seçeneği hala daha iyi.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj istemi247 » 21 Nis 2014, 15:02

Cok degisik bir model, hayirli olsun :champ: tebrikler :thumbup:
Peki, eskiden bir kural vardi yilbasi ve bayramlardan 1 ay once ve sonrasi yurtdisindan gelen paketlere vergi yok diye, o kural hala duruyor mu? islevi nasil? yani hikayeden mi duruyor, gene vergi aliyorlar mi?
Saygilar
Kullanıcı avatarı
istemi247

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 176 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners