TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ETA 2824-2 ve 7S36 Aras覺nda Bariz Fark Var M覺?

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824-2 ve 7S36 Aras覺nda Bariz Fark Var M覺?

Mesaj bengisaat » 10 Mar 2014, 02:55

asymptote yazd覺:
bengisaat yazd覺:Saniye 癟ark覺n覺n metal yata覺n覺 iptal edip yerine ta tak覺nca bu sorun 癟繹z羹l羹yor.

Bu ekilde modifiye ettiiniz mekanizmalar oluyor mu? Bunu m羹teriye siz mi 繹neriyorsunuz? Ne kadarl覺k bir ek maliyet getiriyor? Maa direine de k羹癟羹k ok emiciler yerletirmek m羹mk羹n m羹? Sorular覺m imdilik bu kadar.. :)

Modifiye yapm覺yorum eer sistemde sorun varsa daha verimli olabilecek 癟繹z羹mler uygular覺m.
Bu bahsettiim ilem c羹zi bir 羹cret 癟覺kart覺r yani zaten kendi yata覺 a覺nm覺 durumdaysa kendi yata覺 yerine ta takarak 癟繹z羹me ula覺yoruz.
Maa direinde incabloc sitemine ihtiya癟 yoktur orijinalinde yoksa uygulanmaz yap覺lsa da uydurma olur
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2014, 00:40

Yard覺mc覺 olabilir mi bilemiyorum ama bir incelemyi paylamak istedim. zellikle de dabe yutucular覺n kullan覺ld覺覺 癟ark direkleri bariz olarak belirtilmi bu muvman 7S26...

http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Modern60 » 11 Mar 2014, 00:48

Bir de Rolex Forum adl覺 bir blogdan al覺nt覺 koyuyorum. Aralar覺nda 癟ok keyifli ve faydal覺 bir tart覺ma ge癟mi...

http://www.rolexforums.com/showthread.php?t=69414
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 11 Mar 2014, 12:14

Sizin behsettiiniz gibi Darbe emici sistema癟覺s覺ndan bak覺ld覺覺nda Seikonun eksii yok hemfikiriz 羹stad覺m, zaten incabloc uzun zamand覺r standart haline geldi.Darbe emici sistem olmayan makina neredeyse yok gibi.

Verdiiniz linkte bahsettiim yatak a覺nma sorunu da halledilmi tal覺 yapm覺lar.
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj Triton » 11 Mar 2014, 15:09

Modern60 katk覺 i癟in tk ler. Rolex forumlar覺 kiisel olarak ilgimi 癟eken konular覺 i癟eriyor. Ama en 癟ok dikkatimi 癟eken noktalardan biri Rolex in imaj覺ndan 癟ok teknik 繹zelliklerini 繹ne 癟覺karan yorumlar覺n yap覺lmas覺. Doal olarak Seiko nun da hakk覺 teslim ediliyor. Tabii bu i biraz genel al覺m g羹c羹 ve bak覺 a癟覺s覺yla da alakal覺.

Bu c羹mlenin de 繹zellikle alt覺n覺 癟iziyorum. For better or worse IMO, Seiko's are pretty rugged watches, The "Kalashnikov's of the watch world".and there is a place for them in WISdom.

Ancak sorun (ki Rolex in belli kalite d羹zeyini ve 癟ok baar覺l覺 bi癟imde korunan imaj覺n覺 tart覺m覺yorum) asl覺nda imaj ve tasar覺m konusunda.

Ancak saatler otomobil ya da baka bir t羹ketim 羹r羹n羹 deiller. Ama Japonlar her konuda olduu gibi bu konuda da son derece tutarl覺lar. Her b羹t癟eye g繹re F/P oran覺 癟ok iyi saatler yap覺yorlar. Ama bunlar l羹ks t羹ketim 羹r羹n羹 olmakta zorlan覺yorlar. zellikle imaj s繹z konusu olunca Rolex vb saatlerin Japonyada dahi tart覺覺lmas覺 m羹mk羹n olmuyor.

zellikle COSC ii de enteresan. Benim i癟in g羹nde 3 sn civar覺nda sapma yapan bir saatin, eer 繹zel bir ama癟la kullan覺lm覺yorsa, COSC sertifikas覺 olup olmamas覺 da 繹nem ta覺m覺yor. B繹yle bir sertifikas覺 var diye fark 繹demektense, sertifikas覺z olana daha az 繹demeyi tercih ederim....

Ayr覺ca thepurists.com daki incelemeyi de 癟ok beendim. Olmas覺 gereken ekilde yapm覺lar....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj Modern60 » 12 Mar 2014, 01:07

iyi akamlar sevgili bengisaat. Hakl覺s覺n覺z Incabloc 70 ya覺na geldi ama ben saniye ve maa 癟ark覺ndaki direklere de uygulanm覺 darbe emicilerden bahsediyorum. Mesela A.Lange&Sohne de chaton kullan覺m覺 gibi...yani balans direi d覺覺nda darbe yutucular...bu elemanlar saniyedeki amalar覺 癟ok d羹羹rmektedir. Ayr覺ca sar覺 madenden yap覺lm覺 癟ark sistemi yerine nikelden 羹retilmi 癟arklar da hem diyamanyetizma hem de sertlik derecesi sebebiyle a覺nma kar覺t覺 par癟alar...
Triton hakl覺s覺n bence de...mesele hassasiyet ise, COSC almam覺 ama hala 癟ok hassas saatleri ben de tercih ederim..inceleme de 癟ok yayarl覺 hakl覺s覺n...
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 12 Mar 2014, 02:00

Teekk羹r ederim deerli 羹stad覺m,size de iyi akamlar.
San覺r覺m benim mesaj覺n bal覺覺na ve sinanistin mesaj覺n覺 okuduktan sonra konunun devam覺n覺 okumadan bal覺klama atlamamdan kaynaklanan bir yaln覺 anlama oldu :)
Sinanist yazd覺:Cevaplar i癟in saolas覺n覺z. Detaylar覺 bilmiyordum. Arat覺rd覺m fakat g繹remedim. Forumuda okuyarak yalad覺m yuttum da invi癟re b繹l羹m羹ne detayl覺 bakamad覺m.

San覺r覺m soruyu b繹yle sormam daha mant覺kl覺yd覺:

Salaml覺k a癟覺s覺ndan veya kullan覺lan malzeme a癟覺s覺ndan bir fark olabilir mi?

Japon seiko ve eta makinalar覺 aras覺nda?

Sayg覺lar, yeniden teekk羹rler.

Bu mesaja cevaben aras覺ndaki farklar覺 anlatmaya 癟al覺m覺t覺m :)

Dier yandan 繹zellikle 7s36 konusunda size kat覺l覺yorum .Seiko bu seriyle daha da iddial覺 hale getirdi mekanizmas覺n覺.
Benim bahsettiim seikonun 35 y覺ll覺k T羹rkiyede g繹r羹len 7xxxve 6xx serileri ile Etalar覺n genel bir kar覺lat覺rmas覺 羹zerine bir genelleme yaz覺s覺yd覺.
G繹r羹lerimizde fark var gibi anla覺lma olmu, maa 癟ark覺 ve saniye 癟ark覺n覺nda darbe emici olmas覺n覺n ,balans kadar olmasa da ayar hassasiyetine etki edecei konusunda kat覺l覺yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj Sinanist » 12 Mar 2014, 19:38

Say覺n 羹stadlar,

Hi癟 g繹r羹 fark覺 varm覺 gibi anla覺lm覺yor. Heyecanla yaz覺lar覺n覺z覺 her g羹n okudum. ok ama 癟ok ayd覺nlat覺c覺 oldu. Her g羹n cevap yazmak istesem de yeni bir yorum geldi yazamad覺m. B繹yle detayl覺 bilgileri 繹renince, saat'in yap覺s覺n覺 daha iyi anlay覺nca, insan daha bir sevecen bak覺yor saatlerine.

2 kelime ile ge癟itirseydiniz evet yada hay覺r gibilerinden bizler ne yapard覺k?

Sizlerin sayesinde 繹reniyoruz.

Emeklerinize sal覺k, elinize sal覺k. Sayg覺lar, sevgiler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Sinanist

Kay覺t: 08 ub 2014, 21:46

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners