TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bundan Sonra Gelecek 3 Saati Beraber Seçelim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bundan sonra gelecek 3 saati beraber secelim.

Mesaj Clk » 26 May 2010, 16:01

Dün, biraz sonra yazacaklarimi baska bir baslik altinda yazmistim. Eger hepimiz ayni seylerden zevk almis ve ayni saatlere sahip olmus olsaydik hayat cekilmez olurdu :) Sonucta, farkli düsünecegiz ki, farkli seylere deger verecegiz ki bir anlami olsun. Sonucta ben zit fikirlerin ortaya konmasindan zevk alan bir kisiyim. Hepimiz ayni seyi söylüyorsak indirelim forumun kepenkini :)

Simdi yazdiklarina gelelim. Daytona icin bu klasman derken 15.000 - 25.000 Euro arasi Chronolardan bahsediyorum. Satis rakamlari daha fazla olan bir chrono varsa buyrun yazin. Kim ki, baska saat begeniyordur o ayri. Ben sadece satis rakamlarindan bahsediyorum. Bu fiyat segmentinde ki alternatif kronolari da yazarsaniz sevinirim arkadaslar.

Ben saatlerimi yasa ve zevk'e göre aliyorum. Eger bu farki göz ardi etmis olsaydim su anda Porsche ile geziyor olurdum. Ama olmaz, 36 yasinda Porscheye binersen 50-60 yasinda ne halt edeceksin derim ben kendi kendime :) Aynen 7-8 tane Rolex yerine bir IWC Perpetual Calender yanina bir PP Nautilus ekleyebilecegim gibi :) Ama sonrasinda ne yapacagim Grande Complication pesinde mi kosacagim :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 26 May 2010, 17:19

yanlış örnek :)
posche'ye bugun bineceksin mümkünse, 50-60'lı yaşlarda kullananlara ben şahsen gülüyorum.
parayı bulunca, gencliğinde yapamadığını şimdi yapmaya çalışıyor gibi geliyor.
60 yaşında o arabanın hakkını veremezsin.
O yaşlarında kullanacağın başka güzellikler var bence.

not: satıs rakamları ile de ilgili bir liste varsa bizimle paylaş lütfen ama rolex zaten herkesin aldığı, kolunda olduğu bir saat, ileri gideyim biraz daha, saatten hiç anlamayan ama herkesin tanıdığı, iyi, ikinci eli kuvvetli bir saat almak isteyenlerin ilk tercihi rolex oluyor genellikle.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Cant » 26 May 2010, 17:23

alternatifi olmayan chrono'ları koyayım ben istersen :)
mesela jules audemars chronograph wg
Resim
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 26 May 2010, 17:52

Nedense bunu ilk senden duymuyoruz :) Genellikle burada bugüne kadar yapilan yorumlar, sonradan görmelerin Rolex kullandigi yönünde idi. Demek ki, dünyada her yil yaklasik 700.000 kadar sonradan görme var :)

Saatten anlamayanlar, genellikle antiquorum'a, Christies'e gider ve onbinlerce dolara onlarca yasinda ki saatleri alirlar. Salakti ya bu adamlar :) Saatten anlamayanlar, hic anlamadiklari saat sektörüne damga vurarak sonradan görme saati olan ve oyuncak niyetine satilan Rolexleri dünyanin en az deger kaybeden saati yaparlar :) Koleksiyoner saati olma özelliginden bahsetmiyorum bile:)

Omega ve IWC gibi ikinci sinif saat markalarini kullanan insanlar genellikle saatlerini günlük olarak almadiklarini söylerler, bu yüzden de 20 yasinda ki bir IWC yada Omega'yi piyasadan birkac yüz Euro'ya toplamak mümkündür :)

Yine saatten anlamayan insanlarin tercihi olan marka, 1930'lu yillarda saatin yaraticilari olan Blancpain, Brequet, Vacheron, Patek gibi firmalara öncülük etmis ve sizdirmaz ve otomatik kol saatini üretmistir. Yine bu saatten anlamayan arkadaslar 1950'ler ile moda halini alan dalgic saatlerine 1960'larda cigir acmis Deep Sea special ile bugün bile kirilamayan rekoru kirmistir. Hatta bu marka o kadar adidir ki, satmis oldugu her saati kronometre normlarinda satar .... Adi birsey iste, pazar mali hesabi....

Görmemisler arasinda dünyanin en zengini olan insandan tutunda, PC'nin yaraticisina, Devlet baskanlarina, Petrol milyarderlerinden, sanatcilara, sporculara bir cok insan bulunur. Bu neden ile sevmeyeni boldur... Mesela bu sevmeyenler 35 senedir hicbir degisim görmeden retilen AP Royal Oak ve PP Nautilus konusuldugu zaman sevgi ile bahsederler, 50 pardon neredeyse 60 senedir üretilen Rolex Sub konusuldugu zaman; Rolex essegi boyayip at diye satiyor olur. Birincisi en ucuz Rolex bile en yüksek kalitede ki saatin hassasiyetine sahiptir. Ikincisi bu hassasiyeti satmak icin Rolex sizden bir otomobil parasi sormaz.

Ama arkadaslar, siz bu sekilde elestirmeye devam edin ki Rolex daha da büyüsün benim hosuma gidiyor :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 26 May 2010, 17:56

JLC Amvox2 varken Daytona yedek kulübesinin yolunu tutar :lol:

Amvox2 Chronograph DBS
Resim

Bu konuda Alan abinin söyledikleri bana mantıklı geliyor, yani yiğidi öldür hakkını ver (Rolex için).Ancak bu kadar "fanatizm" marka ne olursa olsun doğru değil bence.Sayın Cant'a sonuna kadar katılıyorum ve Bülent abi artık ROLEX alma diyorum!
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 26 May 2010, 18:04

Frax, olayin Rolex ile alakasi yok. yukarida ki resimde ki AP benim icin biraz fazla klasik, senin yüklemis oldugun JLC'de moda markalarin saatleri gibi duruyor. Ben mekanizmasina, kalitesine laf etmiyorum ama benim gözümde AP ROO ve DAYTONA degisilmez.

Arti benim anlamadigim sey su. Neden ben fanatik oluyorum ki. Daha düne kadar ETA bazli makine ile saat üreten IWC begeniliyorda yada bes paralik kalitesi olmayan Omega begeniliyorda neden Rolex koleksiyoncusu olanca fanatizm oluyor?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 26 May 2010, 18:13

Benim bakış açımda çok sayıda Rolex'e sahip olmak aynı "kasa yapısı" na sıkışıp kalmak olduğu için böyle düşünüyorum.Başka bir marka için de bu böyle.AP RO nun 5 tane 10 tane modeline sahip olmak da aynı şekilde "fanatizm" diye düşünüyorumsadece Rolex değil mesele.JLC, Zenith vs bu tarz markaların çok sayıda alternatif modeli var.Aynı markaya sıkışmak olsa bile farklı modellerle çeşitlilik sağlanabilir.Ben "tek bir model" düşüncesinden yola çıkarak Rolex'i eleştiriyorum.

Beğeniler ve fikirler elbetteki farklıdır.Saygı duymak ve konuşmayı becerebilmek lazım ki biz burada bunu çok iyi yapıyoruz.Saygılarımla :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Cant » 26 May 2010, 19:28

rolex ile ilgili hiç bir problemim yok, onu baştan söyleyeyim, yeni ve beğendiğim bir model yaratırlarsa alır takarım, iki tane rolexim vardı, explorer 1 ve explorer 2, ama artık benim değil, hanıma hediye ettim ikisini de, sadece rolex üzerinden yaratılan fanatizmi anlamıyorum...

clk yazdı:Nedense bunu ilk senden duymuyoruz :) Genellikle burada bugüne kadar yapilan yorumlar, sonradan görmelerin Rolex kullandigi yönünde idi. Demek ki, dünyada her yil yaklasik 700.000 kadar sonradan görme var

özellikle 'sonradan görme' sözünü kullanmamakta hassas davrandığımı belirtmek isterim. 'parası olup, saatten çok anlamayan ama garanti olsun diyenler' dedim, hala bu düşüncedeyim. bu kadar yeni kullanıcı varsa, rolex kendini swatch ile mukayese etsin demem gerekir ama demiyorum, saat meraklısı insan sayısına bakmak lazım asıl, onlar ne yapıyor. not alalım, toyota da çok satıyor.

clk yazdı:Saatten anlamayanlar, genellikle antiquorum'a, Christies'e gider ve onbinlerce dolara onlarca yasinda ki saatleri alirlar. Salakti ya bu adamlar :) Saatten anlamayanlar, hic anlamadiklari saat sektörüne damga vurarak sonradan görme saati olan ve oyuncak niyetine satilan Rolexleri dünyanin en az deger kaybeden saati yaparlar :) Koleksiyoner saati olma özelliginden bahsetmiyorum bile:)

bu bütün büyük saat markaları için geçerlidir, bunlar arasında rolex 1 ya da 2 modeliyle müsaade edelim de prim yapsın, bunu saat merakından öteye taşırım, trendler hayatımızda hep olacak ama geçicidir diye düşünürüm, steve mc queen daytona takmasaydı ne olurdu acaba diye düşünürüm çünkü adamın adı saatin kendisinin fersah fersah ilerisine geçmiş durumda.

clk yazdı:Omega ve IWC gibi ikinci sinif saat markalarini kullanan insanlar genellikle saatlerini günlük olarak almadiklarini söylerler, bu yüzden de 20 yasinda ki bir IWC yada Omega'yi piyasadan birkac yüz Euro'ya toplamak mümkündür :)

son derece subjektif bir tespit olduğu için cevap vermemem daha doğru olur.

clk yazdı:Yine saatten anlamayan insanlarin tercihi olan marka, 1930'lu yillarda saatin yaraticilari olan Blancpain, Brequet, Vacheron, Patek gibi firmalara öncülük etmis ve sizdirmaz ve otomatik kol saatini üretmistir. Yine bu saatten anlamayan arkadaslar 1950'ler ile moda halini alan dalgic saatlerine 1960'larda cigir acmis Deep Sea special ile bugün bile kirilamayan rekoru kirmistir. Hatta bu marka o kadar adidir ki, satmis oldugu her saati kronometre normlarinda satar .... Adi birsey iste, pazar mali hesabi....

otomobilde abs'yi ilk hangi marka kullandı, ilk hava yastığını hangisi monte etti gibi birşey bu. 100 senesini yeni dolduran rolex'in kendisi bile diğer 250 yıllık markalara daha çok saygı duyuyordur sanıyorum, ki ilk saatlerini de o devlerden aldıkları parçalarla üretmişlerdir.

clk yazdı:Görmemisler arasinda dünyanin en zengini olan insandan tutunda, PC'nin yaraticisina, Devlet baskanlarina, Petrol milyarderlerinden, sanatcilara, sporculara bir cok insan bulunur.

dunyanın en zengini, petrol milyarderi vs milgauss kullanmıyor, üzerinde 200 ya da 500 ya da 1500 taş olan garip nesneler takıyorlar, sanatçılar ve sporcular zaten genelde brand ambassador.
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: harun, Majestic-12 [Bot] ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners